Arkadaşlar buradan umudu kestim, belki gitmek için son şanslarım bu zamanlar birçok arkadaşım gitti. Malum yasal olarak gitmek çok zor, vize vermiyorlar. Meksika yolu kapanmış sanırım, şu an Brezilya, Panama, El Salvador şeklinde farklı yollardan götürüyorlar. 5-6 gün sürüyormuş en az, otel vs. her şeyi ayarlıyorlar. Tecrübesi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur. Götürmek için 11.000 dolar istiyorlar ve ön ödeme falan yokmuş diyorlar. Sponsor ayarladıklarını söylüyor ama her ihtimale karşı oranın vatandaşı olmuş tanıdıklarla da iletişime geçeceğim. Beni korkutan tek şey kamp ve orada geçen süre, ne kadar kalınıyor şu an bilgim yok. 2 gün bile kalmak korkutucu geliyor. Burada düzgün para kazansak ve alım gücü iyi olsa bu yollara bulaşmak istemem ama boğaz tokluğuna çalışmak bir yana beş para etmez bir araba için bile yıllarca kredi ödüyoruz.
Oraya gitmek o kadar kolay değil hocam. Hadi her şeyi hallettin gittin, seni bir kampa alırlar birkaç hafta orada kalırsın. Kamptan çıkmak için ise iyi bir iltica nedeni bulman gerek. Eskiden PKK yanlısı diyince veriyorlardı ama şimdi LQBT yanlısıyım demen lazım. Onlar da senin oradaki siciline işlediğinden orada sürekli karşına çıkarırlar. Bunlar bana sıkıntı değil diyorsan yolun açık olsun. Oraya gitmek zor, tutunmakta görece zordur ama dişini sıkarsan buradan kral yaşantın olur.