Kanada da ABD'den çok farklı değil. İkisi de insan hakları bazında geri kalmış ülkeler ve para vermeyip çalışmanı bekleyebiliyorlar.
Sığınmacı durumundayken nefes almana izin vermiyorlar. Mülteci statüsüne geçince de herhangi bir destek/yardım yok.

Öyle bir şey yok. İltica edeceksen geçerli sebeplerin olmalı. Yalan da söyleyemezsin çünkü belge talep ediyorlar ve anlattığın gibi olmadığını anladıkları anda deport ediyorlar yani eğer herhangi bir sebebin yoksa ilticayı unut zira gitmenle deport edilmen bir olur.

Türkiye'de nerede hakkını alıyorsun? Özellikle, kamuda üstlerin malum partili oluyor; istediğin kadar çaba sarf et onlardan değilsen yine terfi alamıyorsun. Türkiye gibi torpilin had safhada bulunduğu bir ülkede haktan, adaletten bahsetmek komik.

Hatirladigim kadariyla Türkiye gibi ulkelerden USA veya Canada'ya iltica icin ya ateist ya kurt ya da LGBT'i bireyi olmaniz lazim. (gay trans ve lezbiyen vesaire)

Amerika ben gayim diyen herkesi siginmaci kabul etse ulke nufusu 4 milyar olur ne anlatiyorsun sen, hiçbir seyden haberin yok bir de arkadasim gitti diye tatava yapiyorsun.

Herkesi kabul etmiyorlar zaten neden etsinlerki? Kabul edilenlerinde cogu deport yer zaten.

Hem bizim uluslararası imajımız hem de kendi can sağlığın için seçebileceğin en kötü yolu seçmişsin. Başka çıkış yolları da olmalı. Dil eğitimi için halen şansın vardır diye düşünüyorum ama başka bir ülkeye kaçak gidip sığıntı gibi yaşamak sana umut veriyor olmamalı.

Insanlari olduruyorlar bu ulkede ustu kapali, sucsuz insanlar agirlastirilmis muebbet aliyor hicbiri kacamiyor ulkeden, oh ne guzel gocmenlik burosuna gidip gayim diyorsun ev veriyorlar yemek veriyorlar vatandaslik veriyorlar. Eger oyleyse bizim butun mahalle gay zaten yarin Amerika'dayiz merak etmeyin. Bu nasıl bir sacmaliktir arkadas.

Insanlari olduruyorlar bu ulkede ustu kapali, sucsuz insanlar agirlastirilmis muebbet aliyor hicbiri kacamiyor ulkeden, oh ne guzel gocmenlik burosuna gidip gayim diyorsun ev veriyorlar yemek veriyorlar vatandaslik veriyorlar. Eger oyleyse bizim butun mahalle gay zaten yarin Amerika'dayiz merak etmeyin. Bu nasıl bir sacmaliktir arkadas.
Öyle oluyor yalnız Amerika’yı bilmem fakat Kanada da Gayim diyip ilticası kabul olan çok o kadar karmaşık bir iş değil sandığınız kadar.

Öyle olsa herkes kaçar diyorsunuz kaçmak kolay bir iş mi? binlerce doları bulabilen kaçıyor işte.

Öyle oluyor yalnız Amerika’yı bilmem fakat Kanada da Gayim diyip ilticası kabul olan çok o kadar karmaşık bir iş değil sandığınız kadar.

Öyle olsa herkes kaçar diyorsunuz kaçmak kolay bir iş mi? binlerce doları bulabilen kaçıyor işte.

Bak burada anlatilmis, dunya uzerinde muz cumhuriyeti olmadigi surece 1. dunya standartlarinda olan hicbir ulke senin suyunu cikartmadan iltica basvurunu kabul etmez. Ozellikle ben Turkum gayim bizim orda gayleri sevmiyorlar falan bahane degil yani.

Son düzenleme:

Bak burada anlatilmis, dunya uzerinde muz cumhuriyeti olmadigi surece 1. dunya standartlarinda olan hicbir ulke senin suyunu cikartmadan iltica basvurunu kabul etmez. Ozellikle ben Turkum gayim bizim orda gayleri sevmiyorlar falan bahane degil yani.

Dostum ben zaten Kanada’da yaşıyorum bir çok arkadaşım geldi bir çoğu Alberta’da hala gelmeye çalışanlar var.

Daha geçen hafta pederin bir arkadaşı geldi her iltica için sebep istenmiyor her şeyin bir prodüsürü var geliyorsun mülteci statüsüne alıyorlar birkaç ay sonra work permit denilen sarı kağıdı veriyorlar, kağıt gelmeden önce devlet sana maddi destek sağlıyor aylık olarak kâğıt geldikten sonra senin gaz parana, aylık ödediğin ev kirasına kadar veriyorlar mahkeme olana kadar yıllar geçiyor o sürede düzenini kuruyorsun zaten.

Hala diyorsun ülkede adam kalmaz 😄 kalmadı zaten fırsatını bulan kaçıp geliyor önemli olan o parayı bulmak sende 10 bin dolar ek olarak daha sonraki ihtiyaçların için paran varsa herkes gelebilir son 5 yılda Türkiye’den iltica edenlerin sayısı çok büyük bir artış gösterdi.

Yani sandığın gibi kimse seni “Kanıt göster yoksa git” diyip sorgulayıp işkence etmiyorlar yok öyle bir durum hatta son zamanlarda mahkeme olayı bile hızlandı bazıları online mahkemeye katılıp geçiyorlar.

Adam akıllı durup taşkınlık çıkarmazsan birkaç sene paşa paşa alırsın vatandaşlığı bu işler öyle sandığın gibi işlemiyor yani.