AMD Ekran kartı üretiminde yarıştan çekiliyor

AMD kartlar iyidir bayağı. F/P ve Nvidia'yı saf güçte hem para olarak saf dışı bırakıyor hem de performans olarak.

DLSS3 ve Ray Tracing'de yeri öpüyor o kadar. AFMF 2 gelişirse bu da sorun olmayacak. Çünkü her oyunda FPS artıyor yanlış bilmiyorsam. AMD kökten bitiriyor olayı yani.

Nvidia'da 5000 kartlara özel bu özelliği getirir. Çünkü tekelci kafasında firma biraz. Kullanıcılar sağolsun. Bugün fanboylar yüzünden durum böyledir.

AMD, FSR'ı, AFMF'i ve diğer pasta süsü teknolojilerini geliştirmezse AMD almak boş demektir.

AFMF2 çok büyük bir nimettir.
Keşke çalışsaydı.

AFMF 2 karsiligi Nvidia'da yok ama. Cok buyuk eksi bu.
AFMF 2'yi adamakıllı kullanamıyorsun. Ghosting ve kasma sorunu oluşturuyor. RX 6600XT'de denediğimde Witcher 3'te 200FPS aldığım için açtım. 400FPS yaptı ancak ekranda titreme, Ghosting ve kasma sorunu oluşturdu. Bu herifler adamakıllı bir şey yapsa binadan atlayacağım.

Ek: Haklısınız. Ancak bildiğim kadarıyla AFMF 2'den daha iyi bir teknolojiyi NVIDIA geliştiriyor.

Evde pasta alındığında da sadece toppingini yiyip bırakıyorsun galiba.
Bana AMD'nin tek bir artısını ABD tarafı ve Avrupa tarafı için say. (Öyle bir artı yok.)

Witcher 3 gibi bir oyunda 200 FPS almayı nasıl başardın? 90 FPS üstünü göremiyorum pek. Pek çok oyunda açtım bu teknolojiyi ama ne titreme ne de pır pır sorununu hiç yaşamadım W3 hariç.

Ghosting'e ve titremeye çözüm;
-> Vsync'yi zorla açık tut.
-> Amd Chil ile FPS'i, Monitör Hz değerinin yarısına sınırla.

Böylelikle oyun Monitör Hz değer ile aynı FPS'si verir ve yağ gibi akıcı olur.

Tüm çözümleri denedim olmadı. Ayrıca DX11'de oyun aşırı kasıyordu. Hiç de geçmediği için iade ettim ve NVIDIA aldım. Şu anda oyunu sorunsuz oynuyorum.

Ek: Hocam bu konuyu Reddit'te zaten direkt yazdığınız gibi yazıyorlar.

Ek: Yaşadığım sorunu 6700 ve üzeri ekran kartı bulunan çok az kullanıcı yaşamış. RX 6600 kullananların bir kısmında da aynı sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…