Detaylar
Kim cevapladı?Performansini begendim ama sansizlik yasadim dedigim icin dislike yedim@3613 boş ver hocam tartışmaya değecek şahıs değiller. AMD'nin iyi olduğu bir konuya değiniyorum ama onu bile anlamayıp beğenmedim spamladılar.![]()
Ilk defa AMD GPU aldim, her ne kadar performansi begensemde, ben biraz sansizlik yasadim. Yine de bi sans daha verecegim.
Ekran kartini Amazon uzerinden satin aldim ve Pazar gunu teslim edildi. Sifir kart. Denedigim oyunlar FH5, Expedition: 33 ve Warframe. Stock ayarlarda hepsinde cokuyor. Furmark ve kendi stress testlerinde cokme yasanmadi stock ayarlarda.
Eger karta undervolt yaparsam (-75 mV civari stabil gorunuyor) ve power limiti'de -15% civarlarinda dusurursem, bahsi gecen oyunlarin tamaminda stabil calisiyor. Ben fabrika cikisli OC ayarlarinin asiri agresif olabileceginden supheleniyorum, ozellikle ustundeki silikon icin. Eger performans farki stock ve bu ayarlar arasinda fazla ise iade etmeyi...
- TheAny
- 9070xt stock
- Forum: Teknik Destek
Ilk aldigimi iade ettim bugun itibariyle. Iade ucreti yattiginda, Gigabyte AORUS ile sansimi deneyecegim. Bakalim. Bi kez daha cokmeler olursa AMD GPU yolculugum bu noktada bitecek demek oluyor.
Elimden geldigince sans vermek istedim karta. Yani sifir PSU bile aldim sirf emin olmak icin problemin kartta oldugundan.Bakalim. Hala umudum var. Bi tur daha alacagim 9070XT'yi farkli markadan. Yoksa dedigim gibi, performansini begendim ben fazlasiyla fiyati icin.
Performansini begendim ama sansizlik yasadim dedigim icin dislike yedim![]()
Yeşil sitede ki velet tayfa sanki buraya da doluşmaya başlıyor bence.
Blackraven
Üstün
Konuyu acarken "cozulemeyecek problem yok" diye acmissin. Var. AMD'nin problemleri cozulemiyor. Cozulse @Caner Uncu cozerdi. En son Nvidia ekran kartina gecti. Ilgili konuya bakablirsin.
Bu videolar kartın bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Evet bir sıkıntı var ama sıkıntı diğer parçaların AMD kartlara uyumlu olmamasından dolayı olabilir burada ise sıkıntının kartta olup olmadığını test etmek çok basit. AMD kartı alıp sıkıntı yaşamayan bir AMD karta takıp test etmek bu test yapılmadığı sürece karttan kaynaklı bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek zor. Piyasadaki parça üreticilerinin AMD kartları düşünmeden getirdiği özellikler, testler ve milyon tane aklımızın alamayacağı şey düşününce bu tür sıkıntıların parça kaynaklı olduğunu düşünmemek biraz iyi niyetlilik olur.
Recep bey ve Caner Uncu'ya da video çekmeden önce bunu önermiştim ama nedense bu önerimi ciddiye almak yerine klasik "NVIDIA kart taktım sorunum düzeldi" yaklaşımını tercih etmişler. Zaten şahsen AMD kart önerdiğim her başlıkta eğer böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız 2 hafta içinde koşulsuz şartsız iade hakkınızı kullanıp ürünü direkt iade edin ve NVIDIA kart alınmasını, sebebi kolay bulunmayan sıkıntılar için uğraşılmaması gerektiğini söylüyorum.
Tabi ki bir kart alınca bu tür sıkıntıların asla yaşanmaması lazım ve AMD'nin bu konuda daha ciddi adımlar atması gerekirse sıkıntı yaşayan kullanıcılara birebir yardım etmesi lazım ama piyasadaki monopole karşı tek başına mücadele eden ve fiyatların ekonomik bir noktada kalmasını sağlayan firmaya karşı bu kadar insafsız olunmaması gerektiğini düşünüyorum.
@3613 boş ver hocam tartışmaya değecek şahıs değiller. AMD'nin iyi olduğu bir konuya değiniyorum ama onu bile anlamayıp beğenmedim spamladılar.![]()
Kral o da bize spamlamadı mı? Ben NVIDIA'ya mı sallamadım, o AMD bana salladı. Oyun performansında ilk sohbetinde kötü değil dedi, sonra oyun performansı videosu atıyor ve kötü diyor, Caner ünlü diyor. Tanırım tanımam ama bana kimseden örnek veremezsin yaşlı dayılar gibi. Ben AMD problemleri çözülemez diye bir başlık ve bir söz söylemedim, iftira atıyor, normal mi değil?
Zaten hep PC olmayan çocuklar ya da AMD kullanmamış! Gerçekten kullanıp problem yaşayanı katmıyorum. Sallıyor. AMD gayet iyi kral. Ben 4060 almak yerine 7700 XT aldım ve memnunum. Problem yaşadım mı? Yaşadım ama düzelttim, düzeltirim. NVIDIA zaten sorunsuz ama AMD sorunlu. Ama kötü bir kart olmadığını burada ve bazı arkadaşlarım bunu anlatmak istiyor zaten.
Kral o da bize spamlamadı mı? Ben NVIDIA'ya mı sallamadım o AMD bana salladı. Oyun performansında ilk sohbetinde kötü değil dedi sonra oyun performansı videosu atıyor kötü diyor Caner ünlü diyor tanırım tanımam ama bana kimseden örnek veremezsin yaşlı dayılar gibi ben AMD problemleri çözülemez diye bir başlık ve bir söz söylemedim iftira atıyor normal mi değil. Ztn hep PC olmayan veledler ya da AMD kullanmamış ya da! Gerçekten kullanıp problem yaşayanı katmıyorum' sallıyor AMD gayet iyi kral ben 4060 almak yerine 7700XT bana aldım ve memnunum problem yaşadım mı yaşadım ama düzelttim ama düzeltirim. NVIDIA zaten sorunsuz ama AMD sorunlu ama kötü bir kart olmadığını burada ve bazı arkadaşlarım bunu anlatmak istiyor zaten.
Ben mi spamladım peki? Adama kinlendin diye niye herkese spam atıyorsun? Bu yaptığın davranışın adı nedir?
Bu videolar kartın bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Evet bir sıkıntı var ama sıkıntı diğer parçaların AMD kartlara uyumlu olmamasından dolayı olabilir burada ise sıkıntının kartta olup olmadığını test etmek çok basit. AMD kartı alıp sıkıntı yaşamayan bir AMD karta takıp test etmek bu test yapılmadığı sürece karttan kaynaklı bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek zor. Piyasadaki parça üreticilerinin AMD kartları düşünmeden getirdiği özellikler, testler ve milyon tane aklımızın alamayacağı şey düşününce bu tür sıkıntıların parça kaynaklı olduğunu düşünmemek biraz iyi niyetlilik olur.
Recep bey ve Caner Uncu'ya da video çekmeden önce bunu önermiştim ama nedense bu önerimi ciddiye almak yerine klasik "NVIDIA kart taktım sorunum düzeldi" yaklaşımını tercih etmişler. Zaten şahsen AMD kart önerdiğim her başlıkta eğer böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız 2 hafta içinde koşulsuz şartsız iade hakkınızı kullanıp ürünü direkt iade edin ve NVIDIA kart alınmasını, sebebi kolay bulunmayan sıkıntılar için uğraşılmaması gerektiğini söylüyorum.
Tabii ki bir kart alınca bu tür sıkıntıların asla yaşanmaması lazım ve AMD'nin bu konuda daha ciddi adımlar atması gerekirse sıkıntı yaşayan kullanıcılara birebir yardım etmesi lazım ama piyasadaki monopole karşı tek başına mücadele eden ve fiyatların ekonomik bir noktada kalmasını sağlayan firmaya karşı bu kadar insafsız olunmaması gerektiğini düşünüyorum.
Evet kartlarda problem yaşanmaması gerekiyor ama gayet AMD F/P için iyi ve NVIDIA'dan başka alternatif yok Intel var ama yeni yeni daha ama sorun var mı sorun ama internette zibilyon tane sorun çözümünün videosu var mı var kral değil mi çözülebilir çözülemeyenlere lafım yok çünkü ona göre gözünü riske atması gerekiyor bende NVIDIA kullandım zaten
nedir hocam?Ben mi spamladım peki? Adama kinlendin diye niye herkese spam atıyorsun? Bu yaptığın davranışın adı nedir?
Gereksiz uzatmayalım. Çocukça hareketlerden kaçınalım.
Gereksiz uzatmayalım. Çocukça hareketlerden kaçınalım.
Kral o zaman kaçınalım ama nefretini belirli bir yere saklasın AMD kullanılmaz boykot gibi yerlere koyuyor bunu demek istiyorum sana lafım yok yani üstelik öyle bir açıklama yapmamışım bana problem çözülemez diye iftira atması normal değil bu davranışa ne denir?
Ben AMD problemleri çözülemez diye bir başlık ve bir söz söylemedim
Buna bir şey diyemem ama şöyle bir şey daha var, problem çözülemez diye bir şey yok.
Tartismanin kalani hakkinda yorum yapmayayim ama ana mesajda @3613 'in dedigi seyi dedin.Konuyu acarken "cozulemeyecek problem yok" diye acmissin.