ABD ve Avrupa tarafında daha ucuz değil. İndirimlerde ucuzluyor o kartlar ve yine alınmıyor.
Birebir Pcpartpicker fiyatları yazdığım. AMD kartlar şu anda daha ucuzlar. 8GB 4060 Ti fiyatına 7700XT alıyorsun, 16'lık versiyonuyla neredeyse aynı fiyatta 7800XT var. Yine ekliyorum, saçma tasarımları baz almıyorum. Kendi kasama takmayacağım kartı argüman kullanmam.
Kas gücü anlamında -10FPS kastan feragat edip +50-60FPS alıp.
Kastan feragat edip fazladan FPS almak nasıl oluyormuş :D Pasta süsüne girmeden, uydurma kareler kazanç olarak sayılmaz çünkü.
Üstüne ghosting ve ekranda karıncalanma sorunu yaşamamak varken AMD'yi kim ne etsin?
Ghosting ekran kartından tamamen bağımsız bir durum, görüntü sinyali ve monitörün sinyal işlemesiyle alakalı. Ek olarak da AMD alan böyle sorun yaşıyor diye söylenemez, sistem spesifik bir olay.
NVIDIA düşük VRAM'i daha efektif bir teknoloji yaparak daha iyi kullanılması için şu anda araç geliştiriyor.
Düşük VRAM koymasına bahane değil, görüntü işlemedeki DSC gibi bir şey yapsın sunsun eyvallah, ama bunu düşük VRAM koymaya bahane edemez.
Yani AMD gitsin 7600XT gibi 2K'da bile yetersiz bir karta 16GB VRAM koysun.
Aynısını da Nvidia 4060 Ti'da yaptı. Fiyatına göre vasıfsız bir GPU ve 4070 Ti Super'le aynı VRAM'de. Sadece birbirlerini rakipliyorlar, 8 GB 3060 da 6600'lere daha ucuza rakip olmak için çıkmıştı.
Bu arada yüksek VRAM için illa 2K olmasına da gerek yok, en basitinden Forza'da ayarları kökle 10-11 görebiliyorsun FHD'de.

Birebir Pcpartpicker fiyatları yazdığım. AMD kartlar şu anda daha ucuzlar. 8GB 4060 Ti fiyatına 7700XT alıyorsun, 16'lık versiyonuyla neredeyse aynı fiyatta 7800XT var. Yine ekliyorum, saçma tasarımları baz almıyorum. Kendi kasama takmayacağım kartı argüman kullanmam.
AMD: https://www.amazon.com/PowerColor-Hellhound-Radeon-GDDR6-Graphics/dp/B0CFPJY54Q/ref=sr_1_1?crid=3SPME28WQ5825&dib=eyJ2IjoiMSJ9.BRw9bhJJVQPDC4DYH9EjAdzM3-hLqjamP2Zkwhmc3MBivP9LyzG3YANUMTD0j8OKuBnEAjDH3yw1rF_4ysmncin3IyTdrA9KZ-_ox45SuFrfMNixhQCgAOxlto0H0oeN.FXAndOSVAvFOIwfeXv8mmOc64_Xxdn-Jq9I_I5cu2gA&dib_tag=se&keywords=7800XT&qid=1727781946&sprefix=7800xt,aps,206&sr=8-1

NVIDIA: https://www.amazon.com/GeForce-Xtreme-Control-192-bit-Graphics/dp/B0C4F51XMC/ref=sr_1_13?crid=3VWTZZ4QCIF2E&dib=eyJ2IjoiMSJ9.7l4AE4Royyg0Xxhhy_F4Hw_CT4A2twHx3N1mcPF3LQomludn6DWZcOsGF8qXuYO5BpyoshRZsKiShXcYSETJSaH5adY4QT4kAtQin8WfsD67BR_yZE0yCbGt_sF_Qi6Easn1EALDN_bLVoHKf60pqy3Zp1ui1xeNPXe8nAyiY1aQlarAVFWFS9wK9S4PRTVXJ7uyFYEG7PTEZBge3U_k2W9qewSZqQYzodUyTBN2Lz0.CbcmC2Hg7ItNEd8xis04FTn8ypkRisDcEPicrbDxdn8&dib_tag=se&keywords=RTX+4070&qid=1727781975&sprefix=rtx+4070ti̇,aps,252&sr=8-13&th=1

Arada sadece 1000TL'lik bir fark var. He şunu dersen haklısın; "Ben DLSS 3 destekli oyunları oynamıyorum." o zaman AMD alınır. Ancak DLSS 3 destekli oyunları ağırlıklı oynuyorsam AMD'yi aklımdan geçirmem.

