İçerisine OpenWrt yüklü bir Alcatel-lucent g-010S-P satın aldım. Ayrıca TP-Link fiber to Ethernet medya dönüştürücü de satın aldım. Fakat GPON SFP modülünün arayüzüne bir türlü erişim sağlayamadım. Modem setupundan PPPoE değil de Statik IP seçeneğini seçip module statik IP vererek mi modülün arayüzüne erişim sağlamam gerekiyor? Çünkü bunu denedim, ayrıca direkt medya dönüştürücünü bilgisayarın lan portuna takarak da denedim her iki seçenekte işe yaramadı. Dolandırılma ihtimalimde olabilir
Modülün arayüzüne erişebilmem için adım adım ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız? @13367 @Majdev @8668
Detaylar
Kim cevapladı?Yanlış cihazları satın almak istemiyorum. Seri porta sahip olan bir MC amazon linki ve bu mc üzerindeki seri porta erişebileceğim usb ttl amazon linki gönderir misin? Ayrıca bu ikisini satın aldım diyelim. Usb ttl ile mc seri portuna bağlandıktan sonra SFP+ modülünü fabrika ayarlarına getirmek için hangi işlemleri yapmam gerekmektedir? @13367Mantıken bridge mod aldığın için arayüz IPS'i yönlendirmiyor
MC220LDE seri port yoksa ya yeni seri portlu MC alacaksın ya da Arduino+SFP seri aparatı.
Yanlış cihazları satın almak istemiyorum. Seri porta sahip olan bir MC Amazon linki ve bu MC üzerindeki seri porta erişebileceğim USB ttl Amazon linki gönderir misin? Ayrıca bu ikisini satın aldım diyelim. USB ttl ile MC seri portuna bağlandıktan sonra SFP+ modülünü fabrika ayarlarına getirmek için hangi işlemleri yapmam gerekmektedir? @13367
Aldığın satıcı roy yani zhayogn ise seri portlu MC converter satıyor, SFP bricki açmanın pratiğini bilmiyorum, SFP konusunda sor.
Gerekli olanlar: seri portlu mc converter ve usb tll (roy satıyor).
Son düzenleme:
Evet o ve kendisine yazdım cevap vermedi. Sfp konusu için dediğim gibi madem statik IP’ye sahibim. Sfp modülünü mc’ye takıp routerımın wan portuna taktığımda neden double nat uyarısı verdi? Statik IP hizmetinde double nat hatası var ise ve sorun ont cihazında değilse double nat sorunu nerede? Birinci nat benim routerım, ikinci nat nerede ve bunun tespitini nasıl yapabilirim? Ayrıca bazı portların kısıtlanmış ve engellenmiş olduğunu görüyorum. ISS Bu portları hangi cihaz üzerinden kısıtlamış olabilir? @13367Aldığın satıcı roy yani zhayogn ise seri portlu MC converter satıyor, SFP bricki açmanın pratiğini bilmiyorum, SFP konusunda sor.
Evet o ve kendisine yazdım cevap vermedi. SFP konusu için dediğim gibi madem statik IP'ye sahibim. SFP modülünü MC'ye takıp routerımın WAN portuna taktığımda neden double NAT uyarısı verdi? Statik IP hizmetinde double NAT hatası var ise ve sorun ONT cihazında değilse double NAT sorunu nerede? Birinci NAT benim routerım, ikinci NAT nerede ve bunun tespitini nasıl yapabilirim? Ayrıca bazı portların kısıtlanmış ve engellenmiş olduğunu görüyorum. ISS Bu portları hangi cihaz üzerinden kısıtlamış olabilir? @13367
Senin durumun çok garip, SFP NAT yapıyor olabilir fakat router NAT yapmıyorsa SFP gerisinde NAT yapılıyor demektir, nasıl bir ISS kullanıyorsun sen?
bazı çakal ISS'ler CGNAT üzerinden sanal statik bağlamalı statik IP veriyor çok düşük ihtimal fakat olabilir. Bunu ISS desteği olmadan çözemezsin çünkü local ağın dışında bir sorun. Gerçekten statik IP olduğuna emin misin bir CGNAT testi yap.SFP'yi kurcalama, bridge moda alırsan SFP kendi arayüz IPsini bile iletmez softbrick olur yaptığın gibi.
Sfp sanırım ISP den hala IP alabiliyor. Cmd’ye IPconfig yazınca 169. İle başlayan Ipv4 görünüyor ama gateway’i yok. PCden modüle Statik bir IP atayıp denediğimde arayüze bağlanamıyorum. İlk denediğimde bu şekilde arayüzüne erişebiliyordum. Fakat artık cihazın arayüzüne erişemiyorumSenin durumun çok garip, SFP NAT yapıyor olabilir fakat router NAT yapmıyorsa SFP gerisinde NAT yapılıyor demektir, nasıl bir ISS kullanıyorsun sen?bazı çakal ISS'ler CGNAT üzerinden sanal statik bağlamalı statik IP veriyor çok düşük ihtimal fakat olabilir. Bunu ISS desteği olmadan çözemezsin çünkü local ağın dışında bir sorun. Gerçekten statik IP olduğuna emin misin bir CGNAT testi yap.
SFP'yi kurcalama, bridge moda alırsan SFP kendi arayüz IPsini bile iletmez softbrick olur yaptığın gibi.
SFP sanırım ISP'den hala IP alabiliyor. CMD'ye Ipconfig yazınca 169. İle başlayan IPv4 görünüyor ama Gateway'i yok. Statik IP atayıp denediğimde arayüze bağlanamıyorum. İlk denediğimde bu şekilde arayüzüne erişebiliyordum. Fakat artık cihazın arayüzüne erişemiyorumDediğiniz gibi bende öyle düşünüyordum. Statik IP hizmeti satın aldım fakat port açamıyorum. Boşuna para ödüyorum beni CGNAT'tan çıkarın dedim. Modem üzerinden açtığım hiçbir port aktif olmuyor. UPnP dışında. Ayrıca nasıl yapacağız ya 2 ISS kullanıyorum ikisinde de bu sorun mevcut. Öncelikle CGNAT'ta olduğumu nasıl anlarım? Ayrıca bir cihaz üzerinden bana sabit IP atadılar iseler ve benim hala ISS tarafından Natlanmam söz konusu ise ne yapmam gerekiyor bunu tespit etmek için? O zaman SFP modülü falan hikaye ben normal ONT ile bile bu sorunları yaşamamam lazım. 4 sene önce bu sorunları yaşamıyordum. Şimdi NAT'ın tespitini ve CGNAT'ta olduğumu nasıl anlarım? Üstelik routerımın statik IP adresi var
@13367
Routerda NAT (KAPALI) olup ve sadece bir cihaz üzerinden bağlanıp bir NAT testi yapar mısın? Hala NAT varsa ya SFP'ya da ISS NAT yapıyor.
SFP O5 aldıysa yani online ise internete erişebilirsiniz, SFP tam brick olmamış yani. SFP'ler aslında bridge pasif olarak yapıyor bende bu şekilde.
Fakat sen tam bridge yapmışsın ve O5 yani online ise SFP routera takıp kullanabilirsin fakat webe erişemezsin.
Nat testi dediğin nedir? İnternet’e çıkamıyorum öyle. Ayrıca sfp’yi unutalım artık çalışmıyor Wan üzerinden IP vermiyor routerıma artıkRouterda NAT (KAPALI) olup ve sadece bir cihaz üzerinden bağlanıp bir NAT testi yapar mısın? Hala NAT varsa ya SFP'ya da ISS NAT yapıyor.
SFP O5 aldıysa yani online ise internete erişebilirsiniz, SFP tam brick olmamış yani. SFP'ler aslında bridge pasif olarak yapıyor bende bu şekilde.
Fakat sen tam bridge yapmışsın ve O5 yani online ise SFP routera takıp kullanabilirsin fakat webe erişemezsin.
NAT testi dediğin nedir? İnternet'e çıkamıyorum öyle.
Routerda NAT kapalı olunca internete çıkmıyor mu? İyice dolambaça döndü ama zevk vermeye başladı
Router NAT ayarı yoksa o router gelişmiş ayarları desteklemiyordur. Fakat NAT açık diyelim double NAT veriyor o zaman ya SFP'ya da ISS kesinlikle NAT yapıyor.
Senin SFP NAT yapıyor diyelim oldukça garip FW sürümü nedir?
SFP komplemi brick oldu? Brick olmadan önce O5 verip internete çıkabiliyor muydun?
Router ip alıyormu?
Sfp ve ONT’nin NAT yaptığı fikri veya statik IP almama rağmen yine biryerlerde natlandığımı düşünüyordum.
Routerda NAT kapalı olunca internete çıkmıyor mu? İyice dolambaça döndü ama zevk vermeye başladı, routerı baştan bir sıfırla kendine gelsin, PPPoE vlan ayarlarını yap yani sıfırdan bir kur routerı ve NAT'ı kapat ardından lan üzerinden SADECE tek bir cihaz üzerinden internete bağlan.
Router NAT ayarı yoksa o router gelişmiş ayarları desteklemiyordur. Fakat NAT açık diyelim double NAT veriyor o zaman ya SFP'ya da ISS kesinlikle NAT yapıyor.
Senin SFP NAT yapıyor diyelim oldukça garip FW sürümü nedir?
SFP komplemi brick oldu? Brick olmadan önce O5 verip internete çıkabiliyor muydun?
Router ip alıyormu?
Fw sürümü @Majdev’in rehberindeki sürümü indirip kurdum.
Komple brick oldu sanırım
Router IP alıyor evet.
Diyorumya natlandığım yerin tespitini nasıl tespit edebilirim? Uygulama, yazılım yok mudur? Ayrıca port kısıtlamasını, engellemesini bng den mi yapıyorlar?
SFP ve ONT'nin NAT yaptığı fikri veya statik IP almama rağmen yine bir yerlerde natlandığımı düşünüyordum.
FW sürümü @Majdev'in rehberindeki sürümü indirip kurdum.
Komple brick oldu sanırımO5 verdi internete çıktım test yaptım hala double NAT uyarıaı veriyordu.
Router IP alıyor evet.
Sen şundan kesin emin olmalısın, routera tek cihaz ile landan bağlan, double NAT veriyormuş bak, o zaman hem SFP hem de ISS natlıyor. Router IP alıyor fakat internet almıyorsa ağında birden fazla cihaz olduğu için router otomatik olarak NAT yapıyor, NAT'ın mantığı bu zaten routra gelen IP'yi NAT ile cihazlara dağıtmak ama tek cihaz olursa ve NAT manuel olarak kapatılabiliyorsa ve hala double NAT veriyorsa hem ISS hem SFP NAT yapıyor.
Benim yaptığım gibi iki ISS kullanıyorsan ve diğer ISS'yi routerda yedekli tutuyorsan yani 2 WAN varsa yedekli olanı pasif yapmalısın. Bende mesela asıl uplink TurkNet, yedekli olan Türk Telekom ama pasif.
Router online olmuyorsa sfp brick olmuştur ama brick olduysa nasıl ip alıyor? Biryerde bir şeyler kaçırıyorsun.