Kolay gelsin merhaba, benim sorum şöyle: Yaklaşık 1.5 sene kullandığım SSD'me Full format atmak istedim ve "Secure Erase" diye bir olayın olduğunu öğrendim, şu anki SSD'min hafızası 500 GB sağlık yüzdesi ise %94 ve toplam 29 TB yazdırmışım amacım şu: Flash belleğime Windows 11 kurup Secure Erase yapmak istiyorum, acaba bunu güvenli bir şekilde nasıl yapabilirim? Adata SSD Toolbox'tan mı yapayım?
Adata Legend 750 SSD'nizde Secure Erase işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Hazırlık:
- SSD'nizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Verilerinizi yedekleyin, Secure Erase işlemi tüm verilerinizi kalıcı olarak silecektir.
2.
Adata SSD Toolbox'ı İndirin:
- Adata'nın resmi web sitesinden Adata SSD Toolbox uygulamasını indirin ve bilgisayarınıza kurun.
3.
SSD'yi Seçin:
- Uygulamayı açın.
- Sol taraftaki menüden SSD'nizi seçin.
4.
Secure Erase Seçeneğini Bulun:
- Uygulamanın ana ekranında "Secure Erase" seçeneğini bulun. Bu genellikle "Tools" veya "Utilities" bölümünde yer alır.
5.
SSD'yi Hazırla:
- Secure Erase işlemi için SSD'nizin belirli bir durumunda (örneğin, bir SATA bağlantısı üzerinden bağlı olması) olması gerekebilir. Bu nedenle SSD'nizin bağlı olduğu bağlantı türünü kontrol edin.
- Uygulama bazı durumlarda SSD'nizi initialize etmenizi isteyebilir; bu durumda SSD'nizi hazırlayın.
6.
Şifreleme Kontrolü:
- Eğer SSD şifrelenmişse, önce şifre çözme işlemi gerçekleştirilmeli.
7.
Secure Erase İşlemine Başlayın:
- "Secure Erase" seçeneğine tıklayın.
- Onay isteyecektir. Onaylayın ve işlemin başlamasını bekleyin.
8.
İşlem Tamamlandığında:
- İşlem tamamlandığında, uygulama sizi bilgilendirecektir. Ardından SSD’niz fabrika ayarlarına dönecek ve kullanıma hazır olacaktır.
9.
Bilgisayarı Yeniden Başlatma:
- İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve SSD'nizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bu adımları izleyerek Adata Legend 750 SSD'nizi Secure Erase işlemiyle güvenli bir şekilde sıfırlayabilirsiniz.