Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

veridiasquo

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. Bugün sistemi AM5 parçalarla değiştirdim montajı bitirdim. Kasayı monitöre bağladım sorunsuz olarak açıldı ve beni BIOS ekranına attı. XMP ayarını yaptım bende hemen nedense 6000MHz olarak ayarladım F10 diyerek kaydettim ve reset attı sisteme. Şu an ekrana görüntü gelmiyor Power ışığı yanıp yanıp sönüyor. Açıldıktan maksimum 30 saniye içinde kasa kendini kapatıyor sorun ne olabilir?

IMG_0636.webp

IMG_0637.webp

IMG_0633.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcide soğutucu vardır diye tahmin ediyorum. BIOS güncellemeniz lazım. Öncesinde sistemi açmak için Clear CMOS yapabilirsiniz.
Sıcaklık uyarısını kapatıp sistemi tekrar açtı ve işlemci yandı gibi.
Şakası olmaz bu işlemcilerin, ben 7800X3D'yi yaktım ama halen çalışıyordu, orası ayrı. AM5 sakat platform.

Termal limit, tolerans İntel'e göre çok çok aşağıda. Patlar yani böyle açılır mı sistem, yürek yemiş olmak gerek.

İntel'de 105 derece render aldım bir sorun olmadı, 7800X3D çat çat kendini kapattı hep 90 derece üstü.

Böyle kullanmak risk yani 3D'leri, kimse garanti veremez.

1755190677124.webp

1755190943315.webp

Çok ısrar edersen böyle sonuçlanıyor 7800X3D örneği.

Son düzenleme:
Şakası olmaz bu işlemcilerin, ben 7800X3D'yi yaktım ama hâlen çalışıyordu, orası ayrı. AM5 sakat platform.

Termal limit, tolerans Intel'e göre çok çok aşağıda. Patlar yani, böyle açılır mı sistem, yürek yemiş olmak gerek.

Intel'de 105 derece render aldım bir sorun olmadı, 7800X3D çat çat kendini kapattı hep 90 derece üstü.

Böyle kullanmak risk yani 3D'leri, kimse garanti veremez.

Eki Görüntüle 173714

Eki Görüntüle 173716

Çok ısrar edersen böyle sonuçlanıyor 7800X3D örneği.
İşlemcide soğutucu vardır diye tahmin ediyorum. BIOS güncellemeniz lazım. Öncesinde sistemi açmak için Clear CMOS yapabilirsiniz.
BIOS'a görüntü geliyor mu peki? Orada görüntü geliyor mu?
İşlemcinin üstünde en kötü soğutma bloğu olsun, öyle uzun süre çalıştırma.
Eğer soğutucusuz deniyorsan sorunun RAM'lerden ziyade sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
İşlemcide soğutucu olmadığı için kapanıyor sistem.
Gerçekten soğutucusuz deniyor olabileceğine ihtimal dahi vermek istemiyorum, yıl olmuş 2025. En son böyle bir şey denemek şöyle dursun, sıvı soğutucu fanlarını bloke ettiğimde 7800X3D arkasında bana bir hatıra bırakmıştı, sıcaklık-voltaja çok duyarlı çipler 3D cache'den ötürü, dikkat etmen gerekli. RAM'i de ilk RAM slotuna takman daha iyi olur.
İşlemcide cidden soğutucu yoksa bu bambaşka bir kafa.
Sanırım arkadaş multipl denemeler sonucu sistemi sonsuzluğa uğurladı, cevap alamadığımıza göre.
Sıcaklık uyarısını kapatıp sistemi tekrar açtı ve işlemci yandı gibi.
Hayır maalesef :) BIOS sıfırlama sonrası düzeldi, sistem soğutucu bloğu olmadan önce çekilmişti fotoğraf. BIOS pili çıkartıp sıfırlayarak çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör: