@Unlishimaide, aslında "premium" segment olduğu için sıcaklıklar bu durumda. Diğer firmaların cihazlarının soğuk çalışmasının sebebi cihazlara yazılımsal olarak limit atmış olmaları. Predator cihazlarda bu durum çok daha esnek bu yüzden de cihaz gidebildiği yere kadar gidiyor. Bunu birkaç konuda daha anlatmış olmam lazım, denk gelmişsinizdir belki.

55W ile daha serin durur tabii ki, çok saçma bir itham bu; 110W nere, 55W nere.

1782673455223.webp

Hocam dediğinizi yaptım CS2'de Max 94 gördüm oda anlık gitti genel olarak sıcaklık 80 civarında takılıyor şu an.104-105 derece yazmış ama hiç o değerleri görmedim oyun sırasında

Bendeki Predatorde de işlemci 92 derecelerde takılıyor. Sıcak çalışıyor ama işini yapıyor. Verimlilik çekirdeklerini BIOS'dan kapatınca cihaz daha tepkisel çalışıyor.

Yani 75-80-85-88-94 dereceleri gördüm hep 94 derece anlık çıkıyordu sonra anında 80'lere falan iniyordu, ayrıca maksimum fan hızında ve altına 2 kitap koyup yükselttim, FPS düşmesi hiç yaşamadım gayet akıcı deneyim sunuyor. Normal mi değil mi hala tam emin değilim. Fan sesi de bayağı yüksek ama bu segmentte ne alırsam alayım benzer seviyede ses duyarım gibi.

Bendeki Predator'de de işlemci 92 derecelerde takılıyor. Sıcak çalışıyor ama işini yapıyor. Verimlilik çekirdeklerini BIOS'tan kapatınca cihaz daha tepkisel çalışıyor.

Yani daha mı iyi çalışıyor?

Verimlilik çekirdeklerinin gücü ve frekans değerleri biraz daha düşük olduğu ve bazı programların da bu çekirdekleri kullanırken yavaşlaması nedeniyle bazen kapatıyorum. Örnek vermek gerekirse yapay zeka modelleri çalıştırırken performanslı çekirdekleri kullanmasını sağlamak için ya yazılımla yada benim bazen yaptığım gibi donanıma müdehale ile çekirdekleri kapatıp işlemleri hızlandırabiliyorum. Oyun için denemedim ama mantıken performans çekirdekleri daha hızlı tepki vereceğinden ufak bir performans artışı olabilir. Test edip sonucu görmek lazım.

Verimlilik çekirdeklerinin gücü ve frekans değerleri biraz daha düşük olduğu ve bazı programların da bu çekirdekleri kullanırken yavaşlaması nedeniyle bazen kapatıyorum. Örnek vermek gerekirse yapay zekâ modelleri çalıştırırken performanslı çekirdekleri kullanmasını sağlamak için ya yazılımla ya da benim bazen yaptığım gibi donanıma müdehale ile çekirdekleri kapatıp işlemleri hızlandırabiliyorum. Oyun için denemedim ama mantıken performans çekirdekleri daha hızlı tepki vereceğinden ufak bir performans artışı olabilir. Test edip sonucu görmek lazım.

Denerim hocam.