Yani %90'ı.

Seçimlerde verdikleri oylarla yüzlerce kat fazlasını zarar olarak getirdiler.
Arkadaşın sorusuna cevap veriyorum sadece zaten. Kendisi biraz kıskanmış kabul etmek istemese de o kadar.

"Bizden daha az çalışıp, bize gelip daha çok alıyorlar" diyerek kendisi ile kıyaslaması bunu gösteriyor.

Kimseye zarar vermeden ülkede para harcayan adama kimse bir şey diyemez yani ne illegal bir şey yapıyor ne etik dışı bir şey.

Yurt dışından telefon alan Türkler'e de aynı tepki var mı :D Gerçi artık bu kayıt ücreti ile çok anlamı kalmadı da, eskiden vardı.

Arkadaşın sorusuna cevap veriyorum sadece zaten. Kendisi biraz kıskanmış kabul etmek istemese de o kadar.

"Bizden daha az çalışıp, bize gelip daha çok alıyorlar" diyerek kendisi ile kıyaslaması bunu gösteriyor.

Kimseye zarar vermeden ülkede para harcayan adama kimse bir şey diyemez yani ne illegal bir şey yapıyor ne etik dışı bir şey.

Yurt dışından telefon alan Türkler'e de aynı tepki var mı :D Gerçi artık bu kayıt ücreti ile çok anlamı kalmadı da, eskiden vardı.
Almanya'ya giden birisi olarak bende "knk TR cennet ya havası suyu falan" diyenlerden nefret ediyorum. Kendisi parayı bulup sadece tatil için ülkeye geliyor bize burada boş yapıyor. Madem çok seviyor ülkesine gelmesini söyleyince de kurulu düzeni bahane ediyorlar.

Kendi ülkesinde kazandığı paraları burada çar çur ediyor ülkemizi alışveriş mağazası olarak kullanıyor sonra Türk'üm diye geziniyor ortalıkta. Olacak iş değil.

Su Almanci lafi üzerimize yapisti kaldi. Avrupali Türkler, Gurbetciler desek daha iyi sanki :)
Fransa'da yasayan Türklere Fransizci, Hollanda'da yasayana Hollandaci da diyor musunuz?

İstedigi yere gitsin tatile, ne kadar kazandigi da onemli degil. Sorun ulkede yasamadiklari halde mevcut yonetimi destekliyor olmalari. Desteklemeyenine denk gelmedim henuz ben.
Haklisiniz bence de gurbetciler oy kullanamasin. 30 senedir Almanya'da yasayan 43 yasinda biri olarak söylüyorum bunu. Burada yasayip sizin kaderinizi belirlemeye kimsenin hakki yok. :)

Son düzenleme:
Hepsi ucubeler. Biz deport edilmesi hayaliyle yaşarken Almanya iyice bunlara hak veriyor. Düşünsene Almanya Başkanısın sokakta Almandan çok başka bir ırk var, insan üzülür.

Almanya'nın başına AfD gelse keşke şu şımarık almancı Türkleri bizim ülkeye postalasalar hem bizim almancı kardeşlerimizin memleket hasreti(!) ve gurbet yarası (şüpheli) kalmaz hem de bizde onlara kavuşuruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. Normal olması için buradaki oralara gidememiş ama onların aynısı olan tiplerden de nefret ediyor olman lazım, o zaman normal olur.

Hollanda ve Almanya'da denk geldiğim bütün itici tip Türkler genellikle İç Anadolu'daki alanlar başta olmak üzere yatırımdan nasibini almamış, kültür veya din yobazı bölgelerden gelenler oluyor. Bugün o bölgelerdeki yobaz İslamcı dayı ile bu yurt dışında yaşayan şahıslar arasındaki tek fark, birinin daha fazla para görüyor olması. Misal Amerika'ya böyle salaklar gidemediği için Amerika'ya gidenlerde bu tiplere rastlamak çok daha düşük. Oralardan gelen röportajlar ve seçim sonuçları da bunu kanıtlar nitelikte.

Bir de bu insansılarda bizdeki mülteciler gibi davranma eğilimi de var. Ondan sonra gelip buralarda "Bayıldığınız Avrupa'da bizi sevmiyorlar, Türklere Arap diyorlar" diye ağlıyorlar. Kusura bakma da Arap gibi davranırsan bugün Arap'a benzer, yarın Arap olursun. Tipik turnusolleri de suratlarına doğruyu vurunca çirkefleşmeleridir bu arada.

Çok kaliteli Türkler ile de tanıştım tabii Avrupa'da. Onlar da zaten genellikle Orta Doğu'nun tipik kültür ve din yobazlığından kurtulmuş, ileri görüşlü insanlar oldukları için öyleler.

Almanya'ya zamanında Türkiye'den işçi ihracı ile birlikte müthiş bir cemaat ihracı da oldu. Herkes birbiriyle cami açma yarışına girdi. Burada genç gurbetçi Türklere ne gibi "dini eğitimler" verildi bilmiyorum ama sonuçları sanırım oldukça açık.