Alaylı yazılımcı olmak mı bilgisayar programcılığı okumak mı?

Cengiz

Çalışkan
Öncelikle merhaba, alaylı yazılımcı olmak istiyorum; yani kendimi geliştirip yazılım alanında ilerlemek istiyorum. Fakat çevremde, ailem de dahil olmak üzere, "Hayır, olmaz." diyen çok insan var. Kafam çok karışık... Şu an yaşım 17. Bir başka fikrim ise 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünü okumak; okuduğum süreçte kendimi geliştirmek istiyorum, diyelim ki 3 yılım var. Ondan sonra eğer istersem dikey geçiş ile Yönetim Bilişim Sistemleri gibi yine yazılımla alakalı bir bölüme geçmek. Sizce mantıklı mı? Bu durum karşısında ne yapmalıyım? Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.Moderatör arkadaş editlemiş başlığı,asıl amacım bilgisayar programcılığını araç olarak kullanmak,en azından diplomam olsun diye yani.

Son düzenleme:
Alaylı yazılımcı olacak olsaydın zaten olmuştun. Bu "alaylı" muhabbetini insanlar alternatif bir yol olarak belirliyor ama o iş öyle değil. Bundan 10 sene önce ülkede sayılı bilgisayar mühendisliği bölümü ve neredeyse hiç yazılım bölümü yokken ve piyasada dijitalleşme talebi oluştuğu zaman bu işi yapabilecek bilgisi olan ama okulunu okumamış insanlara talep oluştu. O zaman piyasada olan diploması olmayan kişiler ise sektöre giriş yaptı şu an ise 10 yıllık tecrübeleri ile işi götürüyorlar. Bunun muadillerini bazı sanayi kuruluşlarında da görürsün adam müdürdür ama ilkokul mezunudur, ülkede mühendis yokken adam işe girip işi mühendis kadar öğrenmiştir kimse de ona dokunmaz ama bu demek değildir ki her "işi" öğrenen adamı bugün müdür yapsınlar, yetki versinler. O yetkiyi ve unvanı hak edecek bir ton okullu adam var artık.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt