Herkese iyi akşamlar iyi sosyaller. Bugün 2000 tl bandında satılan Akko MonsGeek FUN60 Max Shine manyetik Switch klavyeyi inceleyeceğim. Klavye anlamında çok fazla bilgili değilim terimlerin tamamını bilmiyorum hata yaparsam kusuruma bakmayınız. İyi okumalar.

Kutu İçeriği Ve Açılış

Kutu içeriğinde bizi klavyenin kendisi, bir adet Type-c kablo, bir adet 2.4 ghz dongle ve bir adet tuşlar ile switchleri sökmemiz için aparat çıkıyor. Keşke yanına 2-3 adet yedek switch koysalarmış.
Eki Görüntüle 166284

Switch Ve Malzeme kalitesi​

Klavyemizde, Akko Glare maynetik Switch bulunmakta. Hot swap özelliği var. Hissiyatı yağ gibi çok güzel. Seside bayağı hoşuma gitti. Driverden en hassas noktaya çektiğimizde, üflediğimizde bile algılayacak noktaya geliyor. Benim gibi FPS oyuncuları için çok iyi bir özellik diyebilirim. Daha hızlı peek alıyorsunuz bu sayede. Malzeme kalitesi olarak tatmin edici. Ağırlık olarak 530 Gram civarı bir ağırlığa sahip. Tabii ağırlığın malzeme kalitesi ile bazı istisnai durumlar harici pek bir alakası yok. PBT tuş takımı bulunmakta. ABS'ye göre daha tok bir sesi var ve daha mat. Genel kasası plastik fakat kaliteli hissettiriyor diyebilirim.
Eki Görüntüle 166290

Klavyenin Diğer Özellikleri

Klavyede 3000 mah batarya bulunmakta. Yeterli denebilir. RGB aydınlatma şarjı su gibi götürüyor. Hem kablolu hem de kablosuz modda 8000 HZ kullanabiliyorsunuz. 8000 HZ'de şarja olumsuz etki ediyor. Pro modelinde sadece kablolu modda 8000 hz kullanabilirken, max modelinde kablosuz da 8000 HZ kullanabilirsiniz. İkisinin arasındaki tek fark bu. Kablosuz modda takılma veya kopma gibi durumlar yaşamadım. Klavyede Hall sensör, Rapid Trigger ve Snap Tag özelliği bulunmakta. Bunları uzun uzun anlatmayacağım çünkü, bu klavyeyi araştıran herkes az çok bu özelliklerin ne olduğunu biliyordur.

MonsGeek Yazılımı

Yazılımını şahsi olarak pek beğenmedim çünkü, biraz karmaşık geldi. Web üzerinden yazılımı açtığımızda otomatik olarak İngilizce. Fakat indirdiğimizde Driver Çin'ce olarak çıkıyor. Yazılım üzerinden tuş atamaları, Rapid Trigger, RGB aydınlatmaları, Makro, Switchlerin algılama noktası gibi bir çok ayar mevcut. Bu yazıyı yazarken şunu fark ettim, Web üzerinden drivere girmek istediğinizde kendi kablosu dışında başka bir kablo takınca, yazılım klavyeyi algılamıyor. Driver içi görüntüler ekledim.
Eki Görüntüle 166296 Eki Görüntüle 166297Eki Görüntüle 166298

Sonuç​

İnceleme bu kadardı. 2000 TL bütçede, manyetik Switch bir klavye arıyorsanız rakipsiz denilebilir. Biraz kısa oldu çünkü, klavye elime geçeli sadece 7 saat oldu. İlk deneyimlerimi yazmak istedim. 1-2 ay daha kullanınca, daha detaylı ve uzun bir inceleme yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. @Pabola @LH44
Merhaba hocam, bu klavye benim aklımda vardı beğeniyorum. Mesajın altında "İlk deneyimlerimi yazmak istedim. 1-2 ay daha kullanınca, daha detaylı ve uzun bir inceleme yazacağım." demişsiniz. Hesabınıza baktım göremedim. İnceleme yazabilirseniz sevinirim veyahut geçen sürede beğendiğiniz/beğenmediğiniz yönlerini kısaca bana anlatabilirseniz güzel olur. Ayrıca %60 olmasının dezavantajları var mı sizin yaşadığınız?

Merhaba hocam, bu klavye benim aklımda vardı beğeniyorum. Mesajın altında "İlk deneyimlerimi yazmak istedim. 1-2 ay daha kullanınca, daha detaylı ve uzun bir inceleme yazacağım." demişsiniz. Hesabınıza baktım göremedim. İnceleme yazabilirseniz sevinirim veyahut geçen sürede beğendiğiniz/beğenmediğiniz yönlerini kısaca bana anlatabilirseniz güzel olur. Ayrıca %60 olmasının dezavantajları var mı sizin yaşadığınız?
Merhaba,

Klavyede beğenmediğim bir özellik yok. %60 konusuna gelince, bana bir dezavantaj yaratmadı. Öncesinde de %70 bir klavye kullanıyordum, bu kısım kişiden kişiye göre değişir. Beğenmediğim tek yönü, kablosuz modda dongle ile kullanırken bazen kararsız çalışıyor, harici bir sorun yaşamadım. Ben kablolu kullanıyorum zaten.

Merhaba,

Klavyede beğenmediğim bir özellik yok. %60 konusuna gelince, bana bir dezavantaj yaratmadı. Öncesinde de %70 bir klavye kullanıyordum, bu kısım kişiden kişiye göre değişir. Beğenmediğim tek yönü, kablosuz modda dongle ile kullanırken bazen kararsız çalışıyor, harici bir sorun yaşamadım. Ben kablolu kullanıyorum zaten.
Tamamdır, teşekkürler.