Arkadaşlar, günlerdir bu sorunla uğraşıyoruz. APU sistem topladık: 8600G işlemci ile, anakart Gigabyte B650M-S2H, RAM'ler ise G.Skill 32 GB (2x16 GB) FLARE X5 DDR5 6000MHz CL36 1.35V PC RAM. Bu sistemde EXPO açık ve RAM'ler 6000 MHz hızındayken çift kanal RAM ile kesinlikle sistem donuyor ve mavi ekran verip kapanıyor. Manuel olarak 5200 MHz hızında hiçbir sorun yok; hatta kısa süre 5600 MHz denedim, yine sorun çıkmadı. Ancak hiçbir şekilde 6000 MHz hızında stabil çalışmıyor RAM'ler. Tek kanal RAM kullanınca 6400 MHz hızında bile sorun çıkmıyor tüm testlerde.
AM5 gerçekten sorunlu bir platform mu, yoksa sorun anakartta mı? Güncellemelerin gelmesini beklemekten başka çare yok mu? Aynı sorunları farklı marka ve model anakartlarla yabancı forumlarda da yaşayanları görüyorum. Aslında günlük kullanıma hiçbir etkisi yok ama takıntı oldu bu durum.
AM5 gerçekten sorunlu bir platform mu, yoksa sorun anakartta mı? Güncellemelerin gelmesini beklemekten başka çare yok mu? Aynı sorunları farklı marka ve model anakartlarla yabancı forumlarda da yaşayanları görüyorum. Aslında günlük kullanıma hiçbir etkisi yok ama takıntı oldu bu durum.