ShovelMan

Uzman
Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce aldığım laptop yaklaşık 1 saat Tekken 8 gibi oyunlardan sonra FPS 60'tan 45'lere düşüyor. FPS düşüşü sıkıntı olmasa da gözle görülür bir yavaşlama oluyor. Büyük ihtimalle Windows'u yanlış kurduğum için oldu ya da sürücülerden kaynaklanıyor çünkü ısı değerlerinde, fanlarda falan hiçbir sıkıntı yok. Var mı bir öneriniz dostlar?

Acer Nitro 16 AN16-41 4070 versiyonu.

Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce aldığım laptop yaklaşık 1 saat Tekken 8 gibi oyunlardan sonra FPS 60'tan 45'lere düşüyor. FPS düşüşü sıkıntı olmasa da gözle görülür bir yavaşlama oluyor. Büyük ihtimalle Windows'u yanlış kurduğum için oldu ya da sürücülerden kaynaklanıyor çünkü ısı değerlerinde, fanlarda falan hiçbir sıkıntı yok. Var mı bir öneriniz dostlar?

Acer Nitro 16 AN16-41 4070 versiyonu.
Isı değerleri nasıl? Sürücü olarak Nvidia GameReady driverının en son sürümünü kurmanız gerekli. Diğerlerini Windows Update'e bırakın. Ayrıca prize takılı şekilde oynamanız lazım. NitroSense ve Acer Care Center programlarını kurun. Oyun oynarken bilgisayarın klavyesinin üstündeki tuştan veya NitroSense uygulamasından Turbo moda alın, fan çok hızlı geliyorsa onun altındaki moda alırsınız. Care Centerdan %80 batarya limiti koyun. Altına bir soğutucu alın.

Eğer cihazda tuhaf sıcaklık değerleri alıyorsanız arkanıza bakmadan kaçın, bazı modellerde fabrika çıkışı yanlış uygulamışlar sıvı metali, direkt değişim talep edin.

Isı değerleri nasıl? Sürücü olarak NVIDIA Game Ready driverının en son sürümünü kurmanız gerekli. Diğerlerini Windows Update'e bırakın. Ayrıca prize takılı şekilde oynamanız lazım. NitroSense ve Acer Care Center programlarını kurun. Oyun oynarken bilgisayarın klavyesinin üstündeki tuştan veya NitroSense uygulamasından Turbo moda alın, fan çok hızlı geliyorsa onun altındaki moda alırsınız. Care Center'dan %80 batarya limiti koyun. Altına bir soğutucu alın.

Eğer cihazda tuhaf sıcaklık değerleri alıyorsanız arkanıza bakmadan kaçın, bazı modellerde fabrika çıkışı yanlış uygulamışlar sıvı metali, direkt değişim talep edin.

Sıcaklık değerlerinde sıkıntı yok hocam Max ultrada DLSS açıkken 60 derece ve prize takılı oynuyorum.

Nvidia'nın 580 sürücülerinde sorunlar meydana gelebiliyor son zamanlarda. Acaba 580 öncesi son sürücüyle deneyebilir misiniz? Sanırım ondan önceki sürüm numarası 577.00 idi. Hatta kanalda da 580 sürücü sorunlarına dair bir video var. Arkadaşlarım da benzer sorunlarla karşılaştılar.

NVIDIA'nın 580 sürücülerinde sorunlar meydana gelebiliyor son zamanlarda. Acaba 580 öncesi son sürücüyle deneyebilir misiniz? Sanırım ondan önceki sürüm numarası 577.00 idi. Hatta kanalda da 580 sürücü sorunlarına dair bir video var. Arkadaşlarım da benzer sorunlarla karşılaştılar.

Akşama bir deneyeyim. Bir guide ve link var mı takip edeceğim daha önce hiç sunucu downgrade etmedim

Alttaki rehber ile sürücünüzü silebilirsiniz.
  • DDU'yu ve 577.00 sürücüsünü indirin, masaüstüne taşıyın.
  • Benim size tavsiyem bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
  • Ardından DDU'yu çalıştırın.
  • Ben "Temizledikten sonra yeniden başlatma" seçeneğini kullanıyorum.
  • Ardından güvenli moddan çıkmadan indirdiğiniz sürücüyü kurun.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
Ben hep kendi özelleştirdiğim sürücüleri kullandığım için NVIDIA App nasıldır bilmiyorum. NVIDIA App'ten otomatik sürücü güncelleştirmelerini bir vakite kadar durdurmanız gerekebilir. Sürücü sorunları ne zaman düzeltilir bilemiyorum.

Alttaki rehber ile sürücünüzü silebilirsiniz.
  • DDU'yu ve 577.00 sürücüsünü indirin, masaüstüne taşıyın.
  • Benim size tavsiyem bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
  • Ardından DDU'yu çalıştırın.
  • Ben "temizledikten sonra yeniden başlatma" seçeneğini kullanıyorum.
  • Ardından güvenli moddan çıkmadan indirdiğiniz sürücüyü kurun.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
Ben hep kendi özelleştirdiğim sürücüleri kullandığım için NVIDIA App nasıldır bilmiyorum. NVIDIA App'ten otomatik sürücü güncelleştirmelerini bir vakite kadar durdurmanız gerekebilir. Sürücü sorunları ne zaman düzeltilir bilemiyorum.

Çok sağ olun deneyip mesaj atayım.

Çözümü ekran kartı driverini güncelleyerek elde ettim 581.08 versiyonlu yeni güncelleme yavaşlama donma sorunlarını komple çözdü yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme: