Ne alaka? Onlara göre kadınların hiç bir şeyi hak etmiyorlar, kadınların tek vasfı çoğalmak. Diğer bütün sosyal statülerini ellerinden alıyorlar yavaş yavaş.

Bazı konularda ben de istiyorum şeriat. Özellikle idam olayı. Ama bir tek olumlu yanı idam şeriatın. Başka iyi bir tarafı yok.
2. cümlede haksızsınız. İdam gelmesi yerine mahkum psikolojik baskı ile çürüyüp gitmesi daha iyi olur.

Hâlâ şeriat ile yönetilmek isteyen var mıdır acaba? :)
Hocam inşallah yoktur yani.

Psikolojik baskı diye diye herif benim vergilerimle hapiste karnını mı doyursun?
Hocam şimdi idam edildi, öldü e? Nerde ceza
Ölmek 15-30 saniyede olur. Hapis yıllarca(adalet sistemimiz sağolusun oda yok). Ama vergi konusuna gelirsek şimdi ailesi çocuğum öldü diye yardım talep eder senin vergi gene gider. Bu ülkede paranı vergi olarak alırlar bir şekilde.

Hâlâ şeriat ile yönetilmek isteyen var mıdır acaba? :)
Zikren vardır. Şeriat şeriat diye bir taraflarını yırtarlar ama şeriat gelince hop başka ülkeye sonra oraya şeriatı getir diye devam eder. Hayatımda şeriat isteyenler kadar boş beleş insanlar görmedim.

Şimdi ülke adı vermeyeyim de kendi ülkelerinde şeriat olduğu için A ya da B ülkesine sığınırlar. Sonra A ya da B ülkesine de şeriat getirmeye çalışıyorlar. Bunlara ne denir ki?

@8372 Cezaevinde kalınan süre boyunca yenilen yemekler tutuklu/hükümlü cezası bitip ayrıldığında kendisine geri ödetilir.

İslam şeriat sisteminde ki en iyi şey İdam değildir, kişinin inancına göre yargılama sistemidir.

Osmanlı İmparatorluğunun geniş topraklara uzun süre hükmetmesinin bir sebebi de kişinin inancına göre yargılama sistemini kullanmasıdır.

İdam cezasını ilk ele alacak olursak şahsınıza bir iftira atıldığını düşünün ve cezanız ise İdam'ı gerektiriyor. Cezanız kesildikten sonra ister 1 saat ister 1 gün isterse 1 yıl sonra suçsuzluğunuz ispatlansa ya da belli olsa neye yarar artık?

Kişinin inancına göre yargılama sistemi yanlış hatırlamıyorsam İngiltere'de mevcut. Özellikle boşanma gibi vs işlerle ilgilenen İslam şeriat mahkemeleri var.

Mevcut bulunduğumuz ülke göz önüne alındığında daha tek yargılama sisteminin bile doğru çalışmaması görüldüğünden bütün bunları konuşmak fanteziden öteye gitmez.

Aslında vatandaşların olabildiğince çoğunu bilinçlendirmek ve liyakatli insan yetiştirmek ülkeyi kurtarır sistemler değil.

Bir laf vardır; Sen ne isen seni yöneten o dur.