21 yaşına gelmiş birinin bunları sorması üzücü anladığım kadarıyla bir mesleğin, marifetin yok. Eğer acil çıkmak istiyorsan yapabileceğin tek şey yurt dışına mal imal eden herhangi bir büyük firmanın imalat kısmında yer alman olur. Hangi firma olduğu çok fark etmez durumu anlatır uzun vade çalışacağını söylersin hatta emekli olana kadar. Onlar sever öyle adamları o şekilde ama el becerinin de olması lazım kütük gibi durursan atılırsın. Bu tür işlerde cumartesi mesai yazarlar alacağın maaç asgari ücretin 3'te 1'i kadar daha fazla olur. Mesela şu an bu büyük firmalardan birinin üretim yerine girdin hafta sonu tatil 35-38k arası veriliyor sigorta yol yemek dahil.

Böyle bir işe girer, 1 ay sokakta yattıktan sonra kendi evini kiralayabilirsin.

Hocam ha deyince evden parasız sokağa gezmeye bile çıkılmıyor.

Kenarda birikim olması şart yoksa cidden sıkıntı elinizde bir meslek dayanak olmadıktan sonra çıkamazsınız.

Aile evinde 1-2 ay idare edip en kötü 2-3 asgari ücret kenara koymanız lazım sonrasında ev veya başka türlü yolu bulunur.

21 yaşına gelmiş birinin bunları sorması üzücü anladığım kadarıyla bir mesleğin, marifetin yok. Eğer acil çıkmak istiyorsan yapabileceğin tek şey yurt dışına mal imal eden herhangi bir büyük firmanın imalat kısmında yer alman olur. Hangi firma olduğu çok fark etmez durumu anlatır uzun vade çalışacağını söylersin hatta emekli olana kadar. Onlar sever öyle adamları o şekilde ama el becerinin de olması lazım kütük gibi durursan atılırsın. Bu tür işlerde Cumartesi mesai yazarlar alacağın maaç asgari ücretin 3'te 1'i kadar daha fazla olur. Mesela şu an bu büyük firmalardan birinin üretim yerine girdin hafta sonu tatil 35-38K arası veriliyor sigorta yol yemek dahil.

Böyle bir işe girer, 1 ay sokakta yattıktan sonra kendi evini kiralayabilirsin.

Hocam, meslek var ile yok arası. Metal bölümü mezunuyum. Ama çalışma geçmişim yok. Teknik resim bilgim vs. çalışmadığım için azaldı. Dediğiniz firmaları nerelerden bulabilirim? Gideceğim il için rahat rahat bulabilir miyim? Öyle küçük bir şehre gitmeyeceğim. Şu otel işi aslında kafama yatmıştı. Ama atılırsam dımdızlak kalırım. Haziran'a kadar ne yapıp ne edip bir şekilde çıkmam lazım.

Yani, masraflar az olmayacak. Kira + depozito bile 100.000 TL hemen hemen.

Haklısınız, onu hesaba katmıştım ama o kadar olacağını hiç düşünmemiştim. Daha önce hiç ev de kiralamadım. Dolandırılma ihtimalim var diye de korkuyorum bir yandan.

Hocam ha deyince evden parasız sokağa gezmeye bile çıkılmıyor.

Kenarda birikim olması şart yoksa cidden sıkıntı elinizde bir meslek dayanak olmadıktan sonra çıkamazsınız.

Aile evinde 1-2 ay idare edip en kötü 2-3 asgari ücret kenara koymanız lazım sonrasında ev veya başka türlü yolu bulunur.

Yani evet ama insan zaten zorunda kalmasa ha deyip kaçmakta istemez yani. Ailem benim mal varlığımı görebilir mi eğer olursa? Son dediğinizi yapıp aniden kaybolmayı düşünüyorum, planlı şekilde. Kenara gizlice hat çıkarıp bir anda her yerden kaybolmayı planlıyorum. Hat benim üzerime değil. Ve eğer polise gidip bu hattımı çaldı vs. derse benim için sıkıntı olur. Sermaye için ise biraz da bilgisayarımı satmayı düşünüyorum tamamen. Ancak bu bilgisayarın parası da elbette fazla bir şey karşılamaz diye düşünüyorum. 6900 XT ekran kartlı 7500F'li sıradan bir sistemim var. Elimde olan iPhone 17'yi satsam bile yine çok fazla zorluk çıkacağını düşünüyorum. (Yanında fazladan 20-30K olsa bile).

Merhaba,

Öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı üzgünüm, umarım en kısa sürede mutlu olacağınız bir düzen kurabilirsiniz.

Etiketlediğiniz için sorunuza cevap vermek istedim. Elbette ailenize haber vermeden evinizi kendi rızanızla terk ettiğinizde ve devamında da onlarla herhangi bir iletişim kurmadığınızda elbette sizin için endişelenecekler ve en yakın karakola gidip kayıp ihbarında bulunacaklardır. Kolluk kuvvetleri sizinle ilgili çeşitli araştırmalar yapıp sizi bulmaya çalışacak.

Kolluk sizi bulduğunda ifadenizi alacak. Reşit olduğunuz ve kendi rızanızla evi terk ettiğiniz için ifadenizden sonra sizi serbest bırakacaklar, bırakmak zorundalar.

Umarım böyle bir girişimde bulunmadan ailenizle olan sorunları uzlaşarak çözer ve mutlu olacağınız bir düzen kurarsınız.

Geçmiş olsun.

Ben bir restoranda garsonluk yapmıştım otellerinde personel odasında kalabiliyordum öyle bir iş bulursan çok avantajlı olur ancak en rahat yol arkadaşların da dediği gibi yalandan bir önlisansa yazılıp KYK da kalmak iyi fikir.

Bir de o yüzle onlar o programa isteseler de
Askerliği yapana kadar bunlar beni yaşatmazlar ki hocam. Kısa sürüyor olsa idi direkt girerdim de benim hazirana kadar gerekirse bir kulübe bulup orada kalmam lazım.

@47rapflex hocam seni kurtarabilecek çok önemli bir noktaya parmak bastı, en yakın zamanda askere git, gerçekten söylüyorum, her şey daha iyi olur, askerliğin gelmesi uzun sürer diye düşünüyorsan ikametine bağlı en yakın askerlik şubesine git orada en yakın zamanda askere gitmek istiyorum diye belirtin belki sizi ilk celpte bile gönderebilirler.

Askerlik sadece 6 ay bu sıkıntılı hayattan kurtarır diye düşünmeyin, ikinci altı aya kalıp bir yıla kadar uzatabilirsiniz hatta en önemli kısım ise direkt meslek olarak askerlik yapabilirsiniz o bir yılın sonunda, uzmanlık, sözleşmeli artık ne ise onu olabilirsiniz uygun olursa o bir yıllık görevin ardından, zaten o süre içinde her şeyi öğrenirsiniz asker ve askerlikle ilgili olarak, işin sonunda hayatına bir düzen kurarsın eve eve bir daha geri dönmemek üzere.

Kesinlikle universiteye gitmelisin. Sadece o isi yapman icin degil ustteki hocalariminda bahsettigi gibi ulkemizde her ne kadar super olmasa da KYK gibi bir olanak var. Ve orada gecirecegin sure boyunca ne yapacagina karar verebilirsin. Ayrica arkadas cevreninde cok genis olmadigini varsayarak guzel cevre edinebilirsin. Arkadas cevresini sadece eglenmek olarak da dusunmemelisin, hiç ummadigin kisiler bambaska kapilar acabilir.