Ağırlık çalışmak kilo vermeye yardımcı olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 511

Winner

Üstün
Merhaba 1 ay gibi bir sürede 20 kilo vermek için uğraşıyorum. Bundan dolayı spora gidiyorum. Fakat koç programıma sadece kardiyo ekledi. Ben arada aletlerden falan çalışmak istiyorum çünkü sadece kardiyo çok sıkıcı geliyor. Sizce ağırlık çalışmak kilo vermeye yardımcı olur mu?

Ağırlık çalışmak vücuttaki yağ oranını azaltarak kilo kaybına yardımcı olur.

Yani programdan bağımsız çalışırsan yararı olacaktır.

Yalnızca kardiyo eklemek nedir ya ne saçmalıyorlar bunlar. Kardiyonun yanına ağırlık da çalışmalısın. Ağırlık antrenmanı kilo vermene tabi yardımcı olur. Yalnızca kardiyo yaparak kilo verirken kas oranını da düşürürsün. Atıyorum 45 - 60 Dk ağırlık yarım saat falan da kardiyo yap.

Sonuçta vücut efor sarfedeceği için illaki kilo kaybı yaşarsın. Hatta aç karna çok şiddetli olmadan antreman yapıp bir de gene aç karna kardiyo yaparsan, inanılmaz hızlı zayıflarsın.

Yeni başladıysan bir muz yedikten sonra antreman yapabilirsin. Diğer türlü alışması biraz zor ve sakıncalı olabilir ama aç karna kardiyo şiddetle tavsiye ederim.

Koç işi bilen biriymiş. İnsanlar genellikle hemen sıkıldım, hep aynı şeyler vs. derler ama spora yeni başlayan birinin kalp-damar sağlığını düşünmezler. Mümkünse 6 ay ama hiç olmadı 3 ay kardiyo ile vücudu o tempoya alıştırmak hem kasların alışması hem kalbin ritmi yakalaması için önemli. Diğer türlü ani nabız artışıyla başlar ve devam ettirirseniz ileride ritim sorunu vb. başka sorunlar yaşayabilirsiniz. Sorunuza gelecek olursak: Kilo sporla verilir de alınır da mühim olan ne yediğinizle ilgili. Yakacağınızdan fazla ne yerseniz kilo yapar. Siz kalori açığı oluşturup kilo vermeye çalışacak o sırada da mümkünse dengeli beslenip yağlanma olmadan kilo vermeye çalışacaksınız ya da bir yerden sonra tam tersi yağlanma olmadan (kas kütlesini arttırmaya) kilo almaya çalışacaksınız.

İlk zamanlar oluşan vücut ağrılarından dolayı sporu bırakanlar sayısını bilseniz şaşırırsınız. Oluşacak ağrılar için vücudunuzun tempoyu yakalaması ve alışması için öyle yapmış.

Soruya gelirsek: Evet ağırlık çalışmak yağ yakımı sağlar, beraberinde kas kütlesi de eklersiniz ancak yağın kasa dönüşmesi gibi bir durum yok, önce yağ gider.

Ağırlık çalışmak yağ yakımını hızlandırır. İlk günler için serbest ağırlık önermem, makinelerde çalışarak kas gruplarınızı alıştırabilirsiniz. Sakatlanma riskinizi düşürür.

1 ayda 20 kilo verilmez. Kas kaybı yaşamadan sağlıklı bir şekilde vermek için maksimum 5 kilo verilmeli.

En azından 3 günlük fullbody bir program yap. Ağırlık çalışmak harika kaloriler yaktırır, güzel bir diyetle iyi kilolar verilir. Fakat 1 ayda 20 kilo verilmez. 1 kilo yakmak demek 7500 kalori açık bırakmak demektir. Paketli gıdayı kes, bol su iç, sodyum alımına dikkat et. Vücudunda varsa başlangıç için güzel kilo verdirecektir.
Ayrıca yanlış anlama ama bana dopamin banyosu yapmaya çalışıyorsun gibi geliyor. Sürekli aynı içeriğe sahip konular açmak bir şeyi değiştirmiyor. Güray Aydın gibi insanları izlesene, bu kafa yapısını değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…