Ghosting ekran kartından tamamen bağımsız bir durum, görüntü sinyali ve monitörün sinyal işlemesiyle alakalı. Ek olarak da AMD alan böyle sorun yaşıyor diye söylenemez, sistem spesifik bir olay.
Freesync ve FSR'dan bahsediyordum.

Düşük VRAM koymasına bahane değil, görüntü işlemedeki DSC gibi bir şey yapsın sunsun eyvallah, ama bunu düşük VRAM koymaya bahane edemez.
Kartın kas gücüne göre bahane verebilir. 4060'ın 8GB olması çok önemli değil. Zaten 1080P kartı 4060. Ancak 4070 neden 12GB? O net tartışılmalı. 4060Tİ 16GB modeli neden var? O da tartışılmalı bence. Çok saçma! Bu konuda sonuna kadar hak veriyorum.

Son düzenleme:
Benim oynadığım oyunlarda Ray Tracing yok. Olsa bile açmam. Sırf RTX için para verilmez. Bir de ben mümkün olduğunca Linux kullanmak istiyorum. O yüzden sonuna kadar AMD.

Aynısını da Nvidia 4060 Ti'da yaptı. Fiyatına göre vasıfsız bir GPU ve 4070 Ti Super'le aynı VRAM'de. Sadece birbirlerini rakipliyorlar, 8 GB 3060 da 6600'lere daha ucuza rakip olmak için çıkmıştı.
Bu arada yüksek VRAM için illa 2K olmasına da gerek yok, en basitinden Forza'da ayarları kökle 10-11 görebiliyorsun FHD'de.
Aynı fikirdeyim bende. Ancak AMD'ye kızmamın bir diğer sebebi XT modeli 7600'ün sadece Vram'i artmış hali. AMD bunları 8xxx'de düzeltsin. Bi' de fiyat olarak daha ucuz olsun. O zaman alırım.

Arada sadece 1000TL'lik bir fark var. He şunu dersen haklısın; "Ben DLSS 3 destekli oyunları oynamıyorum." o zaman AMD alınır. Ancak DLSS 3 destekli oyunları ağırlıklı oynuyorsam AMD'yi aklımdan geçirmem.
Yalnız aralarında 50 dolar fark var ve 515 dolar GRE fiyatına dayanıyor. Bir de Pcpartpicker fiyat konusunda biraz daha iyi kıyas için, Amazon'dan tam görülmüyor.

Benim oynadığım oyunlarda Ray Tracing yok. Olsa bile açmam. Sırf RTX için para verilmez. Bir de ben mümkün olduğunca Linux kullanmak istiyorum. O yüzden sonuna kadar AMD.

Sırf "RTX için alınıyor." demek saçma bir laf olmuş. Hocam FSR 3.1 geldi ancak kaç tane oyun FSR 3.1'i destekliyor? Şu anda 8 tane destekliyor ve net bir şekilde DLSS 3'ten daha kötü bir teknoloji. GoW Ragnarok testini yaptım. Çok fazla Ghosting oluşturuyor. Keza AMD sadece ekran kartı sürücüsünde Linux'a destek sağlıyor. AFMF gibi özellikler Linux'ta kısıtlı.

Yalnız aralarında 50 dolar fark var ve 515 dolar GRE fiyatına dayanıyor. Bir de Pcpartpicker fiyat konusunda biraz daha iyi kıyas için, Amazon'dan tam görülmüyor.
Amazon ABD'de 7900Gre yok.

Aynı fikirdeyim bende. Ancak AMD'ye kızmamın bir diğer sebebi XT modeli 7600'ün sadece Vram'i artmış hali. AMD bunları 8xxx'de düzeltsin. Bi' de fiyat olarak daha ucuz olsun. O zaman alırım.
Power limit ve silikon farkı var aralarında, 7600XT yaklaşık %8-9 daha güçlü 7600'e göre. Ayrıca manuel OC yaparsan bu rakam %15'lere kadar çıkıyor. Aynı durum RDNA2'de yapılsaydı dediğini sonuna kadar desteklerdim ama RDNA3 PPT'leri kilitli olduğu için katılamıyorum.