1771934085437.webp

1771934101048.webp

Sağ el kuralı. @SunseTTime bu manyetik alanı çözerse paylaşacak sonucu.

@crystallreed Elektrikçi baksın bir tesisata. Online UPS alırsan şebekeyi dışlarsın. Dediğim şekilde bir deneyin.

Online UPS deneyin, 1000 VA yeterli ama fiyat farkı çok yoksa tercihen 2000 VA olabilir.

@SunseTTime ve @ggbye Online aldı, sizinle paylaşsınlar.

Line Interactive bir işe yarasa daha mantıklı ama malesef yaramıyor. Regüle eden bir tek bu var. Sunucularda kullanılıyorsa adamların bildikleri var. Ev kullanımı için çok uygun değil ama sorun üstüne sorun yaşıyorsan Online'dan başka çare yok. Son durak Online.

Sesli çalıştığı için problem, yeterli kalınlıkta bir kablo ile elektrikçiye uzattıracaksın. Ya da içindeki fanı değişirsen çözülür, garanti dışı kalması dışında. Onun haricinde @ggbye gibi uzatma alırsın ama 3X2.5 Antigron Kablo yeterli gelir.

Çok özür diliyorum cahilliğime verirseniz eğer alıntıladığım mesajda son 2 paragrafınızda ne demek istediğinizi anlayamadım. "Line İnteractive" ve "sesli çalıştığı" diye başlayan paragrafları. Ev elektriği ile ilgili sanırım? Temel düzeyde bile maalesef çok uzağım. Tekrardan daha sade bir ne demek istediğinizi anlatma şansınız var mıdır?

Elektrikçi getirmeyi zaten düşünüyorduk tuzu biberi oldu diyebiliriz. Online UPS için bakacağım alan kişilerde bilgilendirir ve yardımcı olursa daha hızlı çözerim gibi bu UPS olayını.

AM4 kadar sorunsuz olmadığını düşünüyorum. İlk aldığımda kernel hataları yüzünden kafayı yedirtiyordu. Anakart falan sorunlu diyordum en son. Meğerse Windows 10 da sorun çıkartıyormuş 11 kurdum. Kernel hatası sıfıra indi.

Genelde PC arkada çalışırken ekranı kapatıyorum. Nadiren de olsa ekranı açınca görüntü gelmiyor. Reset de işe yaramıyor. DP ile bağlı ama HDMI'da bağlasam görüntü gelmiyor. En son BIOS'u sıfırlayıp öyle görüntü gelmesini sağlıyorum.

Sistem MSI B650 Gaming Plus, Ryzen 7600 işlemci. 9070 XT ekran kartı.

@crystallreed, normal UPS boş yere alma. 6-7 ay önce danıştığımda kimse normal UPS'nin elektriksel bir sorun varsa çözeceğini dile getirmemişti ben de almıştım. Baktığında elektriksel sorunu çözen (eğer varsa) online UPS imiş. Deneyeceksiniz direkt onu deneyin. Boşa masraf olmasın diğeri.

Tekrardan merhabalar,

RTX 4080 Super kasadan çıkarıldı. Şu anda iGPU kullanılarak bu mesajı yazıyorum.
Bilgisayar windows üzerinden "10" kere Yeniden başlatıldı.
Açılışlarda şu ana kadar herhangi bir GÖRÜNTÜ GELMEME ya da VİDEODAKİ KASARAK AÇILMA problemi yaşanmadı.

3 Gün boyunca iGPU kullanılarak PC test edilecek RTX 4080 takılmayacak.
Ardından GTX 960 takılarak Anakartın PCle slotu test edilecek.
3 Günde sistem GTX960 ile kullanılacak ve problemin GPU tabanlı mı olduğu test edilecek.

Bu benim şu anki fikrim. Sizce doğru ilerliyor muyum? Fikirlerinize yorumlarınıza açığım.

Son düzenleme:
Zaten videodaki temel sorunu biliyorsunuz ilk açılışta videodaki sorun, ardından yeniden başlatmalarda da yapmaya başlamıştı ve akabinde daha tazecik bir haftayı geçmeyen ekrana görüntü gelmeme problemiydi.
Dün gece 10 kere denediğimde 2-3 kere görüntü gelmedi, 4-5 kere videodaki gibi takılarak/kasarak açılma durumu baş göstermişti. Şu anda iGPU ile 10 kere arka arkaya denendiğinde hiçbir problem yaşanmadı.
GPU bana da ilk öncelikle ihtimal gibi geliyor testi devam edecek 3 gün boyunca, ardından GTX960 takarak Anakartın PCle slot arızası var mı yok mu bakılacak ki sorun oradaysa da GTX 960 kartta da yapar diye düşünüyorum.

Zaten videodaki temel sorunu biliyorsunuz ilk açılışta videodaki sorun, ardından yeniden başlatmalarda da yapmaya başlamıştı ve akabinde daha tazecik bir haftayı geçmeyen ekrana görüntü gelmeme problemiydi.
Dün gece 10 kere denediğimde 2-3 kere görüntü gelmedi, 4-5 kere videodaki gibi takılarak/kasarak açılma durumu baş göstermişti. Şu anda iGPU ile 10 kere arka arkaya denendiğinde hiçbir problem yaşanmadı.
GPU bana da ilk öncelikle ihtimal gibi geliyor testi devam edecek 3 gün boyunca, ardından GTX960 takarak Anakartın PCle slot arızası var mı yok mu bakılacak ki sorun oradaysa da GTX 960 kartta da yapar diye düşünüyorum.

4080 Super konektör ve soket inceleyin. Kart ve PSU tarafını kontrol edin. Elektrik, güç bağlantıları ve kart baş şüpheli. Şüphe bunlara kaydı bir miktar.

Ayhan bey gerçekten sizde resmen kendi sisteminiz gibi benimle günlerdir mesai yapıyorsunuz hakkınız ödenmez öncelikle teşekkürü borç bilirim.
Bu detaylı tanı bulma sürecinde zafere ve sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.
Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak uzak kaldığım ve bilmediğim noktalar olabilir.
Bu noktada son önerinizde tam olarak ne ya da neleri yapmam ya da neyle kontrol etmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Ayhan bey gerçekten sizde resmen kendi sisteminiz gibi benimle günlerdir mesai yapıyorsunuz hakkınız ödenmez öncelikle teşekkürü borç bilirim.
Bu detaylı tanı bulma sürecinde zafere ve sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.
Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak uzak kaldığım ve bilmediğim noktalar olabilir.
Bu noktada son önerinizde tam olarak ne ya da neleri yapmam ya da neyle kontrol etmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

iGPU ile sorun yoksa kart ile alakalı problem var. 12VHPWR kullanmıyorsan Gen5 PSU ile denemekte fayda var. Ya da tam tersi dönüştürücü ile denersin. Bu kablonun tam olarak oturduğundan emin olunması gerekiyor, çıt sesi gelecek. Dönüştürücü ile denerken 1x8 pin 3 ayrı kablo olsun, 1 kablo Daisy Chain ise bu dediğim gibi 3 ayrı kablo ile dene. Gen5 PSU ise sök tak işlemi ardından dönüştürücüsü ile şansını dene. Kartta görüntü bozulması vesaire de yok, güç beslemesi belki problem. Kernel Power hatasını bir kontrol et, onun haricinde OCCT Power testi bakarsın kart takılıyken. Restart ya da Kernel Power varsa sorun daha net olur.