Acer Nitro V 15 13.Nesil Core i9 13900H-RTX 5060 8 GB-32 GB-1 TB SSD-15.6 inc-Windows 11

MSI Cyborg 15 13.Nesil Core i7 13620H-RTX 5060 8 GB-32 GB-1 TB SSD-15.6 inc-Windows 11

Bilgisayarlarından birini alacağım. 12 ay peşin taksit olduğu için alabilirim yalnızca yoksa öbür türlü bütçem yetmiyor. Bilen varsa coğrafi bilgi sistemleri için ve az miktarda oyun için kullanacağım, yani daha doğrusu benim için yazılım kısmı önemli orada işimi görsün yeter.

Oyuncu değilim ama bu yazılımlar için işlemci RAM ve SSD önemli açıkçası ama bilgisayarlar hakkında bilgim hiç yok. Bunlardan hangisi daha mantıklı? Monitöre bağlayarak kullanacağım. Kronik sorunları var mı, önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

İki cihaz da alınmaz. MSI Cyborg kasalar; tek fanla soğutulan, ısı iletimi berbat kasalar. Ki MSI cihazların çoğunda yaşanan menteşe problemlerini de barındırıyor. Acer Nitro V15 serisi ise menteşe sorunları, sıcak havanın ekrana üflenmesi sonucu ekran sararması yaşanması gibi, düşük Watt GPU kullanılan ve kasa çatlaması yaşanan Reddit tarzı yerlere girdiğinizde göreceğiniz tonla probleme sahip.

Bütçe nedir?

Hiçbiri alınmaz. V15 modelinde MUX Switch bile yok. Kasası rezalet ve soğutması üflesem daha çok soğutur.
Cyborg 15 için hiçbir şey demeyeceğim. Sadece anakartını atacağım.

1769691257590.webp

MSI? Tamam tek fanlı bir soğutma yaparsın da.

1769691406309.webp

Yani kısacası alınmaz.

Teşekkürler, peki ne önerirsiniz? Mecburen taksitle almam gerekiyor ve i7 işlemcili bir bilgisayar lazım. İlla laptop olmasına gerek yok ancak bunlar peşin fiyatına 12 taksit yaptığı için alabilirim gibi geldi. Vatan'da şu an peşin fiyatına 12 taksitli bazı bilgisayarlar var ama yine hepsi laptop. Buna ne dersiniz: Lenovo LOQ 13.Nesil Core i7 13700HX-RTX5060 8 GB-32 GB-1TB SSD-17.3inc-Windows 11

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Nitro v 15 13.nesil Core i9 13900H-RTX 5060 8 GB-32 GB-1 TB SSD-15.6 inc-Windows 11.

MSI cyborg 15 13.nesil Core i7 13620H-RTX 5060 8 GB-32 GB-1 TB SSD-15.6 inc-Windows 11.

Bilgisayarlarından birini alacağım. 12 ay peşin taksit olduğu için alabilirim yalnızca yoksa öbür türlü bütçem yetmiyor. Bilen varsa coğrafi bilgi sistemleri için ve az miktarda oyun için kullanacağım, yani daha doğrusu benim için yazılım kısmı önemli orada işimi görsün yeter.

Oyuncu değilim ama bu yazılımlar için işlemci RAM ve SSD önemli açıkçası ama bilgisayarlar hakkında bilgim hiç yok. Bunlardan hangisi daha mantıklı? Monitöre bağlayarak kullanacağım. Kronik sorunları var mı, önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

Hocam attığınız bilgisayarların fiyatı şaka gibi. O paraya kesinlikle o bilgisayarlar alınmaz.
O ilk baştaki V15'in fiyatına baktım 1-2K daha aşağı fiyata 5070'li slayer var. Araştırın peşin fiyatına bulabiliyorsanız kesinlikle bunu alın çünkü sizin attıklarınızı peşin fiyatına taksit var diye almak çok saçma olur. Hatta ben size bir tavsiye vereyim, bankalar bu tür alışverişler için alışveriş kredisi veya ihtiyaç kredisi adı altında cüzi bir miktar para veriyor ve faizi baktığınız zaman 1-3K arası bir şey. Ben 42K'ya telefon aldım,1.5K faiz ödedim. Peşin fiyatına taksit devri 2023'te bitti çünkü fiyat artışı çok fazla. Bunun yerine bankalar alışveriş kredisi sistemini getirdi. Herkes el mahkum taksitli almak istediği ürünler için krediyi çekip cüzi bir miktarda faiz ödeyip yine taksitli alıyormuş gibi telefon, bilgisayar, elektronik alet alıyor.
İlle de ben başka markaların ürünlerini de görmek istiyorum derseniz;

Ciddi anlamda söylüyorum o bütçede peşin fiyatına taksitle alınıyor diye attığınız bilgisayarları almak demek 70K'yı çöpe atmak ile aynı şey.

Son düzenleyen: Moderatör: