Arkadaşın tavsiyelerine uyup sokakta berduş gibi dolaşabilirsiniz. Ayrıca konu başlığından uzaklaşıyorsunuz. Yeni bir konu oluşturmalısınız. Kolay gelsin.Neden? Herkesin kararına saygı duyuyorum ve tüm düşünceleri dinlemek istiyorum zaten amacımda bu.
Detaylar
Kim cevapladı?Benim işim bu zaten hocam.
cemkaraca
Yetkin
Hayır, sadece yöntemleri değerlendiriyorum. Gidip onu yapacak bir kapasitem yok şu anda. Ana hedefim üniversite.Arkadaşın tavsiyelerine uyup sokakta berduş gibi dolaşabilirsiniz. Ayrıca konu başlığından uzaklaşıyorsunuz. Yeni bir konu oluşturmalısınız. Kolay gelsin.
Ben ne diyorum hocam? Gidecek bir yer ve para ayarlayın. Yani diyorum ki berduş berduş dolaşmayın.Arkadaşın tavsiyelerine uyup sokakta berduş gibi dolaşabilirsiniz.
Ya kazanamazsa diye dedim ben. Yoksa kendine güvensin.Kazanamayacaksan değil de sınava 3 ay gibi bir süre kaldı, 3 ayda elinden geleni yapmalı hem sınavdan sonra vicdan azabı çekmeyip elimden geleni yaptım kafasında olmak için hem de mezuna kalacağı garanti olsa bile en iyi şartlarda kalması önemli. 1 > 0
Sermaye var mı? Büyük ihtimalle yok. 1 yıl daha dişini sıkman gerek. 19 yıl dayanmışsın 1 yıl mı dayanamayacaksın?Hocam para kazanmak problem değil, zamanında çalışıp kendi bilgisayarımı kendim aldım, ailem hiç destek olmadı zaten olmazlar da. Önemli olan bu bahtsız, cahil, gurubet insanların olduğu evden ve şehirden çıkmak. Bunun içinde hangi yöntem olduğunu merak ediyorum. Aklıma ilk üniversite geldi. Çünkü arkadaşımla aynı evde kalabiliriz bu da maddi açıdan beni rahatlatır. Onun dışında üniversite olmazsa ne yapacağım konusunda fikrim yok. Çünkü 20 yaşında olmama rağmen ailemin gözünde hala 15 yaşında bir çocukmuşum gibi, bana öyle davranıyorlar sinir bozucu. Bu da özgüvenimi çok fazla baltalıyor.
Evet eğer çok radikal bir karar alıp gitmezsem %99 mezuna kalırım. Ama mezuna kalırsam aile evinde mi kalacağım? Sizin bir öneriniz var mı bu konuda?
cemkaraca
Yetkin
"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır". Bir yıl sabır 60 sene mutluluk. Bunu yeğlerim.Sermaye var mı? Büyük ihtimalle yok. 1 yıl daha dişini sıkman gerek. 19 yıl dayanmışsın 1 yıl mı dayanamayacaksın?
O zaman dediğim gibi ama kendini toparla. Kütüphanede çalış. Yks çalışan insanlara gerçekten üzülüyorum. Ne biçim bir sınav sistemiyse."Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır". Bir yıl sabır 60 sene mutluluk. Bunu yeğlerim.
Ben 18 yaşındayım daha odam olalı 8 ay falan oluyor ve hayat kalitem 4 kat falan arttı. Tiktok, televizyon sesinden kurtulmak o kadar iyi geliyor ki. Şu an geçtiğim odayı kavga bela yaptırdım. Normalde bu oda kiler gibi bir şeydi gereksiz mobilyaları söktürüp attırdım, alanım küçük bile olsa kullanışlı. Eğer bu tarz bir imkanın varsa, yani evinde en azından sadece yatak ve masa sığdırabileceğin bir oda varsa bile yerleş.
Böyle bir imkanın yoksa zaten yapman gerekenleri arkadaşlar yazmış. Kütüphanede keyfine bak. Yaşadığın yerde ders çalışmaya uygun kafe gibi mekanlar varsa dönüşümlü gidebilirsin.
Yukarıya ek ailenle yan yana uyuyorsan ve bu seni rahatsız ediyorsa evdeki herhangi bir köşeye yerleş. Ben odam yokken mutfaktaki koltukta falan uyuyordum. Zaten bahar ayı geldi soğuk olmaz.
Mezuna kaldığında ayrı bir eve gitme imkanın varsa basıp gideceksin ki? Şurada 21 yaşına gireceksin kimseye bir şey demek zorunda değilsin. Aileye çok taviz verince tepene çökerler. Evde seni anlayacak birisi varsa ona müsait bir zamanda içini dök. Benim babaanem yaşıyor olsaydı ve böyle bir durumdan rahatsız olduğumu bilseydi sülaleyi zapt ederdi valla. Ailenle ciddi bir şekilde bu konuyu konuştun mu?
