Talent

Uzman
Blenderda yüksek çözünürlükte, kalabalık bir sahnenin renderını alıyorum. Fanlar Max hızda dönüyor ve laptop uçacak gibi. Sıcaklık yönünden bir sıkıntı yok, ekran kartı %100 kullanımda 64 dereceyi geçmiyor fakat render 5 6 saat sürebiliyor ve bu süre zarfında sürekli ekran kartı kullanımı %100'lerde. Bu durum laptop bileşenlerine zarar verir mi?

Bileşenler;

-i5-13500H
-RTX 4050 140W
-32 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Blenderda yüksek çözünürlükte, kalabalık bir sahnenin renderını alıyorum. Fanlar Max hızda dönüyor ve laptop uçacak gibi. Sıcaklık yönünden bir sıkıntı yok, ekran kartı %100 kullanımda 64 dereceyi geçmiyor fakat render 5 6 saat sürebiliyor ve bu süre zarfında sürekli ekran kartı kullanımı %100'lerde. Bu durum laptop bileşenlerine zarar verir mi?

Bileşenler;

-i5-13500H
-RTX 4050 140W
-32 GB RAM
Evet.

Bileşenler;

-i5-13500H
-RTX 4050 140W
-32 GB RAM
Laptoptan laptopa degisiklik gosterir ama genelde zarar vermez. Laptopun fabrika cikisi bir hatasi varsa ortaya cikarabilir sadece, yani dogrudan laptopun hasar gormesine sebep olmaz aslinda.

Sistem bileşenleri olması gereken sıcaklıklarda çalışıyorsa ve elektrik faturasını da dert etmiyorsanız 7/24 sorunsuz çalışır. Laptop yorulur ya da sağlığı kötü etkilenir gibi bir durum söz konusu değil.

Laptop üreticileri bunu düşünerek cihaz üretmiyorlar mı zaten? Ben mi fazla cesaretliyim? Bu kadar sanal bilgisayar açıkken GTA V oynamışlığım var.

Bak bu mesajı yazarken bile cihaza ne kadar yükleniyorum.

1740474208541.webp

Bakımlarını yaptıktan sonra sorun yok. Bu işlemciler 90 dereceye karşı da dayanıklı. Yeter ki doğru kullanın. Yine de 90 dereceyi görüyorsanız bakım yaptırın.