Eğer geçerli iltica sebeplerin varsa başvurabilirsin ama ABD, insan hakları konusunda geri kalmış bir ülke yani iltica sürecinde sana pek imkan tanımazlar. Hatta hapishaneden farksız ortamlarda seni süründürebilirler ve para vermeyip çalışmanı bekleyebilirler.

Yasal olmayan yollar, birer ölüm fermanıdır. Bence otur oturduğun yerde. Yasal yolları araştırmaya devam et.
İltica, yasaldır ve insani haktır. Eğer kendi ülkenizde mağdursanız ilticaya başvurmak tamamıyla insani bir yoldur.

Kanada göçmen alımı da yapiyor, vatandaşlık işleri diğerlerine nazaran kolay ülkelerden.
Kanada'nın vatandaşlık işleri hiç de kolay değil. IELTS şartı var: Sınavdan 9 üzerinden 7.5 almanız gerekiyor. IELTS de o kadar basit değil.
9 üzerinden 7.5 için en az 2-3 sene çalışmak gerekiyor.

İltica bence son çare olmalı çünkü işin sonunda vatansız olacaksın, buradaki tüm haklarından vazgeçiyorsun.
Ayrıca şuna da değinmek istiyorum: İltica ettiğinizden ülkenizin haberi olmuyor yani kimsenin haklarından vazgeçtiği yok.
İltica edenlerin bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmıyor. Gizlilik hakları mevcut ve kimse vatansız kalmıyor.

Son düzenleme:
Kanada'nın vatandaşlık işleri hiç de kolay değil. IELTS şartı var: Sınavdan 9 üzerinden 7.5 almanız gerekiyor. IELTS de o kadar basit değil.
9 üzerinden 7.5 için en az 2-3 sene çalışmak gerekiyor.
Doğrudur hocam. Konu hakkında bilgim yok ama bunun dışında alternatif yöntemler ile Kanada diğerlerine nazaran yerleşmesi kolay diye biliyorum. Vatandaşlık için belirli bir süre geçirilmesi gerekiyordur orada herhalde değil mi? Öyleyse ülkede geçirilen sürede gelinen dil seviyesiyle üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Siz bu işleri daha iyi bilirsiniz. :thumbsup:

Ayrıca şuna da değinmek istiyorum: İltica ettiğinizden ülkenizin haberi olmuyor yani kimsenin haklarından vazgeçtiği yok.
İltica edenlerin bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmıyor.
Nasıl yani? Herhangi bir durumla karşı karşıya kalındığı zaman Türkiye vatandaşı olarak görünülmüyordur herhalde? Sonuçta TC kimliği gitmiyor mu?
''Vatansız''lıktan kastım da buydu. Yanlış anlaşılma olsun istemem, ben de ülkenin mevcut durum ve gidişatından memnun değilim.

Son düzenleme:
Dikkatli ol. Denizin ortasında bırakabilirler. Issız bir yerde indirip bırakabilirler. Organlarını alabilirler. Köle olarak bir ülkeye satabilirler. Yasa dışı tehlikeli şeylerde kullanılabilirsiniz. Çocuğunuz varsa ayırıp alabilirler. Paranıza el koyup sizi dolandırabilirler. Bu riskleri göze almadan kaçak yollardan gitmeyin.

Hocam konuyu dikkatli okuyarak yorum yapsanız keşke, gidilecek yol belli kalınacak oteller bile belli, tek başına değil gruplar halinde gidiliyor, ABD'ye ayak basmadan 1 TL bile vermiyorsun, yanında para götürmüyorsun. Götüren şirket elemanları burada, oralarda da adamları var, buradakiler kendilerini riske atıp başlarını yakarlar mı? En kötü senaryo deport edilmek veya sponsor bulamayıp kampta sürünmek.

İltica sebepleri gizli tutulur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğrudur hocam. Konu hakkında bilgim yok ama bunun dışında alternatif yöntemler ile Kanada diğerlerine nazaran yerleşmesi kolay diye biliyorum. Vatandaşlık için belirli bir süre geçirilmesi gerekiyordur orada herhalde değil mi? Öyleyse ülkede geçirilen sürede gelinen dil seviyesiyle üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Siz bu işleri daha iyi bilirsiniz. :thumbsup:
TOEFL, IELTS gibi seviye belirleme sınavlarının belli başlı kuralları var hocam, bu tarz sınavlar çok iyi hazırlık gerektirir.

IELTS'te 9 üzerinden 7.5 sadece dil seviyesiyle olacak şey değil. Kurallardan örnek verecek olursam:
  1. Writing (yazma) aşamasında essay (makale) yazarken synonymler (eşanlamlılar) çok önemli. En az 250 kelime yazmanız isteniyor ve 1 kelimeyi 3 defa kullanırsanız eksi yiyorsunuz.
  2. Yine writing aşamasında kelime kazanabilmek için her şeyi açıkça yazmalısınız. Mesela "Don't" yerine "Do not" yazmalısınız, "isn't" yerine "is not" gibi.
  3. Bu örnek de writing aşamasından olacak. C seviyesinde kelimeler kullanmak size artı yazar. "Connoisseur", "Miasma" vb. kelimeler.
3 kural örneği de sadece writing aşamasından hocam. Gördüğünüz gibi IELTS sınavının sadece 1 aşaması için 3 paragraf geçtim. Dahası da var. Anlayacağınız üzere "10 yıldır İngilizce konuşuyorum, ben bunu geçerim" diye bir şey yok.
Nasıl yani? Herhangi bir durumla karşı karşıya kalındığı zaman Türkiye vatandaşı olarak görünülmüyordur herhalde? Sonuçta TC kimliği gitmiyor mu?
Gitmiyor. TC Pasaportu gidiyor sadece. Görünürde hala Türkiye vatandaşı oluyorsun ama mülteci statüsünde.

Tanıdıklarım hala bu yolla gelmeye devam ediyor eğer ailenle gitmezsen kampta çok uzun süre kalabilirsin kimi 1 günde çıkıyor kimi 10 ayda.

Dediğin gibi şebeke her şeyi ayarlıyor ama yasal yolu dene sen bir yine de.

Yapacaksan da Amerika'dan kamptan çıktıktan sonra Kanada'ya iltica et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konuyu dikkatli okuyarak yorum yapsanız keşke.

Yazdığını zaten dikkatlice okudum. Bir şeyi sana söyledikleri o şeyin doğru olduğu anlamına gelmiyor. İnsan kaçakçılığından bahsediyorsunuz. Karşınızda resmi bir devlet memuru yok. Aynı şeyi yapmaya çalışıp 700 bin TL dolandırılan hayatı kararan insanlar gördüm. Madem biz tavsiye verdiğimiz halde dinlemiyorsunuz buyurun.

Son düzenleme:
Yazdığını zaten dikkatlice okudum. Bir şeyi sana söyledikleri o şeyin doğru olduğu anlamına gelmiyor. İnsan kaçakçılığından bahsediyorsunuz. Karşınızda resmi bir devlet memuru yok. Daha yeni aynı şeyi yapmaya çalışıp 700 bin TL dolandırılan hayatı kararan insanlar gördüm. Madem biz tavsiye verdiğimiz halde dinlemiyorsunuz buyurun.

Nasıl dolandırılmışlar? Seni ABD'ye teslim etmeden 1 lira para istemiyorlar, 700.000 TL 20.000 dolardan fazla para yapıyor, nasıl vermişler bu parayı?

Türkiye'de savas yok, bir siyasi goruse bagli olduguna dair bir belgen yok uzerinde iskence kaniti yok ne ilticasi bu arkadasim? Ne diyeceksin canim iltica etmek istedi beni alir misiniz mi diyeceksin anlamadim ki.

Mesele bu mu şimdi canım arkadaşım? ABD'ye ayak basalım da tek sorun bu olsun.