Hydra

Yetkin
Makaleler
1
DrWeb Curelt! 176 dosyadan 80'ini tespit ederek gayet kötü skor gösterdi. Kaspersky 176 dosyadan 150 tespit ederek iyi skor gösterdi. Açık kaynak antivirüs ise 176 dosyadan 130'unu tespit ederek çok iyi bir sonuçla kapamış oldu.

1717093735625.webp

Norton ise 154 dosya ile fark attı.

Dosya Ekleri

• KVRTisbest.webp
    KVRTisbest.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 140
  • winnerishydra.webp
    winnerishydra.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 142
  • drweblosestohydra.webp
    drweblosestohydra.webp
    24 KB · Görüntüleme: 144
Kaspersky kullanıyorum, VirusTotal’de tarattığımda çoğu riskli dosyayı tehdit olarak gören antivirüs yazılımları olmasına rağmen Kaspersky hiçbirini tehdit olarak görmüyor. Son zamanlarda kafamı kurcalamaya başlıyor. Ayrıca bedava olan sürümü sürekli pop-up çıkararak ücretli sürümü satın almamı tavsiye ettikçe sinirleniyorum. Muhtemelen değiştireceğim.

Açık kaynak tutkusu neden bu kadar çok?
Güvenlik için kullanılan bir uygulamanın kapalı kaynak olması çok sağlıklı değil. Güvenlik uygulamaları çekirdekle entegre çalışıyor dolayısıyla en hassas verilerinize bilgi vermeden erişebilir. Hatta Kaspersky Rus uygulaması olduğu için bazı ülkelerde çok sevilmiyor.

Şahsen ben de Antivirüs tercih etsem Kaspersky tercih ederdim. Koruma anlamında gerçekten çok iyiler.

Güvenlik için kullanılan bir uygulamanın kapalı kaynak olması çok sağlıklı değil. Güvenlik uygulamaları çekirdekle entegre çalışıyor dolayısıyla en hassas verilerinize bilgi vermeden erişebilir. Hatta Kaspersky Rus uygulaması olduğu için bazı ülkelerde çok sevilmiyor.

Şahsen ben de antivirüs tercih etsem Kaspersky tercih ederdim. Koruma anlamında gerçekten çok iyiler.

Virüs programı benim bilgilerime erişsin ne olacak? Yahu internete girdiğiniz andan itibaren her şekilde veriler loglanıyor. Bu kadar takıntılı olmayın.

Virüs programı benim bilgilerime erişsin ne olacak? Yahu internete girdiğiniz andan itibaren her şekilde veriler loglanıyor. Bu kadar takıntılı olmayın.
1- İnternette de bir adblock ile kullandığın verilerin depolanmasını büyük ölçüde engelleyebilirsin.
2- Bir web sitesi maksimum siteyle paylaştığın verileri görebilir. IP adresi, yüklediğin dosyalar ve mail hesabın gibi ancak daha fazlasına (izin vermediğin şeylere) erişemez. Ancak çekirdek düzeyinde çalışan bir program anlık kamera/ekran görüntüsü/yazılımcıysan projelerin kaynak kodları gibi hassas verilere erişebilir. Aynı şey değiller.
3- Gizlilik Takıntılı olmak. Günlük hayatımda Google, Meta ve Microsoft ürünlerini halen kullanıyorum. Ancak alenen kötü olan bir şeyi tercih etmemek takıntılı olmak değildir. Antivirüs de bir tercih meselesidir.

Ek olarak antivirüslerin bir pazarlama ürünü olduklarını, deneyimli bir kullanıcıya pek fayda sağlamadıklarını ve gereksiz aşırı kaynak kullandıklarını düşünüyorum o yüzden Windows Defender'ı bile kullandığım bilgisayarlarda devre dışı bırakıyorum. Ama ihtiyacı olan deneyimsiz kullanıcılar ve ev kullanıcıları için iyi ürünler, bunu da reddetmiyorum.

1- internette de bir AdBlock ile kullandığın verilerin depolanmasını büyük ölçüde engelleyebilirsin.
2- bir web sitesi maksimum siteyle paylaştığın verileri görebilir. IP adresi, yüklediğin dosyalar ve mail hesabın gibi ancak daha fazlasına (izin vermediğin şeylere) erişemez. Ancak çekirdek düzeyinde çalışan bir program anlık kamera/ekran görüntüsü/yazılımcıysan projelerin kaynak kodları gibi hassas verilere erişebilir. Aynı şey değiller.
3- gizlilik takıntılı olmak. Günlük hayatımda Google, meta ve Microsoft ürünlerini halen kullanıyorum. Ancak alenen kötü olan bir şeyi tercih etmemek takıntılı olmak değildir. Antivirüs de bir tercih meselesidir.

Ek olarak antivirüslerin bir pazarlama ürünü olduklarını, deneyimli bir kullanıcıya pek fayda sağlamadıklarını ve gereksiz aşırı kaynak kullandıklarını düşünüyorum o yüzden Windows Defender'ı bile kullandığım bilgisayarlarda devre dışı bırakıyorum. Ama ihtiyacı olan deneyimsiz kullanıcılar ve ev kullanıcıları için iyi ürünler, bunu da reddetmiyorum.

Şahsen çatır çatır bilgilerimi alabilirler hiç de takmıyorum.

@6737 açık kaynak diye geçince antivirusu yargıladim. Rus ama veri merkezini İsviçre'ye taşıdı.

@witicieen bence de. Tek faydası virüs bulastirmamak ve reklam linklerden koruması. Dalgınlığıma denk gelebiliyor.

Küçük bir bug var mış tespit oranı 123 ve biraz üstü aslında, 130 bug yüzünden olmuş.

Yine kazandı benim antivirüs Dr.Web'e karşı.

1717337665393.webp

1717337678476.webp

Yine DrWeb yenildi.

Dosya Ekleri

• drweblosesagain.webp
    drweblosesagain.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 105
  • kasperskywin.webp
    kasperskywin.webp
    52,1 KB · Görüntüleme: 82
  • Kasperskyvshydra.webp
    Kasperskyvshydra.webp