Detaylar
Kim cevapladı?Ben buna katilmiyorum. AMD chipsetleri uzerine calisan bir anakartta, AMD Expo uyumlu bellekler kullanirken ortaya cikan "uyumsuzluklar" ureticilerin degil, AMD'nin sucu olur. Kalite kontrol asamasinda ve testlerde eksiklikler var anlamina gelir.Piyasadaki parça üreticilerinin AMD kartları düşünmeden getirdiği özellikler, testler ve milyon tane aklımızın alamayacağı şey düşününce bu tür sıkıntıların parça kaynaklı olduğunu düşünmemek biraz iyi niyetlilik olur.
Buna kesinlikle katiliyorum. Nvidia istedigi gibi at kosturuyor fiyatlar soz konusu oldugunda. 5000 serisi, 4000 serisi uzerine aman aman bir gelistirme/fark da sunmuyor. Normalde yillardir Nvidia kullandigim icin, 3080'den sonra gecegim kart olarak yine Nvidia dusunmustum ancak durumdan asiri rahatsiz oldugum icin, Nvidia satin almayarak Nvidia'nin berbat tuketici politikasini kendimce boykot etmis olmak istiyorum. Bu sebeple bir kac defa 9070XT'ye sans vermek istiyorum.Piyasadaki monopole karşı tek başına mücadele eden ve fiyatların ekonomik bir noktada kalmasını sağlayan firmaya karşı bu kadar insafsız olunmaması gerektiğini düşünüyorum.
Yani sorunsuz bi kart alana kadar deneyemem, basim goturmez o kadar. Ama 1-2 sefer daha alip deneyecegim mesela.
Bu tuketicinin problemi olmamali. Ben var olan sistemi yukseltmek istedigim de niye bastan sistem toplamak zorunda kalayim? Ekran karti ureticisi olarak, ortamda yer alan diger ureticilerle iletisim kurup elindeki cihazin stabil sekilde marketteki yaygin kullanilan urunlerin buyuk cogunluguyla calistigini saglamak AMD'nin gorevi. Tuketicinin degil.AMD kartı alıp sıkıntı yaşamayan bir AMD karta takıp test etmek bu test yapılmadığı sürece karttan kaynaklı bir sıkıntı olup olmadığına karar vermek zor
Caner Uncu gibi yapmazsanız iyi GPU'lardır. Bozuksa garantiye verin, o vermemiş garantiye.
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin görevi bozuk yapmaması lazım yazılımsal problem ya da üretici Sapphire gibiler yüzünden falandır olabiliyor ama bunlar bazıları için söylüyorum AMD kullanılamaz diye bir kelime yoktur NVIDIA olan rahattır ve daha iyi ekran kartı. Sadece AMD'ye ön yargılar var Bende NVIDIA'nın 5000 serisinde çok beğenemedim VRAM olayları fazla kendini AI kilitlemesi yapay zeka iyi ama kas gücüne biraz odaklansalar güzel olabilir.
LA Knight
Üstün
Şurada her fırsatta millete AMD önerip, aynı kullanıcı sorun yaşayınca çözüm konusunda kimse olmuyor. Klasik mübarek sorular soruluyor. "Driverler güncel mi, Windows güncel mi?". Tak-çalıştır kafasındaki kullanıcıları aşan firmayı herkese önerdiğiniz sürece kullanıcılar bu firmayla sorun yaşamaya devam edecek. Yıllardır millete Sapphire kart önerildi. Millet Watmann sorunu yaşayınca önerenler yoklara oynuyordu. Birileri geldi de" Kartı kısmanız lazım" deyince ortalık aydınlandı.
- Makaleler
- 3
@LA Knight, burada herkese tercihini sorsak (ben dahil) NVIDIA isteriz ama heyhat, cüzdanımız bizim kadar istemiyor.
AMD daha ucuza daha fazla performans vaat ediyor. İnsanlara AMD önerilme sebebi de bu. NVIDIA'ya kıyasla problemle karşılaşma oranın daha çok, ama kesin değil. İnsanlara önerirken de insanlar alırken de bu ihtimale oynuyorlar.
Hem ayranım dökülmesin hem oturma organımla cima eylenmesin olmuyor maalesef.
AMD daha ucuza daha fazla performans vaat ediyor. İnsanlara AMD önerilme sebebi de bu. NVIDIA'ya kıyasla problemle karşılaşma oranın daha çok, ama kesin değil. İnsanlara önerirken de insanlar alırken de bu ihtimale oynuyorlar.
Hem ayranım dökülmesin hem oturma organımla cima eylenmesin olmuyor maalesef.
SunseTTime
Uzman
Çok saçma bir tartışma konusu. Bu forumda bir aydır varım ne zaman AMD/NVDIA konusu görsem tarafların birbirini anlamaktan çok saldırı modunda olduğunu görüyorum. Biraz empati ile çözülmeyecek bir şey yok aslında.
Haksız olduğumu düşünüyorsanız dislike'ı kökleyin hiç önemli değil. Sadece bu konu hakkımda fikrimi net bir şekilde belirtmek istiyorum:
Parası olan adam AMD işlemcili NVDIA ekran kartlı çiçek gibi sistem kurup keyfine bakıyor. Hatta sizin benim gibi forumda konu bile açmıyor neden zaten adam son model sistem kurmuş. Hiçbir şeyden kısmamış o adam mı sorun yaşayacak. Bizler ise bütçe kısıtlı diyoruz ki saf gücü benzer özellikte iki kart uygun olanı seçelim, artan parayı başka bir parçayı yükseltmek için kullanırız. Bu noktada napıyoruz AMD ekran kartı seçiyoruz. Eğer yazılımsal bir sorun yaşamıyorsan, kartta da üretim kaynaklı bir sorun yoksa zaten senden mutlusu olmaz. Bu yüzden AMD kart kullanıp memnunum diyen adama yalancı muammelesi yapılmasını da anlamıyorum. Bu markanın kartları tamamen bozuk olsa linç yer hatta firma iflas ederdi. Böyle bir şey yok. Bu noktada AMD kullanıcılarına hak veriyorum. Sevdiğin, kullandığın bir markaya dair sürekli genelleme içeren olumsuz yorumlar görsen şahsen ben de bir yerden sonra patlar karşı savunmaya geçerdim.
İşin NVDIA tarafına gelecek olursak Ai desteği, yazılımsal anlamda daha az sorun yaratması ve edit işleriyle uğraşan kişilere sağladığı kolaylıklar kaynaklı bütçesi olan kişinin öncelikli tercihi olabiliyor. Ama bu demek değil ki NVDIA da kusursuz.
Kaç kere açıkladım bilmiyorum ama kendimden örnek vereyim. RTX 4060'lı iki laptop, RX 9060 XT'li sistem kullandım üçünde de mikro tekleme sorunu vardı. Şimdi benim senaryomda NVDIA'nın daha güvenilir bir liman gibi durmasının bir kıymeti var mı sizce? İki yıl NVDIA'dan çektim bir ay AMD'den çektim. En son işte NVDIA ekran kartına dönünce sistem düzeldi. Tekrardan sorun yaşamak istemediğim için biraz daha garanti durduğunu bildiğim için bu tercihte bulundum. Yoksa belki yeni bir AMD kart alsam sorun yine geçecekti bunu kimse bilemez.
O yüzden o iyi mükemmel, bu rezalet tarzı tavırları artık bir kenara bırakın. Öte yandan bir marka diğerine göre bazı konularda daha stabil sorunsuz çalışan ürünler çıkarıyorsa o noktada da taktir edin. Olay bu kadar basit aslında. Neyi farklı düşünüyoruz, neyi farklı yorumluyoruz anlamıyorum.
Umarım artık bu yazım bu konuya dair tartışmalara son getirebilir. Kalp kırmaya değmez, siz burada kafa patlatırken firmanın sahipleri cukka cukka para basıp hayatına bakıyorlar. Adamlar bizim kadar kendi firmalarına güvenmiyordur. O yüzden biraz relax arkadaşlar.

Haksız olduğumu düşünüyorsanız dislike'ı kökleyin hiç önemli değil. Sadece bu konu hakkımda fikrimi net bir şekilde belirtmek istiyorum:
Parası olan adam AMD işlemcili NVDIA ekran kartlı çiçek gibi sistem kurup keyfine bakıyor. Hatta sizin benim gibi forumda konu bile açmıyor neden zaten adam son model sistem kurmuş. Hiçbir şeyden kısmamış o adam mı sorun yaşayacak. Bizler ise bütçe kısıtlı diyoruz ki saf gücü benzer özellikte iki kart uygun olanı seçelim, artan parayı başka bir parçayı yükseltmek için kullanırız. Bu noktada napıyoruz AMD ekran kartı seçiyoruz. Eğer yazılımsal bir sorun yaşamıyorsan, kartta da üretim kaynaklı bir sorun yoksa zaten senden mutlusu olmaz. Bu yüzden AMD kart kullanıp memnunum diyen adama yalancı muammelesi yapılmasını da anlamıyorum. Bu markanın kartları tamamen bozuk olsa linç yer hatta firma iflas ederdi. Böyle bir şey yok. Bu noktada AMD kullanıcılarına hak veriyorum. Sevdiğin, kullandığın bir markaya dair sürekli genelleme içeren olumsuz yorumlar görsen şahsen ben de bir yerden sonra patlar karşı savunmaya geçerdim.
İşin NVDIA tarafına gelecek olursak Ai desteği, yazılımsal anlamda daha az sorun yaratması ve edit işleriyle uğraşan kişilere sağladığı kolaylıklar kaynaklı bütçesi olan kişinin öncelikli tercihi olabiliyor. Ama bu demek değil ki NVDIA da kusursuz.
Kaç kere açıkladım bilmiyorum ama kendimden örnek vereyim. RTX 4060'lı iki laptop, RX 9060 XT'li sistem kullandım üçünde de mikro tekleme sorunu vardı. Şimdi benim senaryomda NVDIA'nın daha güvenilir bir liman gibi durmasının bir kıymeti var mı sizce? İki yıl NVDIA'dan çektim bir ay AMD'den çektim. En son işte NVDIA ekran kartına dönünce sistem düzeldi. Tekrardan sorun yaşamak istemediğim için biraz daha garanti durduğunu bildiğim için bu tercihte bulundum. Yoksa belki yeni bir AMD kart alsam sorun yine geçecekti bunu kimse bilemez.
O yüzden o iyi mükemmel, bu rezalet tarzı tavırları artık bir kenara bırakın. Öte yandan bir marka diğerine göre bazı konularda daha stabil sorunsuz çalışan ürünler çıkarıyorsa o noktada da taktir edin. Olay bu kadar basit aslında. Neyi farklı düşünüyoruz, neyi farklı yorumluyoruz anlamıyorum.
Umarım artık bu yazım bu konuya dair tartışmalara son getirebilir. Kalp kırmaya değmez, siz burada kafa patlatırken firmanın sahipleri cukka cukka para basıp hayatına bakıyorlar. Adamlar bizim kadar kendi firmalarına güvenmiyordur. O yüzden biraz relax arkadaşlar.
Easley
Uzman