Ailem arkadaşlarımla dolaşmama kızıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crowzyy145301
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 223

crowzyy145301

Başarılı
Yer
Mersin
Arkadaşlar yaşım 16, konuya bir tık hızlı gireceğim. Bu zamana kadar ne zaman arkadaşımla dışarı çıkacak olsam babam hemen arar, neredesin ne yapıyorsun diye, saat 6-7 daha yeni yeni kızların erkeklerin kafeye geldiği zaman, gelirsin birazdan diyor, daha 13-14 yaşındaki çocuklar yeni çıkıyor, yani lise hayatım boyunca 1 tane sevgilim olamadı, arkadaş çevrem olamadı, birisi sataşsa döverim ama sonrasında çevresini çağırsa dayak yerim, biraz dışarı çıkayım iyice kilo aldım hem spora gidiyim, sınıf arkadaşlarımla sosyalleşirim sporumu yaparım diye düşündüm tamam dediler iyi bir spor salonu buldum motorla gideyim dedim, babam yine arkadaşlarınla gizli gizli buluşacaksın değil mi dedi bağırdı çağırdı, gittim mecburen mahallenin en pis Suriyeli dolu spor salonuna yazıldım, şimdi ehliyetim var okula gideyim dedim arkana sakın birini bindirme dayağı yersin dedi babam, bende dedim baba ehliyetim var bir şey olursa benim sorumluluğumda dedim benim umurumda değil dedi geçti, yani yeterince yoruldum asosyal olmaktan nefret eden bir insanım, ev üstüme üstüme geliyor psikolojim darma duman oldu biraz da içimi dökmek istedim düşünceleriniz önemli.

Baban dışarıda ki tehlikelerden korkuyor. Fazla sıkması onun geçmişte yaşadığı zorlu hayatı yansıtıyor. Sen ona güven vermelisin. Ne olacak ya demek yerine tamam baba haklısın dikkat edeceğim tarzı kelimeler seçmeyi dene. Arkadaşlarını baban ile tanıştır. Gerekirse ailesinin tanıştır. En azından kimlerle dolaştığını bilsin. Ekonomik olarak durumunu bilmiyorum ama belki de ekonomik olarak zor duruma düşmek istemiyor olabilir. Bunun için sabırlı olmalısın yaşın geldiğinde çalışıp ailene destek olarak onların sana daha fazla güvenmesini sağlayabilirsin. Unutma ters tepki ve umursamamak onlara değil sana da çok zarar verir.

Kanka maddi durumumuz çok şükür iyi hatta bayağı iyi abime 17 yaşında araba almıştı. Bilmiyorum iyilik mi ediyor kötülük mü?

Babanın bu kadar üstüne düşmesi cidden can sıkıcı, özellikle tam böyle gezip tozmak isteyeceğin yaşta. Sürekli hesap sorması, her şeye karışması falan insanı boğar yani, asosyal kalmak istememen, evde bunalman çok normal. Bence babanla sakin bir anını yakalayıp konuşmayı denemelisin ama kavgayla değil de, hani "Baba ben şöyle hissediyorum, böyle olunca üzülüyorum, arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum" gibi anlat durumu. Direkt "Sen şöylesin, böylesin" dersen savunmaya geçer muhtemelen. Belki başta küçük adımlarla güvenini kazanabilirsin, mesela "Şu saatte döneceğim" deyip o saatte dönmek gibi. Baktın konuşmak ve huyuna gitmek işe yaramıyor, belki güvendiğin başka bir aile büyüğüyle (amcan, teyzen vb.) konuşup destek isteyebilirsin, bazen araya birinin girmesi işe yarayabiliyor. Zor bir durum ama kendi alanını yaratmak için uğraşman lazım biraz, sonuçta bu senin hayatın. Tatlı dil işe yaramıyorsa karşına almaktan çekinme...

Haklısın deneyeceğim birkaç kez önceden denedim ama gerçekten bilemiyorum insanlar gençliğini yaşarken ben burada oturuyorum ve karşı gelemiyorum babamıda yormak istemiyorum 50 yaşına gelmiş ama bazen de kendimi düşünüyorum bu da benim hayatım yaşamam lazım diye çok kararsızım abilerimi serbestliğe izin verip bende uğraşmak istememeleri yoruyor.

Kankam bir de sinirlenme nedenim sürekli erteleme tamam ehliyetten önce binmek istemek benim suçum ama ehliyeti alınca niye arkadaşın binmeyecek demeleri saçma geliyor.

Son düzenleme:
Baban seni düşündüğü için diyor. Yoksa niye karışsın, paranız da var mış çok şükür. Sen de adamı üzme.

Baban seni düşündüğü için diyor. Yoksa niye karışsın, paranız da var mış çok şükür. Sen de adamı üzme.

Evet sanırım haklısınız, biraz oturdum düşündüm dediklerimin çoğunluğunu yapıyorlar, üniversitemede 1-2 yıl kaldı ,çözümü yok sanırım üzmemeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…