Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
Ofiste Wi-Fi ağında ortak kullandığımız bir dosya var.
PC'ler Windows 10 Pro hiçbirinde bu problemi yaşamadım.

Yeni laptopta Windows 11 Pro kurulu. Kısayol olarak masaüstüne eklemeye çalıştığımda bu hatayı veriyor. Ne yazmam lazım veya ne yapmam lazım tam olarak.

Normalde erişirken kimlik belirtmiyor yani kimse?

Zannettiğim şey ise şunu deneyin;
CMD açın ve "whoami" yazın ekrana gelen kullanıcı isminizi, bağlantıdaki kullanıcı adı kısmında kullanın.
Bağlantıdaki şifre kısmında ise kendi bilgisayar şifrenizi kullanın.

Windows 11 kullanmıyorum ama belki boş kimlik bilgileri için bir tür ön güvenliktir.

Bunun haricinde bağlanmaya çalıştığınız bilgisayarın bağlantı bilgilerini kullanmanız gerekir. O bilgisayarla kim ilgileniyorsa sizle de o ilgilenmeli. Bu Windows 11'e ek bi tür güvenlik ilkesiyle alakalıdır muhtemelen.

Normalde erişirken kimlik belirtmiyor yani kimse?

Zannettiğim şey ise şunu deneyin;
CMD açın ve "whoami" yazın ekrana gelen kullanıcı isminizi, bağlantıdaki kullanıcı adı kısmında kullanın.
Bağlantıdaki şifre kısmında ise kendi bilgisayar şifrenizi kullanın.

Windows 11 kullanmıyorum ama belki boş kimlik bilgileri için bir tür ön güvenliktir.

Bunun haricinde bağlanmaya çalıştığınız bilgisayarın bağlantı bilgilerini kullanmanız gerekir. O bilgisayarla kim ilgileniyorsa sizle de o ilgilenmeli. Bu Windows 11'e ek bir tür güvenlik ilkesiyle alakalıdır muhtemelen.

2 bilgisayarda da şifre kullanılmıyor.
Bağlanmaya çalıştığım PC'nin bilgisini yazsamda şifre kısmı istiyor gene boş yapıyorum gene olmuyor.

2 PC de yerel hesapla kurulu Microsoft hesabı falan açık değil.

Aynı ağa bağlı olmamız yetiyordu normalde kimlik falan istemedi hiç.
Masaüstüne klasörün kısayolunu atıyordum tıklayınca giriyordu direkt.

Güvenli Olmayan Oturum Açmalara İzin Verme (Windows 10 PRO / 11 PRO)
Windows 11 24H2'den diğer bilgisayarlardaki paylaşımlara erişmeye çalışırken "0x80070035: Ağ yolu bulunamadı" hatası nasıl düzeltilir.

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nde aşağıdaki konuma gidin:

Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\Ağ\Lanman İş İstasyonu
Sağ tarafta Güvenli olmayan misafir oturum açma politikasını etkinleştir'i açın .

Ayrıca

Windows 10 Home / 11 Home

1.) Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nde aşağıdaki konuma gidin:

Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\Ağ\Lanman İş İstasyonu
Sağ tarafta Güvenli olmayan misafir oturum açma politikasını etkinleştir'i açın.

2.) Grup İlkesi aracılığıyla "İletişimleri dijital olarak imzala" özelliğini devre dışı bırakın.

Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açın ve şu konuma gidin:

Bilgisayar Yapılandırması\Windows Ayarları\Güvenlik Ayarları\Yerel İlkeler\Güvenlik Seçenekleri
Sağ bölmede, aşağıdaki iki özelliğin Devre Dışı olduğundan emin olun.

Microsoft Ağ İstemcisi: İletişimleri dijital olarak imzala (her zaman)
Microsoft Ağ İstemcisi: İletişimleri dijital olarak imzala (eğer sunucu kabul ederse)

Son güncellemeden sonra özellikle Ethernet girişi olmayıp USB-Ethernet dönüştürücü kullanan PC'lerde karşımıza çıkan ortak dosya paylaşımı sorunu çözümü olmakta, umarım faydası olmuştur.

Son düzenleme: