Yurt disina cikamiyorsaniz calismaktan ve en kisa surede kendi yolunuzu cizmekten baska sansiniz yok. Yurt disina cikabiliyorsaniz zaten kisa surede ufkunuz acilacak ve Anadolu tayfanin dogmalari size ulasamayacak kadar uzak olacak. Burada umacagimiz tek sey cekirdek ailenizin bos milliyetcilik pesinde kosmuyor olmasi.

Dunyada yapilacak en sacma sey masa basi maasiyla birikim yapip ev/araba ya da her ikisini birden almis neslin uyesine veya o nesli izleyerek yaslanmis kitleye yeni kusagi anlamasi icin caba sarf etmektir. Devrin degistigini, her universite bolumunun ise yaramadigini, her ilde universite olmasinin iyi bir sey olmadigini bilmeyen ve bilmek istemeyene laf anlatmaya gerek yok. Bunlar hala beyaz yakalilari ilah zannediyor.

Bu cografyada yasayip, elin insanlarindan ziyade kendi cocugunu dinledigi bir ebeveyne rastlamak camurda altin bulmak gibi bir sey.

Yurt disina cikamiyorsaniz calismaktan ve en kisa surede kendi yolunuzu cizmekten baska sansiniz yok. Yurt disina cikabiliyorsaniz zaten kisa surede ufkunuz acilacak ve Anadolu tayfanin dogmalari size ulasamayacak kadar uzak olacak. Burada umacagimiz tek sey cekirdek ailenizin bos milliyetcilik pesinde kosmuyor olmasi.

Dunyada yapilacak en sacma sey masa basi maasiyla birikim yapip ev/araba ya da her ikisini birden almis neslin uyesine veya o nesli izleyerek yaslanmis kitleye yeni kusagi anlamasi icin caba sarf etmektir. Devrin degistigini, her universite bolumunun ise yaramadigini, her ilde universite olmasinin iyi bir sey olmadigini bilmeyen ve bilmek istemeyene laf anlatmaya gerek yok. Bunlar hala beyaz yakalilari ilah zannediyor.

Bu cografyada yasayip, elin insanlarindan ziyade kendi cocugunu dinledigi bir ebeveyne rastlamak camurda altin bulmak gibi bir sey.
2+3=5 sorularıyla memur olmuş adamlara neyi anlatıcan ki?

Ailen ülkenin ortalama IQ seviyesinin altında sanırım. Tıp bölümüne saygısı olmayan adamın kendine saygısı yoktur, gitsin kocakarı ilacı kullansın.
Evet öyle. Anne tarafından annem hariç hiçkimse okula adımını dahi atmadı. Aynı şekilde babam da;
Babamın tarafında da okuyan hiçkimse yok. Babam ilkokul mezunu bile değil. Tutturmuş ''doping hafıza'' da değil, ''akıllı hafıza alalım'' diyorlar. Abime 2 kez aldılar yine de bir baltaya sap olamadı.
Tıp'a saygı duymuyorlar çünkü eğitimi çok uzun. Mühendislik konusunda da 1-2 tane akraba çocuğu okumuş da bir şey olamamış şuan öyle geziyormuş, böyle diyorlar. Yozgat bozoktan mezun heralde.

Ailem beni zorla polis memuru ya da asker yapmayı düşünüyor. Mühendislik veya tıp'a saygıları yok.
Karar senin dostum. Böyle bir şeyi yapamayacaklarını sen de biliyorsun. Bir dahakine o kocamış teyzeler gelince de "Beni evlendirirseniz kadını 7/24 döverim, dışarı çıkarsa bacaklarını kırarım." filan de bak nasıl geri adım atıyorlar. Böyle şeyleri çok yersiz takılıyorsun. Evlenmek için evlenme dairesi zorunluluğu var zaten. Yani orada da senin kararına bakılıyor.

Bunlara alttan alınca tepeye binenler işte. Bir kere diş gösterip, fütursuzca cevap ver bak bakalım bir daha ağızlarını açıyorlar mı.