Öte yandan, eğer öyle bir imkanın yok ise yani seni maddi destek vermemekle korkutuyorlarsa benim yapacağım gibi yazın iş kışın üni moduna geçmelisin. Sizin oraları bilmem ama buralarda lüks oteller aylık 30K+ lira veriyor. Senin durumunda olsaydım ve mezuna kalacak olsaydım Nisan-Ekim arası çalışmayı denerdim. Ekim sonrasıysa sadece sınava odaklanırdım. Yani neredeyse 200K civarı para yapıyor, felaket tatlı. Köylü hesabı ile hiçbir iş planlandığı gibi gitmez ama fikir olması için söylüyorum. Daha bunun yazları çalışması var. Mesela üniversiteye gittiğinde gündelik işlere gidersin, benim arkadaşım arada günlük garsonluk yapıp 1K alıyor. Şehir olarak Eskişehir gibi ucuz bir yerde okursan zaten oranın kralı olursun.
Eğer şu an netlerin iyiyse ve ailen aylık paranı yollayacaksa direkt okumanı öneririm. Yazları çalışmayı unutma elbette.
Böyle bir imkanın yoksa zaten yapman gerekenleri arkadaşlar yazmış. Kütüphanede keyfine bak. Yaşadığın yerde ders çalışmaya uygun kafe gibi mekanlar varsa dönüşümlü gidebilirsin.
Yukarıya ek ailenle yan yana uyuyorsan ve bu seni rahatsız ediyorsa evdeki herhangi bir köşeye yerleş. Ben odam yokken mutfaktaki koltukta falan uyuyordum. Zaten bahar ayı geldi soğuk olmaz.
Mezuna kaldığında ayrı bir eve gitme imkanın varsa basıp gideceksin ki? Şurada 21 yaşına gireceksin kimseye bir şey demek zorunda değilsin. Aileye çok taviz verince tepene çökerler. Evde seni anlayacak birisi varsa ona müsait bir zamanda içini dök. Benim babaanem yaşıyor olsaydı ve böyle bir durumdan rahatsız olduğumu bilseydi sülaleyi zapt ederdi valla. Ailenle ciddi bir şekilde bu konuyu konuştun mu?
Öte yandan, eğer öyle bir imkanın yok ise yani seni maddi destek vermemekle korkutuyorlarsa benim yapacağım gibi yazın iş kışın üni moduna geçmelisin. Sizin oraları bilmem ama buralarda lüks oteller aylık 30K+ lira veriyor. Senin durumunda olsaydım ve mezuna kalacak olsaydım Nisan-Ekim arası çalışmayı denerdim. Ekim sonrasıysa sadece sınava odaklanırdım. Yani neredeyse 200K civarı para yapıyor, felaket tatlı. Köylü hesabı ile hiçbir iş planlandığı gibi gitmez ama fikir olması için söylüyorum. Daha bunun yazları çalışması var. Mesela üniversiteye gittiğinde gündelik işlere gidersin, benim arkadaşım arada günlük garsonluk yapıp 1K alıyor. Şehir olarak Eskişehir gibi ucuz bir yerde okursan zaten oranın kralı olursun.
Eğer şu an netlerin iyiyse ve ailen aylık paranı yollayacaksa direkt okumanı öneririm. Yazları çalışmayı unutma elbette.
Deniz744
Başarılı
Arkadaşın tavsiyelerine uyup sokakta berduş gibi dolaşabilirsiniz. Ayrıca konu başlığından uzaklaşıyorsunuz. Yeni bir konu oluşturmalısınız. Kolay gelsin.
Peki sayın clouthena hocam, siz ne derseniz o. Bu forumda sadece sizin kendi kararlarınız olabilir, biz bir birey değil, sizin köleleriniziz.
"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır". Bir yıl sabır 60 sene mutluluk. Bunu yeğlerim.
Ben de hemen hemen aynıydım, o dönemler sabahtan kendime akşam yemeğimi ve kahvaltımı yapıp çantaya atıyordum, spor salonuna gidiyordum. Giyinme odasında kahvaltımı yapıyordum. Sonra ayakkabıları değiştirip sporumu yapıyordum, 2 saat sonra çıkıp duş alıyordum.
Sonra yeni kıyafetler giyip kütüphaneye gidiyordum, acıkana kadar ders çalışıp kütüphanenin önündeki bankta akşam yemeğimi yiyordum. Akşam 10 11 gibi de eve gelip yatıyordum.
Bu düzenden aile bireylerim 1.5 ay kadar sonra rahatsız olmaya başladı, yüzümü görmüyorlardı sesimi duymuyorlardı sanki ölmüş gibiydim.
