NVIDIA'dan geçtim şahsen oldukça memnunum, sorunları yok diyemem ama şahsen ne bir sorun ne bir dert ne bir takılma. Hele ki masaüstünde donan NVIDIA'nın yanında...

AMD şöyle sorunlu böyle sorunlu ee NVIDIA sütten çıkmış ak kaşık değil. Yeni sürümünde renkleri bozdular, öncekilerinde saçma sapan takılmalar vardı. Son kullanıcısını kenara atan bir firmadan başka ne beklenirdi zaten kazıklayıp dursunlar.

Her neyse, AMD'nin şu anda NVIDIA'dan aşağı kalır yanı yok, fiyat politikasıyla da zaten belli ediyor. 30'a 9070XT alıyorum 40 küsurlük 5070 Ti'ye eş/iyi konumda oluyor. DLSS 4 dedin FSR4 var, dikkatli bakmadığın sürece çok da farkları yok. MFG var ekstra onu da kaç oyunda kullanacaksın... AMD redstone yolda DLSS'ye bir adım daha yaklaşıyor. Daha ne olsun yani, yavaş yavaş düzene sokuyorlar kendilerini, tak diye düzene sokacak halleri de yok.

Fazla para verip yazılım sorunuyla uğraşacağıma daha az verir uğraşırım daha iyidir. Zaten de öyle yaptım. :)

DLSS 4 dedin FSR 4 var, dikkatli bakmadığın sürece çok da farkları yok.
FSR 4 gayet iyi evet fakat diğer mesajlarda da dediğim gibi bazı oyunlar kaç sene önce çıkmış FSR 2'yi kullanmaya devam ediyor. Bu oyunları basit bir yöntemle FSR 4'e geçiremiyorsunuz. Üstelik FSR 2 kullanan bazı oyunlar Online oyunlar (Diablo 4 gibi). Bu oyunlarda OptiScaler kullanırsanız direkt ban yersiniz.

AMD'nin oyun geliştiricilerle çalışma konusunda daha ilerlemesi gerekiyor.

FSR 4 gayet iyi evet fakat diğer mesajlarda da dediğim gibi bazı oyunlar kaç sene önce çıkmış FSR 2'yi kullanmaya devam ediyor. Bu oyunları basit bir yöntemle FSR 4'e geçiremiyorsunuz. Üstelik FSR 2 kullanan bazı oyunlar online oyunlar (Diablo 4 gibi). Bu oyunlarda optiscaler kullanırsanız direkt ban yersiniz.

Yanlış anlamayın ama FSR4 kullanabilen kişilerde olan kartlar belli, hani o kartlarla da bilmem kaç sene önce çıkan oyunlar rahat rahat FSR olmadan oynanır. Cyberpunk vb. oyunlar zaten güncellemesini veriyor.

Hani güçsüz kartlar olsa sonuna kadar hak verilen ama Diablo 4 oynayıp elinde 9060 XT olan adam neden far açma ihtiyacı duysun. Ne gerek var?

Gelişmesi gerekiyor; su götürmez bir gerçek, buna laf edilmez ama birçok oyunda da FSR ihtiyacı bulunmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın ama FSR4 kullanabilen kişilerde olan kartlar belli, hani o kartlarla da bilmem kaç sene önce çıkan oyunlar rahat rahat FSR olmadan oynanır. Cbp vb. oyunlar zaten güncellemesini veriyor.

Hani güçsüz kartlar olsa sonuna kadar hak verilen ama Diablo 4 oynayıp elinde 9060XT olan adam neden far açma ihtiyacı duysun. Ne gerek var?
Dandik TAA kenar yumuşatma yerine FSR 4 Native AA kullanmak için tabii ki. NVIDIA tarafında DLSS 4 destekli oyunlarda DLAA kullanarak inanılmaz güzel bir görüntü kalitesi elde edebiliyorsunuz. AMD tarafında da FSR 4 Native AA aynı şekilde inanılmaz iyi bir iş çıkartıyor.

Fakat FSR 2 destekli oyunlarda Native AA desteği bile bulunmuyor, FSR 2'yi kapatıp TAA kullanmak zorundasınız. Bu yüzden TAA Blur sorunundan kurtulamıyorsunuz.

Techolay, Technopat, DA, DH vb forumlarda herkesin ortak özelliği nedir biliyor musunuz?

AMD kullanmamasına rağmen ekstra sorunlar ortaya atarlar. Bir de yani sorun yaşayan şeye bak 5600G. Ha gayret biraz daha çabalarsak R7, R9 dönemlerine gideceğiz.

Insider sürümünü ne yapalım ya? Bahane sunulan şeye bak. Nesin sen, kodlamacı mı? Gaming tüketim için üretilen cihazlara insider sürümde sorun yaşıyor diyorsun.

AMD'nin sektörde olması iyi bir şey, NVIDIA'nın oyun tarafında bu kadar büyümesinin sebebi AMD'dir, fakat şu an NVIDIA o kadar büyüdü ki AMD'nin varlığı ya da yokluğu gram umurunda değil, ben yıllarca AMD ve NVIDIA kullandım ve NVIDIA'nın tekelcilik rahatlığını ilk defa 2024-2025'te hissettim, bundan öncesinde oyuncuyu çok önemseyen bir şirketti, fakat şu an çalışan şeyi bozma kafasında ilerliyor çıkarttığı teknolojileri güncelleme konusunda inanılmaz yavaşlar, AMD bu büyük fırsatı hiç iyi değerlendiremedi, FSR4 en büyük kozu olmasına rağmen böyle bir fırsat geçmiş eline ama ne yapıyor, FSR4 modculara pasladılar yeni çıkan oyunlara bile destek yok, AMD her zaman NVIDIA'nın Çin malı gibi arkasından geliyor, ilk NVIDIA teknoloji yapıyor arkasından AMD. Bütçe dostu olduğunu söylüyorsunuz ama değil, eskiden öyleydi RX 400 ve 500 zamanında ekran kartı alım satım yaptıysanız 2025'te AMD savunmanız saçmalık, kesinlikle F/P bir kart değil 9070XT, kartın performansı güzel ama fiyatı çok fazla, eski teknoloji kullanıyor ve NVIDIA kadar opsiyonel seçeneği yok buna rağmen aylarca 5-7K fiyat farkı vardı, Forumlarda aylarca tartışmaya sebep oldu, üstüne ekleyip NVIDIA alayım mı diye, kart ilk çıktığında çoğu kişi tepki göstermişti benim gibi, kart 100 dolar pahalı çıktı üstüne TR de saçma fiyatlara satıldı, 40K ya yaklaştı bir zamanlar, o zamanlarda söyledim hala söylüyorum 9070XT'nin Max eder 30-32K dır, indirimler ile birlikte 30K altına düşmesi gerekiyor ki insanlar tartışmadan alabilsin, bu şekilde rekabet edemez zaten, RX 400 serisinde NVIDIA'nın Pascal mimarisine karşı çok iyi rekabet etmişti, o zamanlar yazılımsal teknoloji farkı bu kadar açık değildi, kuzenim 2018 de 799 liraya RX580 sıfır kart almıştı yanında 2 tane AAA oyun hediyeli, nerede bu AMD...

NVIDIA zaten tekel değil mi?

NVIDIA'nın tekel olmasının hiçbir gelişmeye katkı sağlamadığı konusuna katılmıyorum. AMD'nin şu ana kadar öncülük ettiği ve NVIDIA'dan çok daha iyi diyebileceğiniz bir teknolojisi var mı? Bence yok. AMD kartların önerilmesinin ana sebebi düşük fiyata yüksek kas gücü sunması değil mi?

AMD kötülemek için falan yazmıyorum bunu. Şunda şu iyi, bunda bu iyi yazmak daha mantıklı. İşe sadece AMD odaklı bakıyorsunuz.
Kas gücü hakkında katılmıyorum, eğer kas gücü avantajı %20 üzeri olsaydı o zaman bu 9070XT öneren arkadaşlara hak verirdim, fakat 5070 Ti teknolojik olarak çok daha avantajlı iken sadece kas gücünde ortalama %5 kaybı var diye 9070XT önermek bana mantıklı gelmiyor, hatta bu konuyu açan arkadaşın bütçesine zarar, oyun için AMD diyen çok gördüm, bunada katılmıyorum, oyun oynayan adam %5 kas gücü farkını oyunu oynarken anlamaz ki. Oyunlarda en önemli teknoloji DLSS'dir ve DLSS4 kütüphanesinin büyüklüğünü konuşmaya gerek yok sanırım, ben 8 yıl önceki oyunda bile DLSS4 açabiliyorsam burada AMD'nin FSR4ü direkt çöpe gidiyor, sadece DX12 FSR3.1 olan oyunlarda FSR4 açıcaksam 20 tane FSR4 açabildiğin oyun say desem sayamayacak kişiler benim gibilere bu kartı asla öneremez, PC'den anlamayan adama önerirler ancak onların da parasına yazık 30 bin lira para veriyorlar şu pahalı karta.

