Evden çıkmadan 10 dakika önce tost, sandviç benzeri bir şey bile yapabilir. Ekstradan 2-3 tane fazla yaparsa (sabah 8-9 gibi 2 tost yediğini düşünürsek, öğlen 2'ye kadar acıkacağını sanmıyorum, öğlen 2 den sonra da geri kalan yemeğini yese, 18:00-19:00 gibi eve gelse orada da akşam yemeği yiyip uyursa dahilinde) yeteceğini düşünüyorum.Üniversiteye gittiği zaman da KYK yurdunun yemeklerini yemek zorunda kalacak bu sefer de alternatif yol olarak kendi odasında (belki de gizlice) yemek yapmaya çalışacak. Öğrencisin sonuçta en maliyetsiz yoldan beslenmen gerek. Bu yüzden kendisi de yemek yapmayı deneyebilir, erkek bir birey olduğu için yemek yapmayı bilemeyecek mi yani? En basitinden pilav yapıp saklama kabına koyup yiyebilir. Her gün fırından yemek itici evet ama çözüm çok.
Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
Saklama kabına da koyabilirim hocam, makarna, pilav, ve türlü yemekler yapmayı biliyorum ki zaten zor şeyler değil.Üniversiteye gittiği zaman da KYK yurdunun yemeklerini yemek zorunda kalacak bu sefer de alternatif yol olarak kendi odasında (belki de gizlice) yemek yapmaya çalışacak. Öğrencisin sonuçta en maliyetsiz yoldan beslenmen gerek. Bu yüzden kendisi de yemek yapmayı deneyebilir, erkek bir birey olduğu için yemek yapmayı bilemeyecek mi yani? En basitinden pilav yapıp saklama kabına koyup yiyebilir. Her gün fırından yemek itici evet ama çözüm çok.
Ekstradan midesini yatıştırmak için bisküvi tarzı şeyler de alabilir. Ders aralarında yer belki. Ben genelde arkadaşlarımdan besleniyordum.
Artı bilgi olarak, çay kahve seviyorsan yanında termos götürebilirsin özellikle kapağı bardak olarak kullanılan termoslardan kullanabilirsin. Tercihim kahve hem de iyi odaklanmanı sağlar, çalışırken içersin.
Artı bilgi olarak, çay kahve seviyorsan yanında termos götürebilirsin özellikle kapağı bardak olarak kullanılan termoslardan kullanabilirsin. Tercihim kahve hem de iyi odaklanmanı sağlar, çalışırken içersin.
cemkaraca
Yetkin
En mantıklı plan bu sanırım. Sabahleyin arada tost ve sandviç yemek mantıklı zaten yapması çok kolay aynı zamanda her gün poğaça da yememiş olurumEvden çıkmadan 10 dakika önce tost, sandviç benzeri bir şey bile yapabilir. Ekstradan 2-3 tane fazla yaparsa (sabah 8-9 gibi 2 tost yediğini düşünürsek, öğlen 2'ye kadar acıkacağını sanmıyorum, öğlen 2 den sonra da geri kalan yemeğini yese, 18:00-19:00 gibi eve gelse orada da akşam yemeği yiyip uyursa dahilinde) yeteceğini düşünüyorum.
Kütüphaneye gittiğinde orada (kütüphanenin büyüklüğüne ve insanlara bağlı) gürültü olacak, odaklanamam diyorsan yanında kulaklığını götürüp sessiz şarkılar dinlemeyi deneyebilirsin (piyano tercihim). Ben Metallica - Nothing Else Matter dinliyordum ve o kadar gürültülü bir şarkı olmamasına rağmen bir süreden sonra başımı ağrıtıyordu. Bu yüzden piyano playlistlerine bakabiirsin. Termos olayı da önemli bence arada bi kahve çay içmek zihni yatıştırıyor. Kendine göre bi plan kurup düzenle. Akşam eve geldiğinde kimse sana sarmaz zaten günün yorgunluğunu atmak için dinleniyor olurlar. Kolay gelsin.
cemkaraca
Yetkin
Çok teşekkür ederim hocam. Son zamanlarda aldığım en iyi tavsiyeler ve önerilerinden biriKütüphaneye gittiğinde orada (kütüphanenin büyüklüğüne ve insanlara bağlı) gürültü olacak, odaklanamam diyorsan yanında kulaklığını götürüp sessiz şarkılar dinlemeyi deneyebilirsin (piyano tercihim). Ben Metallica - Nothing Else Matter dinliyordum ve o kadar gürültülü bir şarkı olmamasına rağmen bir süreden sonra başımı ağrıtıyordu. Bu yüzden piyano playlistlerine bakabiirsin. Termos olayı da önemli bence arada bi kahve çay içmek zihni yatıştırıyor. Kendine göre bi plan kurup düzenle. Akşam eve geldiğinde kimse sana sarmaz zaten günün yorgunluğunu atmak için dinleniyor olurlar. Kolay gelsin.
Para kazanarak çıkılır tabii ki de.
Nasıl soru bu? Paranızın miktarına göre anne babanızın size davranma şekli bile iyileşir. Hatta ısrar ederler canım oğlum/kızım çıkma evden. Yalnız bırakma bizi, falan diye. 
Bu da alınan en gereksiz tavsiye ve önerilerden birisi olsa gerek, ne yapacak acaba? Sol böbreğini ve birkaç tüp kan bağışlasa belki eline para geçebilir sanki o para hiç bitmeyecekmiş gibi harcar, bitince de sol bacağının kemiklerini satar o sırada kaybedilen kan değerlerini geri toparlamak için içilen limonata ve meyve suyunun maddi hesabı olamaz tabii, 20 yıl sonra anca yükselecek olan bonibon hissesine 50 dolar yatırma ihtimali ve 20 yıl daha aile evinde sürünme ihtimali olduğunu da sayarsak. Ben 1 sene oturup adam akıllı çalışıp 60 sene rahat etme seçeneğini seçiyorum. Borsacılar ne seçerse seçsin, zeki insanlar garantisi olmayan tamamen tahmin üzerine olan işlere girmemeli. Birisi mesleğinizi sorduğunda emmm kem küm etmek yerine 1 kelime ile ne işle meşgul olduğunuzu söylemek daha iyi.Para kazanarak çıkılır tabii ki de.Nasıl soru bu? Paranızın miktarına göre anne babanızın size davranma şekli bile iyileşir. Hatta ısrar ederler canım oğlum/kızım çıkma evden. Yalnız bırakma bizi, falan diye.
![]()
Hocam borsa falan diyen olmadı. Sadece para kazanmak lazım asıl. ister dilenerek, ister ayakkabı boyayarak, ister başka işler yaparak. Borsadan bahsetmedim mesajda. Aynı zamanda kem küm etmeyi bana diyorsanız şu anda sigortalı bir işte çalışmıyorum. Zamanında çalıştım. Şimdi hayatın tadını çıkarıyorum. Bu şekilde açıklasam daha iyi olur.Bu da alınan en gereksiz tavsiye ve önerilerden birisi olsa gerek, ne yapacak acaba? Sol böbreğini ve birkaç tüp kan bağışlasa belki eline para geçebilir sanki o para hiç bitmeyecekmiş gibi harcar, bitince de sol bacağının kemiklerini satar o sırada kaybedilen kan değerlerini geri toparlamak için içilen limonata ve meyve suyunun maddi hesabı olamaz tabii, 20 yıl sonra anca yükselecek olan bonibon hissesine 50 dolar yatırma ihtimali ve 20 yıl daha aile evinde sürünme ihtimali olduğunu da sayarsak. Ben 1 sene oturup adam akıllı çalışıp 60 sene rahat etme seçeneğini seçiyorum. Borsacılar ne seçerse seçsin, zeki insanlar garantisi olmayan tamamen tahmin üzerine olan işlere girmemeli. Birisi mesleğinizi sorduğunda emmm kem küm etmek yerine 1 kelime ile ne işle meşgul olduğunuzu söylemek daha iyi.
cemkaraca
Yetkin
Bunu bizde biliyoruz. Zaten para kazanacağım. Asıl soru daha başka aslında.Para kazanarak çıkılır tabii ki de.Nasıl soru bu? Paranızın miktarına göre anne babanızın size davranma şekli bile iyileşir. Hatta ısrar ederler canım oğlum/kızım çıkma evden. Yalnız bırakma bizi, falan diye.
![]()
Yeni konular
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-
-