Sonra benimle bir konuşma yaptılar ve yemeklerimi evde yemeye, ailemle daha çok vakit geçirmeye başladım.
Belki ailenle barışabilirsin, onların dönemlerinde çalışmak 15 16 yaş için çok geç bile durumundayken senin 19 yaşında hala "evde yatman" o insanlara zor geliyor, tepkilerini de farklı şekilde koyuyorlar.
Seni görememelerini sağla, sabahtan pilavını sandiviçini yapıp at çantana, git kütüphanene sporuna.
Orada insanlarla muhabbet et, takıl, kütüphanede kitap oku, algı yönetimi hakkında çok güzel kitaplar var kütüphanede onlara göz gezdir.
Dünya klasiklerinden bir şeyler bak, klasik "suç ve ceza" önermeyeceğim tabii ki de
Veya kütüphaneci'ye nasıl bir kitap aradığını söylersen o sana yardımcı olur.
Ailenle muhatap olmayı kes, çok konuşmamaya başla onlar yerine arkadaşlarına vakit ayır.
Bunları yaptığın zaman muhtemelen düzeleceklerdir, ya da sorunlarını karşılarına geçip anlatmayı dene. Emin ol işe yarıyor.
Gaza gelip ben evi terk ediyorum diye çıkıp gitme, hayatını garantile ondan sonra istersen gidersin.
cemkaraca
Yetkin
Ilk dediğiniz yani konuşmak yerine, dışarda ve arkadaşlarımla daha çok vakit geçirmek daha mantıklı geldi. Sanırım onu yapacağım evde sadece 4-5 saat vakit geçireceğim en fazla, uyku dışında. Konuşmayı denemek bile istemiyorum ne kadar laf anlatsam anlamazlar, daha öncesinde denedim. Ben de artık nafile diyip bir sonuç bulamadığım, sanki karşımda sığır var ona laf anlatıyorum gibi olduğu için bıraktım. Teşekkür ederim tavsiyeler için.Peki sayın clouthena hocam, siz ne derseniz o. Bu forumda sadece sizin kendi kararlarınız olabilir, biz bir birey değil, sizin köleleriniziz.
Ben de hemen hemen aynıydım, o dönemler sabahtan kendime akşam yemeğimi ve kahvaltımı yapıp çantaya atıyordum, spor salonuna gidiyordum. Giyinme odasında kahvaltımı yapıyordum. Sonra ayakkabıları değiştirip sporumu yapıyordum, 2 saat sonra çıkıp duş alıyordum.
Sonra yeni kıyafetler giyip kütüphaneye gidiyordum, acıkana kadar ders çalışıp kütüphanenin önündeki bankta akşam yemeğimi yiyordum. Akşam 10 11 gibi de eve gelip yatıyordum.
Bu düzenden aile bireylerim 1.5 ay kadar sonra rahatsız olmaya başladı, yüzümü görmüyorlardı sesimi duymuyorlardı sanki ölmüş gibiydim.
Sonra benimle bir konuşma yaptılar ve yemeklerimi evde yemeye, ailemle daha çok vakit geçirmeye başladım.
Belki ailenle barışabilirsin, onların dönemlerinde çalışmak 15 16 yaş için çok geç bile durumundayken senin 19 yaşında hala "evde yatman" o insanlara zor geliyor, tepkilerini de farklı şekilde koyuyorlar.
Seni görememelerini sağla, sabahtan pilavını sandiviçini yapıp at çantana, git kütüphanene sporuna.
Orada insanlarla muhabbet et, takıl, kütüphanede kitap oku, algı yönetimi hakkında çok güzel kitaplar var kütüphanede onlara göz gezdir.
Dünya klasiklerinden bir şeyler bak, klasik "suç ve ceza" önermeyeceğim tabii ki de"şu çılgın türkler" adlı kitaba göz gezdirebilirsin. Çok akıcı bir kitaptır, içinde kaybolup gidersin.
Ailenle muhatap olmayı kes, çok konuşmamaya başla onlar yerine arkadaşlarına vakit ayır.
Bunları yaptığın zaman muhtemelen düzeleceklerdir, ya da sorunlarını karşılarına geçip anlatmayı dene. Emin ol işe yarıyor.
Gaza gelip ben evi terk ediyorum diye çıkıp gitme, hayatını garantile ondan sonra istersen gidersin.
Yemek olarak ne hazırlıyordunuz?Peki sayın clouthena hocam, siz ne derseniz o. Bu forumda sadece sizin kendi kararlarınız olabilir, biz bir birey değil, sizin köleleriniziz.
Dünya klasiklerinden bir şeyler bak, klasik "suç ve ceza" önermeyeceğim tabii ki de"şu çılgın türkler" adlı kitaba göz gezdirebilirsin. Çok akıcı bir kitaptır, içinde kaybolup gidersin.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-