FSR 4 gayet iyi evet fakat diğer mesajlarda da dediğim gibi bazı oyunlar kaç sene önce çıkmış FSR 2'yi kullanmaya devam ediyor. Bu oyunları basit bir yöntemle FSR 4'e geçiremiyorsunuz. Üstelik FSR 2 kullanan bazı oyunlar Online oyunlar (Diablo 4 gibi). Bu oyunlarda OptiScaler kullanırsanız direkt ban yersiniz.

Yanlış anlamayın ama FSR4 kullanabilen kişilerde olan kartlar belli, hani o kartlarla da bilmem kaç sene önce çıkan oyunlar rahat rahat FSR olmadan oynanır. Cyberpunk vb. oyunlar zaten güncellemesini veriyor.

Hani güçsüz kartlar olsa sonuna kadar hak verilen ama Diablo 4 oynayıp elinde 9060 XT olan adam neden far açma ihtiyacı duysun. Ne gerek var?

Gelişmesi gerekiyor; su götürmez bir gerçek, buna laf edilmez ama birçok oyunda da FSR ihtiyacı bulunmuyor.

FSR4 var ama sözde var, oyun desteği konusunda kesinlikle kıyaslanamaz DLSS4 ile, ben sana şimdi RDR2 de FSR4 aç desem açamazsın, ya da nostalji yapmak istediğin hiçbir oyunda açamazsın, oyuncuların %95'i eski oyunları oynadığını düşünürsek modern oyunların rezalet oluşu ve optimizeleri çok kötü olması nedeniyle herkes eski oyunlara yöneliyor, işte buralar konuşulmuyor.

Dandik TAA kenar yumuşatma yerine FSR 4 Native AA kullanmak için tabii ki. NVIDIA tarafında DLSS 4 destekli oyunlarda DLAA kullanarak inanılmaz güzel bir görüntü kalitesi elde edebiliyorsunuz. AMD tarafında da FSR 4 Native AA aynı şekilde inanılmaz iyi bir iş çıkartıyor.

Fakat FSR 2 destekli oyunlarda Native AA desteği bile bulunmuyor, FSR 2'yi kapatıp TAA kullanmak zorundasınız. Bu yüzden TAA Blur sorunundan kurtulamıyorsunuz.
Bak bunların farkında olan nadir kişilerdensin, bu forumlarda bunları bilmiyorlar ben yıllarca anlatmaya çalıştım yapamadım. Upscale açmadan oynamak için 9070XT alanlar bilmiyor ki daha bulanık oyun oynuyor. FSR4 ve DLSS4 oyunun görüntü kalitesini çok daha net yapıyor ve FPS arttırıyor, ben şahsen DLSS4 olmayan oyunu oynayamıyorum artık o farkı bariz hissediyorum.

1765141201750.webp

İyi oldu bunu paylaştığın, bu kartı alacak arkadaşlar bu listeye bakmasını öneririm, bu listeden önce çıkan oyunlara destek gelmeyecek orası kesin ama bu listeden sonra çıkacak oyunlara destek gelecektir. Önemli olan sizin oynadığınız oyun bu listede var mı?

FSR4 var ama sözde var, oyun desteği konusunda kesinlikle kıyaslanamaz DLSS4 ile, ben sana şimdi RDR2 de FSR4 aç desem açamazsın, ya da nostalji yapmak istediğin hiçbir oyunda açamazsın, oyuncuların %95'i eski oyunları oynadığını düşünürsek modern oyunların rezalet oluşu ve optimizeleri çok kötü olması nedeniyle herkes eski oyunlara yöneliyor, işte buralar konuşulmuyor.

Ya arkadaş komik gerçekten komik. Ya RDR2'de açsam ne açmasam ne 9070 XT ile birlikte zaten 3440x1440p 120 FPS alıyorum. Ne diye FSR4 açayım, ne gerek var? Nostaljik oyunda neden FSR açayım abi?

DLSS, FSR, FG ve MFG ne için var? Cyberpunk'a girip her şeyi fulledin, Path Racing açtın üstüne çıkamıyorsun, çözünürlükte 2K/4K üstüne çıkamıyorsun FPS'in 60 ama sen yükseltmek istiyorsun açarsın yükselir. Ya da daha kesin olsun dersin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi TAA vb. kesmez FSR native, DLSS native açar oynarsın.

GTS 450 ile başladım, RTX 3070 ile sonlandırdım, 10 senedir NVIDIA'dan şaşmadım ama yetti. Upscale etmek falan umurumda değil. Kart zaten güçlü, yüksek çözünürlükte oynuyorum, çok da kasmaya gerek yok. Kimse kusura bakmasın ama iki üç oyunda MFG açacağım diye ve eski oyunlarda DLSS açacağım diye eşdeğeri 5070 Ti'ye 13/14 bin fazla para vermenin manası yok.

Güncel olarak en uygun 5070 Ti 43.500, en uygun 9070 XT ise 31.500 arasında var 12.000 TL, üç değil beş değil. MFG ve iki üç oyunda DLSS4 native açmak için bu fiyat farkı değer mi, artık orası sizin kararınız. 5 senedir NVIDIA savunuyordum ama NVIDIA'da yaşadığım anlık güç düşmeleri, genel olarak düşük güç çekip performansını kısmasından, salak saçma stutter ve masaüstünde dahi donmalara sebep olan sürücüleri sağ olsun bir anda gözden düştü.

Şayet 9070 XT'yi upscale açmadan oynamak için değil kazık yemeden paranın karşılığını alabilmek için öneriyoruz.

Aradaki fark üç beş olsa önereyim 5070 Ti, en azından teknolojisi var ama 3K değil, 5K değil, 12K fiyat farkı var ve bu fiyat farkı en düşük fiyat.

Üst modele bakalım; AMD'de Nitro+ şu anda 37.000 TL, keza Red Devil 44.000 TL. 5070 Ti'de bakalım; Gaming Trio desen 57.000 TL, Galax HOF desen 56.000 TL. Aralarında var 20.000 TL, yani ben neden önereyim bu kartı, ben neden savunayım bu kartı? İki teknoloji için piyasada çalışan bir insanın maaşının yarısı kadar fark var...

ASUS TUF 60.000 TL, ASUS Prime 54.000 TL, MSI Shadow 52.000 TL, MSI Ventus 54.000 TL, Gigabyte Gaming 55.000 TL. Daha saymaya gerek yok bence, AMD'ye eskisi kadar F/P değil demek oldukça komik açıkçası. Hiç değil ya, altı üstü 12/15 bincik fiyat farkı var...

Ya arkadaş komik gerçekten komik. Ya RDR2'de açsam ne açmasam ne 9070 XT ile birlikte zaten 3440x1440p 120 FPS alıyorum. Ne diye FSR4 açayım, ne gerek var? Nostaljik oyunda neden FSR açayım abi?

DLSS, FSR, Frame Generation ve MFG ne için var? Cyberpunk'a girip her şeyi fulledin, path racing açtın üstüne çıkamıyorsun, çözünürlükte 2K/4K üstüne çıkamıyorsun FPS'in 60 ama sen yükseltmek istiyorsun açarsın yükselir. Ya da daha kesin olsun dersin yukarıdaki arkadaşın dediği gibi TAA vb. kesmez FSR native, DLSS native açar oynarsın.

GTS 450 ile başladım, RTX 3070 ile sonlandırdım, 10 senedir NVIDIA'dan şaşmadım ama yetti. Upscale etmek falan umurumda değil. Kart zaten güçlü, yüksek çözünürlükte oynuyorum, çok da kasmaya gerek yok. Kimse kusura bakmasın ama iki üç oyunda MFG açacağım diye ve eski oyunlarda DLSS açacağım diye eşdeğeri 5070 Ti'ye 13/14 bin fazla para vermenin manası yok.

Güncel olarak en uygun 5070 Ti 43.500, en uygun 9070 XT ise 31.500 arasında var 12.000 TL, üç değil beş değil. MFG ve iki üç oyunda DLSS4 native açmak için bu fiyat farkı değer mi, artık orası sizin kararınız. 5 senedir NVIDIA savunuyordum ama NVIDIA'da yaşadığım anlık güç düşmeleri, genel olarak düşük güç çekip performansını kısmasından, salak saçma stutter ve masaüstünde dahi donmalara sebep olan sürücüleri sağ olsun bir anda gözden düştü.

Şayet 9070 XT'yi upscale açmadan oynamak için değil kazık yemeden paranın karşılığını alabilmek için öneriyoruz.

Hater çok fazla, tartışmanın bir manası yok. Eğer SSD, işlemci gibi parçalardan kısıp RTX 5070 Ti almak isteyen varsa buyursun alsın. Aradaki fiyat farkı ortada, ki güncel RAM fiyatlarını düşünürsek çoğu kişinin 5070 Ti alabilecek bütçesi kalmıyordur bile.

Desktop Screenshot 2025.12.08 - 00.21.20.01.webp

Desktop Screenshot 2025.12.08 - 00.21.38.91.webp