İçerisine OpenWrt yüklü bir Alcatel-lucent g-010S-P satın aldım. Ayrıca TP-Link fiber to Ethernet medya dönüştürücü de satın aldım. Fakat GPON SFP modülünün arayüzüne bir türlü erişim sağlayamadım. Modem setupundan PPPoE değil de Statik IP seçeneğini seçip module statik IP vererek mi modülün arayüzüne erişim sağlamam gerekiyor? Çünkü bunu denedim, ayrıca direkt medya dönüştürücünü bilgisayarın lan portuna takarak da denedim her iki seçenekte işe yaramadı. Dolandırılma ihtimalimde olabilir
Modülün arayüzüne erişebilmem için adım adım ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız? @13367 @Majdev @8668
Detaylar
Kim cevapladı?Yanlış anlama ama pek bir şey bekleme.
ISS kendi sahte log bile yapar. ISS kendi local ağı olduğu için her türlü bir burun çıkarır.
Adalet gerçekten çalışsaydı mesela Superonline ve Türk Telekom yok olurdu
@CGS sırf yanlışmı biliyorum diye sordum çünkü yıllarca bildiğim gibi eğer modül yazılım ile route özellikleri eklenmediyse üzerinde NAT olamaz. Şu anki modded GPON sfplerin routing özelliği yok.
Eki Görüntüle 138088
Şimdi sorun netleşti ISS çift NAT yapıyor, rezil olmasının ve port açılamamasının sebebi tamamen ISS rezilliği.
Artık nereden tasarruf adı altında cimrilik yapılıyor bilemem belki de aynı anda başka biriyle IP kullanıyorsun CGNAT fakat çift kullanıcılı.
Tamam işte şimdi netleşti her şey, demek ki ISS extra NAT yapıyormuş. SFP+ modülüne falanda gerek kalmadı. Çok da ısınamamıştım. Ben online oyuncuyum 2.5 g hız alıp ne yapacağım ki? Daha 1G hızı kaldıramıyor SQM. 2.5G hız alsam sanki benim için çok şey değişecekya Max 130Mbps SQM yapıp öyle kullanıyorum
Aksine SFP sansürü kaldırıyor, tüm ISS'ler ONT üzerinde firewall ve QoS ve birçok kural uyguluyor. Ayrıca TR069 ile izliyeyip gereksiz trafik yaratıyor.
(NAT konusu değil
)
SQM 100Mbps üstü verimsiz, bana göre tüm QoS kuralları gereksiz, bufferbloat tamamen ISS'ye bağlı mesela superonline sansürün alasını uyguladığı için yüksektir, 0ms+ alan arkadaşımda siteler kömürle açılıyordu.
(NAT konusu değil
SQM 100Mbps üstü verimsiz, bana göre tüm QoS kuralları gereksiz, bufferbloat tamamen ISS'ye bağlı mesela superonline sansürün alasını uyguladığı için yüksektir, 0ms+ alan arkadaşımda siteler kömürle açılıyordu.
Aksine SFP sansürü kaldırıyor, tüm ISS'ler ONT üzerinde firewall ve QoS ve birçok kural uyguluyor. Ayrıca TR069 ile izliyeyip gereksiz trafik yaratıyor.
(NAT konusu değil)
SQM 100Mbps üstü verimsiz, bana göre tüm QoS kuralları gereksiz, bufferbloat tamamen ISS'ye bağlı mesela Superonline sansürün alasını uyguladığı için yüksektir, 0ms+ alan arkadaşımda siteler kömürle açılıyordu.
Bence de, zaten 2.hoptan itibaren final destination'a kadar santral cihazlarında +618 ms gecikme oluşuyor. OpenWrt SQM algoritması kullansam dahi fayda etmiyor
(NAT konusu değil)
SQM 100Mbps üstü verimsiz, bana göre tüm QoS kuralları gereksiz, bufferbloat tamamen ISS'ye bağlı mesela Superonline sansürün alasını uyguladığı için yüksektir, 0ms+ alan arkadaşımda siteler kömürle açılıyordu.
Üstteki bir internet kafenin test sonuçları.
Bu da benim pingplotter test sonuçlarım.
Dediğim gibi statik IP hizmetine sahip birisinin hiç değilse gatewayden hemen sonra statik bir IP adresi alması gerekmektedir. Ama maalesef gördüğünüz gibi 172'li gateway alıyorum daha sonra da 5. hoptan sonra falan peeringlere çıkıyorum
İlk ekran görintüsüne bakarsanız daha birinci hoptan statik IP almış, nasıl oluyor bu? Direkt modem PC'lere statik IP mi dağıtıyor? NAT'a ihtiyaç duymadan net kafedeki PC'ler direkt internete bağlanabiliyor sanırım değil mi? @13367.
@13367 bizde statik IP'ye sahip olduğumuzu sanıyorduk meğer CGNAT'daymışız
Modemim statik IP'ye sahip, DHCP'sindeki private IP'leri NAT'ı üzerinden public IP'ye çevirip sonra 2. hopta 172'li Gateway'e yönlendiriyor. Bu nasıl iş arkadaş ya şaka gibiler. Sorsam olt diyorlar. Çok belli private gateway olduğu muhtemelen CGNAT DHCP falandır. Ondan sonra statik IP'li gatewayler başlıyor zaten.
Aslında CGNAT'da da değilim. Yabancı YouTuber'lar bu altyapı biçimini dinamik NAT olarak tanımlıyor. Bir de statik NAT var mış. Port açamadığım gerekçesiyle modem teknik ekibiyle iletişime geçtiğimde ve onlara statik NAT ve dinamik NAT hakkında sorular sorduğumda, beyefendi sizde dinamik NAT var o yüzden port triggering yapmanız lazım dedi. Yaptım işe yaramadı fakat doğru söylüyor ağımda birden NAT olduğu ve birden fazla kez istekler farklı portlara yönlendirildiği için port tetiklemesi yapıp tüm portları açmam bu sorunu çözecektir ama çözmedi, işe yaramadı. Hatta manuel olarak tüm portları açıp dinledim yine “closed” görünüyor. Statik NAT, ağda yalnızca 1 NAT olduğunda port tetiklemeye gerek kalmadan direkt modem üzerinden uygulamanın portunu yönlendirme yaparak sorunumu çözebilirmişim.
Gel gör ki statik IP'ye sahip olmadığım ve port açamadığım için maalesef NAT type “moderate” sorunu yaşıyorum.
Ayrıca net kafe testi ile kendi test sonucum hakkında ki analizlerime katılıyor musun? Sen ne söylemek istersin? Haklı mıyım? Gözden kaçırdığım bir şey var mıdır? Sence de net kafede ki PC'nin statik IP'ye sahip olduğu ilk hopundan belli değil midir? Benim ikinci hopumda 172'li gateway görünmesi CGNAT'ta olduğumu gösterir mi? @13367
Son düzenleme: