Detaylar
Kim cevapladı?Burada doğrudan üçüncüyü seçebilirsiniz:
tr.aliexpress.com
OpenWrt yüklü yine uyumlu Huawei modeli.
2.5G SmartAX Huawei MA5671A İkinci El Gpon ONU STICK Soğutuculu OpenWrt Firmware | 2.5G SFP RJ45 Medya Dönüştürücü - AliExpress 509
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Satıcıya özelden yazarsanız, sizi alibaba sitesine yönlendirecek. Alibaba üzerinden satın alabilirsiniz. Gümrük Vergisi size ait oluyor.
Ozanj
Çalışkan
Hocam alibabadan mı aldınız yoksa aliexpress mi? dün adamla yazıştım daha yeni teslim edildi vs falan dedi bana. Ne saçma gümrük sorunlarımız var ya. ufacık şeyi getirtemiyoruz ülkeye. Tanıdık yoluyla şirket üzerinden getirsek sorun olur mu acaba?Gümrükten geçmiyor yinede sizin kararınız
Eki Görüntüle 134177
snaxe41
Çalışkan
Burada doğrudan üçüncüyü seçebilirsiniz:
![]()
2.5G SmartAX Huawei MA5671A İkinci El Gpon ONU STICK Soğutuculu OpenWrt Firmware | 2.5G SFP RJ45 Medya Dönüştürücü - AliExpress 509
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
Bu ürünü satın aldığınızda tak çalıştır mı yoksa arayüzden işlem yapmam gerekiyor mu?
Son düzenleyen: Moderatör:
İçine Majdev Firmware atıp bu videodaki işlemleri uygulamanız gerek:
snaxe41
Çalışkan
![]()
Bahsetmiş olduğun ürünü satın aldığımızda herhangi bir işlem yapacak mıyız tak çalıştır mı olacak bende TP-Link BE85 deco ürünü var SFP modül çıkışı mevcut ev internetim TTNET 1000 Mbps.
![]()
Recep hocamın belittiği bu linkteki ürünü almak istedim. O dönem Aliexpressteki bu ürünün herhangi bir seçeneğini sepete ekleyince vergi, kargo veya farklı bir sebepten ötürü "alışverişi tamamla" tuşu pasif olarak gözüküyordu ve devam edemiyordum.
Satıcı ile Aliexpress üstünden 12/04/25 tarihinde mesajlaşarak iletişime geçtim. Hızlıca beni Alibaba'daki mağazasına yönlendirdi.
Ben hem Huawei MA5671A, hem Alcatel Lucent G-010S-P, hem de 2.5Gbit Media Converter almak istiyordum. Bunu da Alibaba konuşma ekranından sevgili Roy arkadaşımıza söyledim. O da sağolsun bilgilerimi alıp 2 ayrı sipariş teklifi oluşturdu. Bunu o yapmasaydı ben isteyecektim zaten. Peki neden 2 ayrı sipariş diye soracaksanız eğer bunun 2 sebebi var.
1- Daha önceki tecrübelerime dayanarak eğer bir paketin üstünde "full gifted price", "gift", "1[imath]", "5[/imath]" gibi ufak ve temsili sallama fiyatlar yazıyorsa sevgili gümrük memurlarımız "aha şimdi yahaladım seni, elleçleyecem bu paketi" diyip ayırıyor kenara. Ya paketi açmak için seni Ukim'e çağırıyorlar. Ya da memur niye ayırdığını bir süre sonra unutup/boşverip geçiriyor. İlk yöntemde fiziki gidip + ücret ödeyip paketi alıyorsun. İkincisinde paket haftalarca bekliyor Ukim'de. Bunun önüne geçmek için etikete gerçekten ürünün adını, cinsini yazmasını istedim. Getirdiğim ürün yasaklı bir ürün değil çünkü. Ayrıca fiyatlarını da yazmasını istedim. Sağolsun hepsini eksiksiz yapmış.
Özet: Paket içerik ve fiyatlandırma olarak yasal ve göze batmayacak şekilde gözüküyor.
2- Normalde 3 ayrı ürün için 3 ayrı paket olmalıydı ama fark ettim ki sfp modüllerinin 1 tanesi + media converter yasal fiyat limitinin atlında kalıyor. Fakat 2 sfp modülü + media converter fiyatı aşıyordu. O yüzden 2 paket şeklinde tekliflendirdik.
Akabinde ben Alibaba üstünden 2 siparişin ödemesini de yaptım ve beklemeye başladım. Roy arkadaşımız sağolsun kargoları teslim etmeden önce bana ürünlerin ve paketlerin fotoğraflarını detaylıca attı. Ben onay verdikten sonra kargoya teslim etti. Tahmini 10-15 güne elimde olmasını bekliyordum. Paketlerden birisi (içeriğinde sadece Alcatel Lucent G-010S-P olan paket) tüm süreçleri başarıyla geçti. Zaten uçağa yüklenmeden önce 2 aktarım merkezi geçti. Hepsinde denetlendi. Uçaktan önce de denetlendi ve gümrüklendi. Fakat gelin görün ki diğer paket (içeriğinde Huawei MA5671A ve 2.5Gbit Media Converter olan paket) için durumlar hiç iç açıcı değildi. İlk denetim noktasında bir sebepten ötürü ek incelemeye gitmesine karar verilmiş. Başka bir denetim noktasında paket tekrar denetime gitti. "Paket gönderilemez ve geri gönderiliyor" statüsüne gelmesi tam 9 gün sürdü. Benim bunun sebenini anlamam, Roy'a sormam, Roy'un kargo firmasını arayıp, görüşüp ne olduğunu öğrenmemiz tam 20 gün sürdü. Bu sırada diğer paket Türkiye'ye inmiş, gümrüklemesi vs tamamlanmış, yerel bir dağıtıcıya verilmesi bekleniyordu. Bu paketi 12/05/2025'te teslim aldım.
Artık diğer siparişin bana gelmeyeceğini ve geri döneceğini anladığımızda Roy ile tekrar sipariş vermek için görüşürken bana dedi ki "Artık Aliexpressten sipariş verebilirsin. Ama birlikte satılan Media Converter + Sfp Modülü olan paketin limiti Türkiye için uygun değil. Ayrı ayrı sipariş vermelisin." Bunu duyar duymaz hemen denedim ve tadaaa! Artık sipariş verilebiliyor. Hem de gönderiyi Cainiao taşıyor, dandik China Post değil. 08/05/2025 tarihinde ayrı ayrı Huawei MA5671A ve 2.5Gbit Media Converter için sipariş oluşturdum. Sfp stick 17/05/2025'te, media converter ise 22/05/2025'te ptt tarafından teslim edildi. Bu süreçte hiç sorun çekmedim aksine çok daha rahat oldu diyebilirim.
Yukarıdaki Alibaba'dan yapılan ilk siparişe toplamda 515.08₺ ödemeyi kapıda ptt görevlisine yaptım. Aliexpress'ten yapılan diğer 2 sipariş için ekstra kargo ve ekstra vergi ödemedim. Bu arada ilk sipariş için yaptığım bu ödeme aslında Aliexpress'ten alınca zaten siparişe otomatik ekleniyor. Yani eğer ben ilk siparişi de Alibaba yerine Aliexpress'ten vermiş olsaydım bu fiyatı yine ödeyecektim.
Nihayetinde elimde şu an Huawei MA5671A, Alcatel Lucent G-010S-P ve 2.5Gbit Media Converter mevcut. İş yoğunluğundan dolayı pek ilgilenme şansım olmasa da ürünleri test etme şansım oldu. Her ikisi de gayet sağlıklı çalışıyor, içlerine sevgili Majdev'in editlemiş olduğu firmware'yi atma şansım oldu. Gayet sağlıklı şekilde çalışıyorlar. Mevcut zte marka ont'min de tüm bilgilerini not defterine kaydettim fakat henüz yoğunluktan dolayı vakit bulup da sfp modüllerine bu bilgileri girip internetin aktığını görmek nasip olamadı.
Benim tecrübelerim şimdilik bu kadar. Bu bilgileri paylaşmak için açtığım bu techolay hesabımın yolculuğu umarım güzel paylaşımlara vesile olur.
Not1: Konuya görselleri ekleyeceğim.
Not2: Sfp modüllerine fw atma, eski ont'den bilgileri okuma ve yenisine yazma konusunda eğer vaktim olursa foruma konu açacağım. Çünkü zte ont'ler ve nokia olt'ler için kimse pek bir ses çıkarmamış.