Her şeyin kararı sana bakıyor. Bunları çok kafana takma. Sınava da sen gireceksin. Seçim zamanı E-devlet şifreni değiştir. Sınav zamanı da seçimini yaparsın, hiç kafana takmazsın. Şifreni alamazlar çünkü.

Gerçekten de öyle. Annem tam sizin dediğiniz kafada. Sistem hakkında bir şey bilmiyor. Yaz biyeri git diyor.
Anne + Baba tarafında 1 kişi hariç hiçkimse okumadı. Bizden 2 önceki nesilde kız çocukları okumaz, 18 olunca evlendirilir, erkek çocukları da fabrikada bir yere verilir kafasındaydı. Ondan sonraki nesilde (yani annem ve teyzelerde) ise memur ol kafası var. Bi tarafa doktoru mühendisi koy diğer tarafa memur koy. Memuru sonuna kadar seçerler.
Annem bile zar zor okudu benim 36 yaşında memur oldu.
Napıcam bilmiyorum gerçekten.

Karar senin dostum. Böyle bir şeyi yapamayacaklarını sen de biliyorsun. Bir dahakine o kocamış teyzeler gelince de "Beni evlendirirseniz kadını 7/24 döverim, dışarı çıkarsa bacaklarını kırarım." filan de bak nasıl geri adım atıyorlar. Böyle şeyleri çok yersiz takılıyorsun. Evlenmek için evlenme dairesi zorunluluğu var zaten. Yani orada da senin kararına bakılıyor.

Bunlara alttan alınca tepeye binenler işte. Bir kere diş gösterip, fütursuzca cevap ver bak bakalım bir daha ağızlarını açıyorlar mı.

Her şeyin kararı sana bakıyor. Bunları çok kafana takma. Sınava da sen gireceksin. Seçim zamanı E-devlet şifreni değiştir. Sınav zamanı da seçimini yaparsın, hiç kafana takmazsın. Şifreni alamazlar çünkü.
Bu konu açılınca ben karşımdakilerin 45-50 yaş aralığında olduğunu bildiğimden pek ciddiye almadım. Hiçbiri okumamış zaten evlendirilmiş 20 yaşına gelince.
Sizin dediğiniz gibi bir teyzeyle öyle konuşmaya çalıştım, dalgaya alaraktan.
Bana eş bulma konusunda ''kaç yaş aralığı istiyorsun'' falan dedi. Ben de ''SSK'dan emekli 40 yaşında' olsun'' dedim. Kendisi bana ''oo olgun yaşlı seviyorsun'' dedi sövmemek için kendimi çok zor tuttum.
18 yaşıma tam girmedim, beni reşit göstermeye çalışıyorlar sen 18 sayılırsın ergenliğin bitti artık falan.
Bıktım artık kendimi öldüreceğim az kaldı.

Kendini bu toksik aile ve akrabamsi ortamdan soyutlamaya calis. Universite sinavini kazanip, kendi finansal ozgurlugunu kazanmaya bakman iyi olur. Basarili olursan herkesi susturmayi basarirsin. Basarisiz olacagini dusunmuyorum. Zaten caliskan oldugundan bahsetmissin. O yuzden kendine bir duzen oturtup Universite sinavinda gonlunden gecen bir yere yerles ilk senende. Tabii bol bol calisman lazim. Sonucta her seyin bir bedeli olacak. 1 yil boyunca calismadigini soyledigin icin bedel odemen gerekiyor. O da olmazsa, genel kulturun yuksekse KPSS sinavindan derece yapmaya calis. Fakat Universiteye gidip o ortami deneyimlemeni oneririm. Umarim mutlu olursun sonunda. Bol sans.
Galiba beni yanlış anladınız. 1 sene boyunca çalışmadım değil aslında az buz yazılılar bahanesiyle çalışmışlığım var. Mesela 12'ye giderken, TYT konularına hakimdim. Ama AYT FEN SIFIRDI. AYT mat trigo hariç sıfırdan bitirmiştim.

Şuan ekimiz sonundayız. TYT tamamen bitti;
AYT konusunda ise sadece kimyada organik kaldı. 1 aydır AYT Kimya çalışıyordum birkaç güne bitecek. Fiziğe ve biyolojiye kasımın 1'inde organik bitince başlayacağım. matematikte sadece trigonometri bilmiyorum kalan konularım tam.

