Arkadaşlar buradan umudu kestim, belki gitmek için son şanslarım bu zamanlar birçok arkadaşım gitti. Malum yasal olarak gitmek çok zor, vize vermiyorlar. Meksika yolu kapanmış sanırım, şu an Brezilya, Panama, El Salvador şeklinde farklı yollardan götürüyorlar. 5-6 gün sürüyormuş en az, otel vs. her şeyi ayarlıyorlar. Tecrübesi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur. Götürmek için 11.000 dolar istiyorlar ve ön ödeme falan yokmuş diyorlar. Sponsor ayarladıklarını söylüyor ama her ihtimale karşı oranın vatandaşı olmuş tanıdıklarla da iletişime geçeceğim. Beni korkutan tek şey kamp ve orada geçen süre, ne kadar kalınıyor şu an bilgim yok. 2 gün bile kalmak korkutucu geliyor. Burada düzgün para kazansak ve alım gücü iyi olsa bu yollara bulaşmak istemem ama boğaz tokluğuna çalışmak bir yana beş para etmez bir araba için bile yıllarca kredi ödüyoruz.

Oraya gitmek o kadar kolay değil hocam. Hadi her şeyi hallettin gittin, seni bir kampa alırlar birkaç hafta orada kalırsın. Kamptan çıkmak için ise iyi bir iltica nedeni bulman gerek. Eskiden PKK yanlısı diyince veriyorlardı ama şimdi LQBT yanlısıyım demen lazım. Onlar da senin oradaki siciline işlediğinden orada sürekli karşına çıkarırlar. Bunlar bana sıkıntı değil diyorsan yolun açık olsun. Oraya gitmek zor, tutunmakta görece zordur ama dişini sıkarsan buradan kral yaşantın olur.

Arkadaşlar bir konu açtım bilgi almak için birkaç mesaj harici herkes laf sokma dalga geçme derdinde. Aynı yolları bilenler benzer durumda olanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

@gen2 arkadaşım gerçekten boş yorumlar yapmışsın, sen konfor alanından çıkamayan ve risk almaktan kaçınan biri gibi görünüyor ve herkesi kendin gibi zannediyorsun.

Üstte yasal yol olsa 50 bin dolarda harcarım demişsin.

Git o parayla Avrupa'da üniversite oku, diledigin gibi kal🫠

ABD'den daha güzel. Diyorsan ben 4 sene okumam. Enstitü tarzı bir yere katil eğitim al gene kalırsın.

Örnek aklıma ilk gelen mutfak sektörü için olan aşçılık okulları. Veya Dil okulları.

Eğitim bir ülkeye taşınmanın en rahat ve saygın yollarından birisi. Bence bir numara direkt.

Sayfalar arasında yazmıştım okul okuyacak dönemler çoktan geçti, okuyacak ruh hali bile yok artık. Yaş sınırı vs. yoksa bir şey diyemem. Bunun haricen dediğin meslek kursları mantıklı hocam ve ben de düşünüyordum zaten güzel fikir.

Arkadaşlar bir konu açtım bilgi almak için birkaç mesaj harici herkes laf sokma dalga geçme derdinde. Aynı yolları bilenler benzer durumda olanlar ne demek istediğimi anlamışlardır.

@gen2 arkadaşım gerçekten boş yorumlar yapmışsın, sen konfor alanından çıkamayan ve risk almaktan kaçınan biri gibi görünüyor ve herkesi kendin gibi zannediyorsun.

Sayfalar arasında yazmıştım okul okuyacak dönemler çoktan geçti, okuyacak ruh hali bile yok artık. Yaş sınırı vs. yoksa bir şey diyemem. Bunun haricen dediğin meslek kursları mantıklı hocam ve ben de düşünüyordum zaten güzel fikir.
Üniversite de yaş sınırı olmaz hocam bizim arkeoloji okuyan arkadaşın sınıf arkadaşı var 60 yaşında saçları beyaz :D

Meslek okulları daha kullanışlı olabilir evet.

Usta yalnız kabul görmez isen hiçbir yere daha gidemezsin, iltica ettiğin için ülkeye de geri dönemezsin. En iyisi greencard beklemek.

11 bin dolar kısmından sonrasını okumadım😅

Ortalama fiyatlar böyle maalesef, kendin gitsen belki 4000-5000 dolara mal edersin ama risk alacak durum yok, sponsor vs. çok önemli. Instagram'dan vs. araştırabilirsin. Kimseye 1 lira bile para vermek yok önceden.

Usta yalnız kabul görmez isen hiçbir yere daha gidemezsin, iltica ettiğin için ülkeye de geri dönemezsin. En iyisi greencard beklemek.

Çok rahat geri dönersin ki 2-3 yıl sonra geri dönen birçok tanıdığım var. İltica başvurun ve sebepleri gizli tutulur. Green Card zor iş maalesef keşke olsa.

Senin ne kadar dolu oldugunu Golden Gate koprusu altindan bir fotograf gonderdiginde anlariz artik.

Senin ne kadar dolu oldugunu Golden Gate koprusu altindan bir fotograf gonderdiginde anlariz artik.

Eee şimdi alıntıladığın mesajı bile anlamamışsın, dolu biri olabilirsin ama mesaj boş, keşke yardımcı olacak bir bilgi paylaşsan dalga geçip tepeden bakmak yerine. Gitmeyi kafaya taktım gidebilirsem ne ala gidemezsem yapacak bir şey yok sağlık olsun, hayat çok kısa, yaşamın burada geçip bitmesini beklerim.

Eee şimdi alıntıladığın mesajı bile anlamamışsın, dolu biri olabilirsin ama mesaj boş, keşke yardımcı olacak bir bilgi paylaşsan dalga geçip tepeden bakmak yerine. Gitmeyi kafaya taktım gidebilirsem ne ala gidemezsem yapacak bir şey yok sağlık olsun, hayat çok kısa, yaşamın burada geçip bitmesini beklerim.
Insallah gidebilirsin ama sansin %1 olsa kalk gobek at yani.