Blackss

Uzman
Almanya'da yüksek lisans programına katılan var mı? Mühendisim, İngilizcem iyi ancak Almancam yok. Bu durumda Münih'te İngilizce eğitim veren uygun bir yüksek lisans programı bulabilir miyim, yoksa Almanca şart mı?
Programları bitirmek zor mu, İngilizce veya Almanca programlar ücretli mi? Sınav sistemi ve tez süreci hakkında bilgisi olan var mı?

Tamamen ingilizce eğitim alabilirsin ama gündelik hayatında mecburen kullanacaksın kimse seninle ingilizce konuşmaz.
uygun bir yüksek lisans programı bulabilir miyim
Bildiğim kadarıyla Munich Teknik Universitesi'nin ingilizce programları var.
Ciddi emek ister, biraz boşlarsanız baya zorlanırsınız. Gelenlerin %30-35'i ilk dönem sonunda sınıfta kalıyor ya da terk ediyor.
Yazılı sınav, projeler, sözlü sunumlar (fazlasıyla sözel sunum) vesaire yapacaksınız. Tez süresi 6 ay gibi bir süre. Ama arkadaşım 5 ay'da vermişti.

Tamamen ingilizce eğitim alabilirsin ama gündelik hayatında mecburen kullanacaksın kimse seninle ingilizce konuşmaz.

Bildiğim kadarıyla Munich Teknik Universitesi'nin ingilizce programları var.

Ciddi emek ister, biraz boşlarsanız baya zorlanırsınız. Gelenlerin %30-35'i ilk dönem sonunda sınıfta kalıyor ya da terk ediyor.

Yazılı sınav, projeler, sözlü sunumlar (fazlasıyla sözel sunum) vesaire yapacaksınız. Tez süresi 6 ay gibi bir süre. Ama arkadaşım 5 ay'da vermişti.
Çok teşekkürler bilgiler için. Bir yandan iş bir yandan YL yürütülür mü sizce? Okula her gün gitme durumu oluyorsa sıkıntı olabilir iş anlamında ama haftanın belli günleri veya akşam saatleriyse ancak olabilir sanırım bunu biliyor musunuz?

Almanca öğrenene kadar bekleyecek olsam belki yıllar sürer adam akıllı öğrenmem o sırada Almanya'da boşa vakit geçirmiş olmak istemem.

Bir yandan iş bir yandan YL yürütülür mü sizce?
Genelde Maks. 4-5 ders oluyor zaten YL'de, ben şu anda yarı zamanlı 3 gun on site 2 gün remote çalıştığım halde biraz zorlanarak da olsa ortalama üstü bir şekilde geçebiliyorum. (lisans)

Okula her gün gitme durumu oluyorsa sıkıntı olabilir iş anlamında ama haftanın belli günleri veya akşam saatleriyse ancak olabilir sanırım bunu biliyor musunuz?
Almanya'da tam olarak nasıl işliyor emin değilim ama bizim burda %80 devam zorunluluğu var laboratuvar derslerinde. Yani dönem içerisinde 2'den fazla dersi kaçırırsanız o dersten kalırsınız. Ayrica burada Turkiye'de ki gibi bir sonraki seneye istedigin kadar ders bırakabilme gibi bir şansınız yok. Kredi fark etmeksizin maksimum 2 dersten kalabilirsiniz.
Almanca öğrenene kadar bekleyecek olsam belki yıllar sürer adam akıllı öğrenmem o sırada Almanya'da boşa vakit geçirmiş olmak istemem.
Biraz sosyal birisiyseniz 2-3 ayda güzel seviyelere getirebilirsiniz Almancanızı. Almanya'da 5 ay kaldım, Türkler ile hiç ilişki kurmadan sadece almanlar ve isvicreliler ile ilk 2 ay çeviri kullanarak konuştum sonra bir anda hayatımdan çıktı çeviri olayı.

bildiğim kadarıyla bayağı pahalı.
Senelik 5000 euro hocam ya, Türkiyede ki "iyi" üniversitelerden daha uyguna geliyor. Hatta belki Almanya'da daha ucuz olabilir șu an.

Genelde Maks. 4-5 ders oluyor zaten YL'de, ben şu anda yarı zamanlı 3 gun on site 2 gün remote çalıştığım halde biraz zorlanarak da olsa ortalama üstü bir şekilde geçebiliyorum. (lisans)

Almanya'da tam olarak nasıl işliyor emin değilim ama bizim burda %80 devam zorunluluğu var laboratuvar derslerinde. Yani dönem içerisinde 2'den fazla dersi kaçırırsanız o dersten kalırsınız. Ayrica burada Turkiye'de ki gibi bir sonraki seneye istedigin kadar ders bırakabilme gibi bir şansınız yok. Kredi fark etmeksizin maksimum 2 dersten kalabilirsiniz.

Biraz sosyal birisiyseniz 2-3 ayda güzel seviyelere getirebilirsiniz Almancanızı. Almanya'da 5 ay kaldım, Türkler ile hiç ilişki kurmadan sadece almanlar ve isvicreliler ile ilk 2 ay çeviri kullanarak konuştum sonra bir anda hayatımdan çıktı çeviri olayı.

Senelik 5000 euro hocam ya, Türkiyede ki "iyi" üniversitelerden daha uyguna geliyor. Hatta belki Almanya'da daha ucuz olabilir șu an.
Benim remote olayı yok ama iş yeriyle konuşup okul olan günler remote çalışma imkanı olabilir belki. Yine de zor oluyor anlaşılan.

Türkler ile ilişki kurmama şansım yok çünkü iş yerim ve yaptığım için komple Türklerle konuşuluyor. E birkaç tanede arkadaşım var malum onlarda Türk dolayısıyla ne iş çevrem ne de sosyal çevremde pek Alman arkadaşım olmayacak olsa bile kısıtlı olacak çoğunluk Türklerle geçecek. Bakalım en kötü kurs murs bir şeyler yapmam lazım. 1 senemi Almanca öğrenmeye ayırıp sonraki seneye de YL bırakabilirim belki duruma göre.

Belki başvuru zamanları geçmiştir bile daha hiç araştırmadım.

Fiyat iyiymiş bu arada Türkiye'deki fiyatlara kıyasla 5000€ hiç bir şey.

Hocam bir arkadaş bana Münih'teki okulları attı. Sana en uygun Munich Business School dedi hem ingilizce programlar bol hem de uluslararası odaklı bir okul dedi. Fiyata bir baktım yıllık ortalama 22.800€ civarındaydı.

Bu 5000€ dedikleriniz devlet için falan mıydı? Ben 22.800€'ü hayatta karşılayamamam maaşımın yarısından fazla neredeyse.

TUM School (Devlet)
Munich Business School (Özel)
LMU Munich (Devlet)
ESCP Munich (Özel)
IU International (Özel)

Bunları attı ve en uygunu Business School dedi yani okumak açısından. Para açısından değil.

Son düzenleme:
Fiyata bir baktım yıllık ortalama 22.800€ civarındaydı.
İmkanı yok, 23.000 euro olsa Avrupa'da okuyan genç kalmaz hocam. :D
TUM Fees sitesinden Avrupa vatandaşı olmayan öğrenciler için belirlenen aşağı yukarı fiyat aralığını görebilirsiniz.

The tuition fee will usually be 2,000 or 3,000 euros for Bachelor’s programs and 4,000 or 6,000 euros for Master’s programs.

Tam bilgi için direkt okul ile irtibat kurabilirsiniz 3 gün içerisinde dönüş yaparlar.

Ben 22.800€'ü hayatta karşılayamamam maaşımın yarısından fazla neredeyse.
Ama bu bahsettiği 2 yıllık ücret olabilir. Her yarıyıl da 4.000 euro verirsiniz belki. :unsure:

Son düzenleme:
İmkanı yok, 23.000 euro olsa Avrupa'da okuyan genç kalmaz hocam. :D
TUM Fees sitesinden Avrupa vatandaşı olmayan öğrenciler için belirlenen aşağı yukarı fiyat aralığını görebilirsiniz.

Tam bilgi için direkt okul ile irtibat kurabilirsiniz 3 gün içerisinde dönüş yaparlar.

Ama bu bahsettiği 2 yıllık ücret olabilir. Her yarıyıl da 4.000 euro verirsiniz belki. :unsure:
Ya benim anladığım bizim burada da var ya hani okuması kolay ama pahalı okullar acaba dedim bir benzeri de Almanya'da mı var diye. Hani parasını ver biz de sana diploma satalım hesabı.

Şu şekilde en altta yazıyor Per year diye.
1750246773630.webp

Ya benim anladığım bizim burada da var ya hani okuması kolay ama pahalı okullar acaba dedim bir benzeri de Almanya'da mı var diye. Hani parasını ver biz de sana diploma satalım hesabı.

Şu şekilde en altta yazıyor Per year diye.
Eki Görüntüle 155694
Business School'a simdi baktim.

Burasi biraz pahali ama sebebi ozel okul olmasindan oturu muhtemelen.

Turkiye ozelinde aramalar yapmayin. Fiyatlara bakacaksaniz kendi websitesi uzerinden bakin. Turkiyedeki isletmeler ustune belli bir ucret daha koyuyor.