Miles Upshur 7

Üstün
Yaklaşık 1 yıl 3 ay önce Amazon'dan Amazon satıcılı Ugreen marka şarj kablosu aldım, bu aldığım kablo bazı temassızlık problemleri yüzünden telefonu şarj etmemeye başladı. İlk önce Ugreen Türkiye ile iletişime geçtim, onlar "Biz Ugreen'le anlaşmayı sonlandırdık" dediler. Sonra Amazon'a yazdım, onlar da Boğaziçi distribütörü önerdiler, onlar da "Biz ilgilenmiyoruz" dediler. Sonra tekrar Amazon'a bağlandım, bana "Üreticiyle iletişime geçin" dediler. Üreticiyle iletişime geçtim zaten ama bu adamlar diyelim ki ürünü kendilerine yurt dışına göndermek isteyecekler veyahut değişim yapıp ürünü bana göndermeye karar verecekler, ürün Türkiye'ye geldiğinde ben bunun gümrük vergilerini nasıl karşılayacağım diye sordum. Bana pişkin pişkin "Yardımcı olamıyoruz" dedi temsilci.

Amazon diye Amazon'a güvenerek aldım, meğer bizim pazarda belli bir vakit geçirdikten sonra bizim diğer satıcılara benzemeye başlamışlar.

Yaklaşık 1 yıl 3 ay önce Amazon'dan Amazon satıcılı Ugreen marka şarj kablosu aldım, bu aldığım kablo bazı temassızlık problemleri yüzünden telefonu şarj etmemeye başladı. İlk önce Ugreen Türkiye ile iletişime geçtim, onlar "Biz Ugreen'le anlaşmayı sonlandırdık" dediler. Sonra Amazon'a yazdım, onlar da Boğaziçi distribütörü önerdiler, onlar da "Biz ilgilenmiyoruz" dediler. Sonra tekrar Amazon'a bağlandım, bana "Üreticiyle iletişime geçin" dediler. Üreticiyle iletişime geçtim zaten ama bu adamlar diyelim ki ürünü kendilerine yurt dışına göndermek isteyecekler veyahut değişim yapıp ürünü bana göndermeye karar verecekler, ürün Türkiye'ye geldiğinde ben bunun gümrük vergilerini nasıl karşılayacağım diye sordum. Bana pişkin pişkin "Yardımcı olamıyoruz" dedi temsilci.

Amazon diye Amazon'a güvenerek aldım, meğer bizim pazarda belli bir vakit geçirdikten sonra bizim diğer satıcılara benzemeye başlamışlar.
Başka bir temsilciyle iletişimi deneyin, bazı temsilciler biraz fazla kitabına göre çalıştığı için saçma cevaplar atıyor.

Başka bir temsilciyle iletişimi deneyin, bazı temsilciler biraz fazla kitabına göre çalıştığı için saçma cevaplar atıyor.
Başka temsilcilerde aynısını söylüyor hocam, şimdi iki yetkili servisinde bu markayla çalışmadığını belgeleyip, Amazon'un da yetkili servis konusunda bilgilendirme hem yapmayıp hem de ilgilenmiyorlar. Ugreen Global'e mail attım eğer onlar ilgilenirse THH başvurmayacağım yok ilgilenmezlerse gerekli belgelerle başvuracağım. Yetkili servisin olmaması benim problemim değil.

Aynısını bana Corsair yapmıştı maalesefki bir çözüm bulamadım.

Aynısını bana Corsair yapmıştı maalesefki bir çözüm bulamadım.
1 saat boyunca aradım türlü türlü temsilciyle konuştum, diğer yerel firmalarımızı övmek istemiyorum ama temsilciler arası bu kadar yalan dolan dönen başka bir firma görmedim. Çok fazla yalan söylüyorlar.

Aynısını bana Corsair yapmıştı maalesef ki bir çözüm bulamadım.
Üretici de yardımcı olmadı, benim de ürün elimde patladı gibi oldu fakat THH başvuracağım.

@Şişman Adam Siz bu konuda bilgilisiniz yardımcı olabilir misiniz? Yetkili servis hakkında ortada bilgi yok, THH başvursam sonuç ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Eğer üründeki ayıp sizden kaynaklı değilse, satın alma tarihi değil de ürünün size teslim tarihinden itibaren 2 yıl geçmemişse, satıcı gerçekten Amazon ise, özellikle ürünün faturasında Amazon yazıyorsa ayıplı mal sebebiyle Amazon'a karşı THH'ye başvurabilirsiniz tabii ki.

Ayrıca Ugreen Türkiye'nin gerekçesi de kendi sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Satın alma tarihinde yetkililerse sonradan anlaşmanın sona ermesi sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Ayrıca size bir garanti belgesi de verildiyse garanti süresi içerisindeyseniz garanti belgesini veren taraf da sorumluluktan kaçamaz.

Yine de satıcı gerçekten Amazon ise Amazon'un Tükiye'de tüzel kişiliği var diye biliyorum, bu sebeple yalnızca Amazon'a karşı THH'ye başvurduğunuzda ve sonuç alınca bunu yerine getirecek muhatabınız mevcut görünüyor.

THH başvurusunun sonucu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Ancak İlk paragrafta söylediğim koşullar mevcutsa evet böyle bir hakkınız bulunuyor. THH'ler de yanlış karar verebiliyor sonuçta, bu yüzden sonuç hakkında yorum yapmak doğru olmaz.

Motivasyonunuz varsa THH'ye başvurabilirsiniz.

Ayıplı mal konusunda ayrıntılı bilgi için: