Dostum ben zaten Kanada'da yaşıyorum birçok arkadaşım geldi birçoğu Alberta'da hala gelmeye çalışanlar var.

Daha geçen hafta pederin bir arkadaşı geldi her iltica için sebep istenmiyor her şeyin bir prodüsürü var geliyorsun mülteci statüsüne alıyorlar birkaç ay sonra work permit denilen sarı kağıdı veriyorlar, kağıt gelmeden önce devlet sana maddi destek sağlıyor aylık olarak kâğıt geldikten sonra senin gaz parana, aylık ödediğin ev kirasına kadar veriyorlar mahkeme olana kadar yıllar geçiyor o sürede düzenini kuruyorsun zaten.

Hala diyorsun ülkede adam kalmaz 😄 kalmadı zaten fırsatını bulan kaçıp geliyor önemli olan o parayı bulmak sende 10 bin dolar ek olarak daha sonraki ihtiyaçların için paran varsa herkes gelebilir son 5 yılda Türkiye'den iltica edenlerin sayısı çok büyük bir artış gösterdi.

Yani sandığın gibi kimse seni “kanıt göster yoksa git” deyip sorgulayıp işkence etmiyorlar yok öyle bir durum hatta son zamanlarda mahkeme olayı bile hızlandı bazıları Online mahkemeye katılıp geçiyorlar.

Adamakıllı durup taşkınlık çıkarmazsan birkaç sene paşa paşa alırsın vatandaşlığı bu işler öyle sandığın gibi işlemiyor yani.

Hatirladigim kadariyla o 10 bin dolari 6 ay boyunca yasaman icin istiyorlar eger o 6 ay icin de sıkıntı olmadan yasarsan, deport edilmiyosun.

Aklıma ilk gelen...

Dosya Ekleri

• banker_bilo_gercek_oldu_h109857_a86c4.webp
    banker_bilo_gercek_oldu_h109857_a86c4.webp
    70,7 KB · Görüntüleme: 87
Hatirladigim kadariyla o 10 bin dolari 6 ay boyunca yasaman icin istiyorlar eger o 6 ay icin de sıkıntı olmadan yasarsan, deport edilmiyosun.
O bahsettiğim 10 bin şebeke için. Ama yine de para bulundurman lazım devlet desteği bir yere kadar, devletin yardımından olabildiğince hızlı kurtulup ekonomik bağımsızlığını ilan etmen lazım çünkü hükümet seni sonsuza kadar beslemiyor.

Eğer çalışma iznini aldığında iş-ev yapıp düzenini sağlarsan hükümet sana sesini çıkarmıyor çünkü devlete vergi ödemeye başlıyorsun hoşlarına gidiyor Kanada vergi devletidir.

O bahsettiğim 10 bin şebeke için. Ama yine de para bulundurman lazım devlet desteği bir yere kadar, devletin yardımından olabildiğince hızlı kurtulup ekonomik bağımsızlığını ilan etmen lazım çünkü hükümet seni sonsuza kadar beslemiyor.

Eğer çalışma iznini aldığında iş-ev yapıp düzenini sağlarsan hükümet sana sesini çıkarmıyor çünkü devlete vergi ödemeye başlıyorsun hoşlarına gidiyor Kanada vergi devletidir.

Ha hocam ben legal yollardan bahsediyordum, legal yollarla cok daha kolay ekonomik bagimsizligini ilan etmek.

Arkadaşlar buradan umudu kestim, belki gitmek için son şanslarım bu zamanlar birçok arkadaşım gitti. Malum yasal olarak gitmek çok zor, vize vermiyorlar. Meksika yolu kapanmış sanırım, şu an Brezilya, Panama, El Salvador şeklinde farklı yollardan götürüyorlar. 5-6 gün sürüyormuş en az, otel vs. her şeyi ayarlıyorlar. Tecrübesi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur. Götürmek için 11.000 dolar istiyorlar ve ön ödeme falan yokmuş diyorlar. Sponsor ayarladıklarını söylüyor ama her ihtimale karşı oranın vatandaşı olmuş tanıdıklarla da iletişime geçeceğim. Beni korkutan tek şey kamp ve orada geçen süre, ne kadar kalınıyor şu an bilgim yok. 2 gün bile kalmak korkutucu geliyor. Burada düzgün para kazansak ve alım gücü iyi olsa bu yollara bulaşmak istemem ama boğaz tokluğuna çalışmak bir yana beş para etmez bir araba için bile yıllarca kredi ödüyoruz.

İltica etmek mi?..

Üstte yasal yol olsa 50 bin dolarda harcarım demişsin.

Git o parayla Avrupa'da üniversite oku, diledigin gibi kal🫠

ABD'den daha güzel. Diyorsan ben 4 sene okumam. Enstitü tarzı bi yere katil eğitim al gene kalırsın.

Örnek aklıma ilk gelen mutfak sektörü için olan aşçılık okulları. Veya Dil okulları.

Eğitim bir ülkeye taşınmanın en rahat ve saygın yollarından birisi. Bence bir numara direkt.

Son düzenleme: