Bugün 9070XT, 9070 Düz ve 9060'lara Redstone güncellemesi geldi, takır takır çalışıyor kartlar, 1 aya kalmaz Redstone uyumu bütün oyunlara gelir. NVIDIA fanboyları çok seviyor bu konuları.

FSR4 bile daha adam akıllı yayılmadı. AMD teknolojilerini hayata geçirme konusunda rezalet.

2026 yılına gireceğiz hala aynı sorular. AMD tarafında artık bir sorun yok. NVIDIA tarafı RTX50 serisi daha sorunlu yani. Her 10 karttan birisinin sorunlu olması, yeni driverların berbatlığı gibi gibi.
Sorunsuz artık AMD. Geçmiş dönem sorun vardı, şu an yok.

@14925

Bu kadar kesin konuşmak 2 taraf içinde doğru değil.

5070 fiyatına 9070 XT alabiliyorken neden 5070 alayım ki? 9070 XT, 5070 Ti-5080 kartlara dengi iken.

Oyun için evet bu doğru denebilir. Bu arada 5080'e rakip sayılmaz 9070XT. 5070TI'ın bile biraz gerisinde aslında, sadece fiyat farkı kadar fark olmadığı için rakip diyebiliyoruz.

FSR4 bile daha adam akıllı yayılmadı. AMD teknolojilerini hayata geçirme konusunda rezalet.

Oyun için evet bu doğru denebilir. Bu arada 5080'e rakip sayılmaz 9070XT. 5070TI'ın bile biraz gerisinde aslında, sadece fiyat farkı kadar fark olmadığı için rakip diyebiliyoruz.
Öyledir ama olay işte bütçe hocam, 9070 XT 31K iken RTX 5070 Ti ise 43K. Bu fiyat farkına başka parçalara yatırım yapılır, zaten 5070 Ti ile aralarında fazla fark yok.

Bu forumda inanılmaz derecede yanlış bilgi dönüyor, bunun nedenini bilmiyorum. Bu iki marka arasındaki tek fark fiyat, bunların dışında asla kıyaslanmamalı çünkü somut olarak AMD'nin NVIDIA'dan daha iyi olduğu tek şey fiyat. Bunu kabullenmek mi istemiyorlar anlamıyorum, NVIDIA yarın sinirlenip kartı 35K yapsa sabitleyip bu konular hala açılacak mı çok merak ediyorum.

Öyledir ama olay işte bütçe hocam, 9070 XT 31K iken RTX 5070 Ti ise 43K. Bu fiyat farkına başka parçalara yatırım yapılır, zaten 5070 Ti ile aralarında fazla fark yok.
Ona bir şey demiyorum, CUDA çekirdeği elzem olmadığı sürece benim de önerim 9070XT oluyor zaten.

Bu forumda inanılmaz derecede yanlış bilgi dönüyor, bunun nedenini bilmiyorum. Bu iki marka arasındaki tek fark fiyat, bunların dışında asla kıyaslanmamalı çünkü somut olarak AMD'nin NVIDIA'dan daha iyi olduğu tek şey fiyat. Bunu kabullenmek mi istemiyorlar anlamıyorum, NVIDIA yarın sinirlenip kartı 35K yapsa sabitleyip bu konular hala açılacak mı çok merak ediyorum.
Yanlış bilgi döndüğü sanmıyorum, tamamen tecrübe var. Bugüne kadar bir sürü AMD ekran kartı kullandım; HD 4850, R9 380, R7 250, R9 280, RX 580 ve şimdi gelecek olan HD 6950 var. Bunlar hiç biri bana sıkıntı yaşatmadı. Ama GTX 1070 Ti aldım, 581.X sürücüleri kurduğum an saçma sapan kernel power hataları aldım. Şimdi 566.36 kurulu, sıkıntısız çalışıyor.

Ekran kartında bir sorun çıktığı zaman:

NVIDIA Kullanıcıları: Evet bu son sürücülerde gerçekten sıkıntı çıkartıyor. NVIDIA 5000 serisi ile son zamanlarda iyice bozmaya başladı.

AMD Kullanıcıları: Yok kanka senin evine gelen elektrikte bile sorun olabilir, AMD %100 kusursuz çalışıyor.

Yukarıdaki yorumum bu kartların kitlesinin %95'ini oluşturuyor.

AMD'nin problemleri artık çözüldü mü sorusunu da artık doğru bulmuyorum. RX6000 serisi çıktığı ilk zamanlarda ki RX500 serisindeki problemler çözüldü deniliyordu, Daha sonra RX 7000 serisi ile birlikte, ardından RX9000 serisi ile düzeltildi deniyor. Her seferinde yeni serilerde sözde bu yaşanan problemler düzeltiliyor. Şu an AMD kartlarında mevcut olarak şikayet edilen konuları 5-6 yıl önce yine görüyorduk, yani bir şey değişmedi. AMD ekran kartlarının donanımsal uyumluluğunun NVIDIA'ya oranla daha az olduğunu düşünüyorum. Özellikle PSU konusunda AMD'nin daha seçici olduğuna inanıyorum.

Ben kendi deneyimimi zaten yazmıştım. Aynı sistemde APU, RX500 ve RX6000 serisi dahil 5 tane farklı GPU kullandım, bir tek RX590'da problem yaşadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi döndüğü sanmıyorum, tamamen tecrübe var. Bugüne kadar bir sürü AMD ekran kartı kullandım; HD 4850, R9 380, R7 250, R9 280, RX 580 ve şimdi gelecek olan HD 6950 var. Bunlar hiçbiri bana sıkıntı yaşatmadı. Ama GTX 1070 Ti aldım, 581.X sürücüleri kurduğum saçma sapan Kernel Power hataları aldım. Şimdi 566.36 kurulu, sıkıntısız çalışıyor.

Yukarıda mesaj yanlış bilgi dostum, AMD'nin NVIDIA'dan daha stabil olduğunu söylüyor eleman, bu tarihte yaşanmamış bir şey ve sadece bu forumda görüyorum. Senin yaşadığın sorun ise global bir sorun değil GTX kartlar RTX5000 driverda sorun yapabilir diye belirtiyorlar zaten, bu yüzden NVIDIA son sürücülerde Pascal desteğini kesceğini söyledi. AMD ise driveri ikiye böldü eski kartlara ayrı yeni kartlara ayrı driver çıkartacak, çünkü her kartı optimize etmek zor.