FSR4 var ama sözde var, oyun desteği konusunda kesinlikle kıyaslanamaz DLSS4 ile, ben sana şimdi RDR2 de FSR4 aç desem açamazsın, ya da nostalji yapmak istediğin hiçbir oyunda açamazsın, oyuncuların %95'i eski oyunları oynadığını düşünürsek modern oyunların rezalet oluşu ve optimizeleri çok kötü olması nedeniyle herkes eski oyunlara yöneliyor, işte buralar konuşulmuyor.
Ya arkadaş komik gerçekten komik. Ya RDR2'de açsam ne açmasam ne 9070 XT ile birlikte zaten 3440x1440p 120 FPS alıyorum. Ne diye FSR4 açayım, ne gerek var? Nostaljik oyunda neden FSR açayım abi?
DLSS, FSR, FG ve MFG ne için var? Cyberpunk'a girip her şeyi fulledin, Path Racing açtın üstüne çıkamıyorsun, çözünürlükte 2K/4K üstüne çıkamıyorsun FPS'in 60 ama sen yükseltmek istiyorsun açarsın yükselir. Ya da daha kesin olsun dersin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi TAA vb. kesmez FSR native, DLSS native açar oynarsın.
GTS 450 ile başladım, RTX 3070 ile sonlandırdım, 10 senedir NVIDIA'dan şaşmadım ama yetti. Upscale etmek falan umurumda değil. Kart zaten güçlü, yüksek çözünürlükte oynuyorum, çok da kasmaya gerek yok. Kimse kusura bakmasın ama iki üç oyunda MFG açacağım diye ve eski oyunlarda DLSS açacağım diye eşdeğeri 5070 Ti'ye 13/14 bin fazla para vermenin manası yok.
Güncel olarak en uygun 5070 Ti 43.500, en uygun 9070 XT ise 31.500 arasında var 12.000 TL, üç değil beş değil. MFG ve iki üç oyunda DLSS4 native açmak için bu fiyat farkı değer mi, artık orası sizin kararınız. 5 senedir NVIDIA savunuyordum ama NVIDIA'da yaşadığım anlık güç düşmeleri, genel olarak düşük güç çekip performansını kısmasından, salak saçma stutter ve masaüstünde dahi donmalara sebep olan sürücüleri sağ olsun bir anda gözden düştü.
Şayet 9070 XT'yi upscale açmadan oynamak için değil kazık yemeden paranın karşılığını alabilmek için öneriyoruz.
Aradaki fark üç beş olsa önereyim 5070 Ti, en azından teknolojisi var ama 3K değil, 5K değil, 12K fiyat farkı var ve bu fiyat farkı en düşük fiyat.
Üst modele bakalım; AMD'de Nitro+ şu anda 37.000 TL, keza Red Devil 44.000 TL. 5070 Ti'de bakalım; Gaming Trio desen 57.000 TL, Galax HOF desen 56.000 TL. Aralarında var 20.000 TL, yani ben neden önereyim bu kartı, ben neden savunayım bu kartı? İki teknoloji için piyasada çalışan bir insanın maaşının yarısı kadar fark var...
ASUS TUF 60.000 TL, ASUS Prime 54.000 TL, MSI Shadow 52.000 TL, MSI Ventus 54.000 TL, Gigabyte Gaming 55.000 TL. Daha saymaya gerek yok bence, AMD'ye eskisi kadar F/P değil demek oldukça komik açıkçası. Hiç değil ya, altı üstü 12/15 bincik fiyat farkı var...