Kaito

Başarılı
Lenovo LOQ i5-12450H & 4060 & 16 GB RAM olan modeli kullanıyorum. Ekran kartı sürücüleri ve Windows güncel. G-Sync aktif, zaten videoda sağ üste bakarak açık olduğunu görebilirsiniz. G-Sync aktif olmasına rağmen kamerayı çevirdiğimde inanılmaz bir yırtılma oluyor. Yırtılma diye buna mı deniyor bilmiyorum ama görüntü takılarak geliyor, bu da akıcılığı öldürüyor.

V-Sync açınca sorun çözülüyor mu?

Denedim hocam. V-Sync açık-kapalı yapmayı, FPS limiti koymayı dendim. Değişen bir şey olmadı. Ayrıca şimdi fark ettim videoda tam ekran yerine çerçevesizde oynuyorum ancak tam ekran yapınca değişen bir şey olmuyor bilgi vermek istedim.

Denedim hocam. V-Sync açık-kapalı yapmayı, FPS limiti koymayı dendim. Değişen bir şey olmadı. Ayrıca şimdi fark ettim videoda tam ekran yerine çerçevelide oynuyorum ancak tam ekran yapınca değişen bir şey olmuyor bilgi vermek istedim.
Ben tearing problemi göremedim. Eğer 48'in altında FPS alıyorsan G-Sync penceresinin dışında kaldığın için tearing yaşıyor olabilirsin. Videodan kaç FPS aldığın belli olmuyor. DLSS açarak FPS'i artırmayı dene.

Ben tearing problemi göremedim. Eğer 48'in altında FPS alıyorsan G-Sync penceresinin dışında kaldığın için tearing yaşıyor olabilirsin. Videodan kaç FPS aldığın belli olmuyor. DLSS açarak FPS'i artırmayı dene.

Videoda kaliteden dolayı çok belli olmuyor sanırım ama ben görüntünün takılarak geldiğini görebiliyorum. Bir sıkıntı olduğu kesin. FPS değerleri videodaki şekilde.

Videoda kaliteden dolayı çok belli olmuyor sanırım ama ben görüntünün takılarak geldiğini görebiliyorum. Bir sıkıntı olduğu kesin. FPS değerleri videodaki şekilde.

Burada ben tearing göremiyorum. Daha çok frame pacing sorunu gibi duruyor. Frame Pacing sorunlarının birçok sebebi olabilir. FG teknolojilerinde bu durum yaşanabiliyor, Loseless Scaling kullanıyor musun?

Tearing daha çok buna benziyor, bahsettiğin şey bu mu?

Burada ben tearing göremiyorum. Daha çok frame pacing sorunu gibi duruyor. Frame pacing sorunlarının birçok sebebi olabilir. Fg teknolojilerinde bu durum yaşanabiliyor, Lossless Scaling kullanıyor musun? Tearing daha çok buna benziyor, bahsettiğin şey bu mu?

Kullanmıyorum. 4060 bir makinenin iihtiyacı olmamalı diye düşünüyorum.

Videoya bakar mısın? Yaşadığın sorun attığım videodaki gibi mi? Senin attığın videolarda ben tearing sorunu göremedim ama frame pacing sorunu var gibi gözüküyor.

Ben düzgün ifade edemedim hocam, evet videodaki gibi değil. Görüntü kırılmıyor ama takılarak geliyor. Bunu net bir şekilde hissedebiliyorum.

Ben düzgün ifade edemedim hocam, evet videodaki gibi değil. Görüntü kırılmıyor ama takılarak geliyor. Bunu net bir şekilde hissedebiliyorum.
Buna kare atlama sorunu deniyor. Misal 60 FPS görüntüde her kare eşit zamanda gelse yaklaşık 16.7 ms sürede çizilir, akıcı bir deneyim olması için her karenin benzer sürelerde çizilmesi lazım, eğer bir şey olur da anlık olarak karenin çizilmesi daha uzun süre harcandıysa 60 FPS gözükse dahi takılmalar yaşarsın, 0.1% ve 0.01% değerleri düşük. MSI Afterburner'in kare çizme süresini de göstermesini sağla, frame time olabilir ismi. Kullanmadığım için MSI Afterburner bilmiyorum.

Bunun birçok sebebi olabilir, Shader derlemesi sırasında anlık takılmalar olabilir, FG teknolojilerinin frame pacing sorunları yaşattığı biliniyor, bilgisayarın aşırı ısınıyorsa anlık işlemci frekansının anlık düşüşü sebep olabilir, bilgisayara güç sağlanamıyorsa anlık gene sorun olabilir. Oyunda varsa Triple Buffering'i açmak çözüm olabilir. NVIDIA panelinde de ismi "Üçlü ara bellekleme" olması lazım. Daha fazla kareyi VRAM'da tutarak beklenen zamanda ekrana getirerek frame pacing sorunlarını çözmeyi hedefler, V-Sync'deki shutter sorunlarını çözebiliyor. Bir dene bakalım.

Son düzenleme: