İptal edip geçin diyenler olacaktır ama ben iptaline sıcak bakmıyorum. İptal etmenin de bazı getirileri var. Turboya zarar verebilir, motoru yıpratabilir, egzoz sistemi için sağlıklı değil, yakıt tüketimin artabilir, çevreyi zaten kirletiyor, iptali sadece kısa vadede çözüm olur, uzun vadede o da sağlıklı bir çözüm değil maalesef. Olmaması zamanla yük bindirir araca. Birçok şey birbirine koordineli çalışır arabalarda bilirsiniz. Çok mu şehir içi ağırlıklı kullanıyorsunuz aracı? En azından ayda 1-2 kere şöyle 15-20 dakika civarında 120-130-140 civarında seyrederseniz, araba belirli sıcaklığa ulaşınca zaten kurumları ve tıkanıklıkları otomatik temizlemeye başlıyor. Sistem devreye giriyor yakmak için. Öyle yola çıkıp sürekli bağırtmaya da gerek yok aracı. AdBlue maalesef korkulan rüya, her marka da başınıza gelebilir. Sayaç başladıysa muhakkak işlem gerekiyor çok fazla yol yapmadan ve beklenmeden. Ben depo değişimi veya tamirinden yanayım şahsen. Belki basit bir sorun vardır, depo komple yenilenmeyecek bilemeyiz. Bu işte iyi birine götürüp baktırmak gerekiyor. Belki çok basit bir sorun da olabilir. Yetkili servis genelde komple değişim önerebilir ama dışarıda çok daha ucuz maliyete ve basit şekilde şıkır şıkır tamir edilip önünüze bakabilirsiniz de. Örnek veriyorum belki bir sensör, belki bir soket sorunu gibi şeyler de olabilir. Net bir şey söylemek zor, lifte kaldırılması gerekiyor aracın.
Kendi PSA aracımdan örnek vereyim. Geçen gün otomatik frenleme arızası verdi, stop etti araç. Sonra indim, sensörler, radar, çarpışma önleyiciyi temizledim ve bir daha bu arızayı vermedi mesela. Park ederken almıştım bu hatayı