Son düzenleme:
Gerçekten de öyle. Annem tam sizin dediğiniz kafada. Sistem hakkında bir şey bilmiyor. Yaz biyeri git diyor.
Anne + Baba tarafında 1 kişi hariç hiçkimse okumadı. Bizden 2 önceki nesilde kız çocukları okumaz, 18 olunca evlendirilir, erkek çocukları da fabrikada bir yere verilir kafasındaydı. Ondan sonraki nesilde (yani annem ve teyzelerde) ise memur ol kafası var. Bi tarafa doktoru mühendisi koy diğer tarafa memur koy. Memuru sonuna kadar seçerler.
Annem bile zar zor okudu benim 36 yaşında memur oldu.
Napıcam bilmiyorum gerçekten.

Bu konu açılınca ben karşımdakilerin 45-50 yaş aralığında olduğunu bildiğimden pek ciddiye almadım. Hiçbiri okumamış zaten evlendirilmiş 20 yaşına gelince.
Sizin dediğiniz gibi bir teyzeyle öyle konuşmaya çalıştım, dalgaya alaraktan.
Bana eş bulma konusunda ''kaç yaş aralığı istiyorsun'' falan dedi. Ben de ''SSK'dan emekli 40 yaşında' olsun'' dedim. Kendisi bana ''oo olgun yaşlı seviyorsun'' dedi sövmemek için kendimi çok zor tuttum.
18 yaşıma tam girmedim, beni reşit göstermeye çalışıyorlar sen 18 sayılırsın ergenliğin bitti artık falan.
Bıktım artık kendimi öldüreceğim az kaldı.

Galiba beni yanlış anladınız. 1 sene boyunca çalışmadım değil aslında az buz yazılılar bahanesiyle çalışmışlığım var. Mesela 12'ye giderken, TYT konularına hakimdim. Ama AYT FEN SIFIRDI. AYT mat trigo hariç sıfırdan bitirmiştim.

Şuan ekimiz sonundayız. TYT tamamen bitti;
AYT konusunda ise sadece kimyada organik kaldı. 1 aydır AYT Kimya çalışıyordum birkaç güne bitecek. Fiziğe ve biyolojiye kasımın 1'inde organik bitince başlayacağım. matematikte sadece trigonometri bilmiyorum kalan konularım tam.
Anladim. Iyi calismalar o halde. Evden mi calisiyorsun bu arada?

Bu teyzeler ne yaşıyor ya? Türkiyenin en rahatsız edici NPC'leri gibi bir şeyler bunlar. Kendinizi geliştirin ve bu evden ayrılın bence.

3 teyzeyi umursamayın bile.

-Ya maddi anlamda ayaklarınızın üstüne durmaya başlayın ve evden ayrılın
-Ya da aile bireylerinize durumu anlatın, daha sonrasında üniversiteye iyice hazırlanıp güzel bir üniversitede istediğiniz bölümü okuyarak yurda veya imkânınız olursa öğrenci evine çıkın.

Birinci seçenek sizin için pek opsiyon gibi değil zira okumak istiyorsunuz anladığım kadarıyla, o yüzden çalışmayı vb. de boş verin. Derslerinize odaklanın ve üniversiteye odaklanın; ailenize de durumu belirtin, teyzeler hakkında da konuşabilirsiniz ve rahatsızlığınızı belirtirsiniz. Öte yandan babanızın dediğine dümenden de olsa bir gözatın ve bu sistemin sizin için iyi olmadığını, başka alternatiflere yöneldiğinizi anlatın. Dümenden eve birkaç test kitap alıp çözün ki, sizi rahat bıraksınlar.

Üniversite sınavından sonra eğer istediğiniz bölümü ve üniversiteyi kazandığınızı gösterirseniz, ailenizin ne istediğinden bağımsız sizi okutmak için razı geleceklerini göreceksiniz. Dolayısıyla o konu hakkında da dikte etmeleri anlamsız, siz biraz inada vurup kazandığınız yeri gösterirseniz zamanla kabulleniyorlar :D.