Kaito

Başarılı
Lenovo LOQ i5-12450H & 4060 & 16 GB RAM olan modeli kullanıyorum. Ekran kartı sürücüleri ve Windows güncel. G-Sync aktif, zaten videoda sağ üste bakarak açık olduğunu görebilirsiniz. G-Sync aktif olmasına rağmen kamerayı çevirdiğimde inanılmaz bir yırtılma oluyor. Yırtılma diye buna mı deniyor bilmiyorum ama görüntü takılarak geliyor, bu da akıcılığı öldürüyor.

Buna kare atlama sorunu deniyor. Misal 60 FPS görüntüde her kare eşit zamanda gelse yaklaşık 16.7 ms sürede çizilir, akıcı bir deneyim olması için her karenin benzer sürelerde çizilmesi lazım, eğer bir şey olur da anlık olarak karenin çizilmesi daha uzun süre harcandıysa 60 FPS gözükse dahi takılmalar yaşarsın, 0.1% ve 0.01% değerleri düşük. MSI Afterburner'in kare çizme süresini de göstermesini sağla, frame time olabilir ismi. Kullanmadığım için MSI Afterburner bilmiyorum.

Bunun birçok sebebi olabilir, shader derlemesi sırasında anlık takılmalar olabilir, fg teknolojilerinin frame pacing sorunları yaşattığı biliniyor, bilgisayarın aşırı ısınıyorsa anlık işlemci frekansının anlık düşüşü sebep olabilir, bilgisayara güç sağlanamıyorsa anlık gene sorun olabilir. Oyunda varsa triple Buffering'i açmak çözüm olabilir. NVIDIA panelinde de ismi "üçlü ara bellekleme" olması lazım. Daha fazla kareyi VRAM'da tutarak beklenen zamanda ekrana getirerek frame pacing sorunlarını çözmeyi hedefler, V-Sync'deki shutter sorunlarını çözebiliyor. Bir dene bakalım.

Dediğiniz ayarı açtım ancak değişmedi hocam. Şimdi fark ettim açık dünyada olmama da gerek yok, menüde haritanın en üstünden en altına inerken bile bir takılma oluyor. Simgelerde bir titreme oluyor diyeyim.

Dediğiniz ayarı açtım ancak değişmedi hocam. Şimdi fark ettim açık dünyada olmama da gerek yok, menüde haritanın en üstünden en altına inerken bile bir takılma oluyor. Simgelerde bir titreme oluyor diyeyim.
MSI Afterburner'dan Frame time değerini de açıp oyunun video kaydını alır mısın, biraz oyna ki görelim neler oluyor diye. O'na göre bir şey uydurmaya çalışırız.

Ekranım 144Hz bu arada belirtmeyi unuttum. 14. saniyede ağaçlarda da bir sıkıntı var hocam.

Bazı durumlarda 80 FPS almanıza rağmen kare sürelerinin bayağı arttığını görüyorum. Bu da frame pacing olayını doğruluyor. 60 FPS için 16.7 ms, 80 FPS için 12.5 ms bekleriz. Özellikle bazı durumlarda 80 FPS gördüğüm yerde 14.5 ms kare süresi gördüm. G-Sync açık, Triple Buffering açık, Güç tüketimlerinde ani düşüşler yok, sıcaklıklar güzel... Bir tek geriye oyunun kendisinin sıkıntılı olması kalıyor. O'nun haricinde bellek sorunu da olabilir, HDD kullanmak güncel oyunlarda sorun olabilir. Çok arada-derede kaldım maalesef. Sadece fikir yürütebiliyorum.

Bazı durumlarda 80 FPS almanıza rağmen kare sürelerinin bayağı arttığını görüyorum. Bu da frame pacing olayını doğruluyor. 60 FPS için 16.7 ms, 80 FPS için 12.5 ms bekleriz. Özellikle bazı durumlarda 80 FPS gördüğüm yerde 14.5 ms kare süresi gördüm. G-Sync açık, triple buffering açık, güç tüketimlerinde ani düşüşler yok, sıcaklıklar güzel... Bir tek geriye oyunun kendisinin sıkıntılı olması kalıyor. O'nun haricinde bellek sorunu da olabilir, HDD kullanmak güncel oyunlarda sorun olabilir. Çok arada-derede kaldım maalesef. Sadece fikir yürütebiliyorum.

Oyun SSD de okuma ve yazma hızları 4800-5000 civarında. RAM konusunda da sanmıyor hocam daha ağır oyunlar oynadım bir sıkıntı olmadı. Vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim.

Oyun SSD de okuma ve yazma hızları 4800-5000 civarında. RAM konusunda da sanmıyor hocam daha ağır oyunlar oynadım bir sıkıntı olmadı. Vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim.
Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Sorununuzun sebebine başka bir şey bulamadım maalesef. Frame pacing sorununa söylediğim olası bütün her şeyi eledik. Ama gene de dengesiz FPS durumu var gibi görünüyor.

Üzerinden baya bir zaman geçmiş fakat bir çözüm bulabildiniz mi? Ben de Ryzen 5 7600X 5060 Ti sistemde aynı sorunu yaşıyorum. Sizdeki frame pacing sorununa ek olarak açılış ve yeniden başlatma sırasında siyah ekranda kalma durumu da mevcut. Baya bir araştırdım, şu anlık monitör kaynaklı olma ihtimalini değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda ürünü servise göndereceğim fakat sizde aynı sorunlar laptopta yaşandığı için bir sormak istedim.

Konum kilitli fakat denediğim ayarlar, süreç ve oyun videolarına oradan erişebilirsiniz: https://techolay.net/sosyal/konu/r5...temde-battlefield-5-akici-degil.145471/page-7