Vulkan desteği gerçekten iyi oldu, umarım daha hızlı yaygınlaşmaya başlar. AMD'nin FSR 3 implementasyonu konusunda geliştiricilerle hem süreci hızlandırmak hem de kaliteyi arttırmak adına daha yakın çalışması lazım diye düşünüyorum. Bir oyunda normal çalışırken başka bir oyunda bozuk çıkıyor.

Bazı geliştiricilerin işlerini düzgün yapmaması elbette AMD'nin suçu değil ancak günün sonunda insanlar rezalet implementasyondan geliştiriciyi değil AMD'yi sorumlu tutuyor. En son Last of Us için eklenen FSR 3 aşırı rezaletti mesela, adamlar FPS sayacında yazan sayının arttığını görüp "tamam olmuş işte" deyip bırakmışlar.

Bu işi DLSS ve XeSS gibi tam yazılım tabanlı değil de donanım tabanlı yapsalardı böyle saçma sapan işler ile uğraşıyor olmazdık. DLSS veya XeSS'nin en büyük avantajı bu. XeSS'nin 1. sürümü bile FSR 3 ve DLSS 3'ten bazı oyunlarda çok daha iyi.
AMD yazılıma el tuttuğu için her zaman isteseler bile güzel iş çıkartamıyorlar ortaya.

Bunlar mantıklı değil, yabancı kanallar var inceleyen mesela en son The Last of Us Part I FSR3 geldi. Adamakıllı çalışmıyor. Hissiyat ile görülen FPS değerinin uzaktan yakından alakası yok. FSR3 modları çok daha iyi çalışıyor.

FSR 3 modları resmi modlardan iyi çalışıyorsa, bunun asıl sebebi oyun geliştiricileridir. FSR 3 modunu yapan adamlar da FSR 3'ü tekrar yoktan var etmedi. AMD'nin verdiği SDK ile işlerini yürüttüler.

Daha iyi yapabilirler. Bazı modlar takır takır çalışırken resmi gelen şeyler neden berat oluyor yani? Başka açıklaması bence yok bunun.

Son düzenleme:
Bu işi DLSS ve XeSS gibi tam yazılım tabanlı değil de donanım tabanlı yapsalardı böyle saçma sapan işler ile uğraşıyor olmazdık. DLSS veya XeSS'nin en büyük avantajı bu. XeSS'nin 1. sürümü bile FSR 3 ve DLSS 3'ten bazı oyunlarda çok daha iyi.

AMD yazılıma el tuttuğu için her zaman isteseler bile güzel iş çıkartamıyorlar ortaya.
AMD'nin elinde dlss gibi tamamen donanım tabanlı bir teknoloji çıkartıp yapımcılara "bunu oyununuza ekleyin" diyecek pazar payı yok. Yüksek ihtimalle geliştirdiklerini söyledikleri donanım tabanlı upscaler da XeSS gibi olacaktır, AMD kartlarda daha iyi görüntü sunan ama eski seri ve başka markalarda da daha düşük kalitede de olsa çalışan bir şey.

AMD'nin elinde DLSS gibi tamamen donanım tabanlı bir teknoloji çıkartıp yapımcılara "bunu oyununuza ekleyin" diyecek pazar payı yok. Yüksek ihtimalle geliştirdiklerini söyledikleri donanım tabanlı upscaler da XeSS gibi olacaktır, AMD kartlarda daha iyi görüntü sunan ama eski seri ve başka markalarda da daha düşük kalitede de olsa çalışan bir şey.

En güzeli, AMD tamamen donanım ile özel kartlar ile yapsın bu işi. Böyle herkese verip ilk önce övgü alıp, sonra laf edecek insanlar dolu ortalık.

Ondan sonra da ağlarlar neden biz de yok yeni çıkan serilerde var diye.

En güzeli, AMD tamamen donanım ile özel kartlar ile yapsın bu işi. Böyle herkese verip ilk önce övgü alıp, sonra laf edecek insanlar dolu ortalık.

Ondan sonra da ağlarlar neden biz de yok yeni çıkan serilerde var diye.
Bakalım, RDNA 4 kartlarda belki dediğin gibi bir şey sunarlar. Şimdilik RDNA 3 tarafında önceki serilerden geçme isteği uyandıracak pek bir şey gelmedi. Zaten bu jenerasyon kartlarda saf güç olarak en tepe modeller dışında hem AMD hem de Nvidia tarafında pek büyük artışlar yaşanmadı, kartların daha çok verimliliği ve sundukları teknolojiler konuşuldu.

Beyler tamamen bilmediğimden soruyorum fsr teknolojisi halihazırda ps5 de kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa frame generation neden kullanılmıyor ve sürekli güncelleniyor mu Ps tarafında mesela 3.1 gelir mi?

Beyler tamamen bilmediğimden soruyorum fsr teknolojisi halihazırda ps5 de kullanılıyor mu? Kullanılıyorsa frame generation neden kullanılmıyor ve sürekli güncelleniyor mu Ps tarafında mesela 3.1 gelir mi?
Fsr teknolojisi vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta cp2077'de çok iş görüyor. Belki isimlendirme farklıdır.

@Algos
Şimdi hocam şu şekilde videoyu tam izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız sorunun FSR 3.0.3 sürümünden kaynaklandığı söyleniyor. Şimdi diyeceksiniz ki resmi olarak öyle bir sürüm numarası yok ama asıl olan öyle değil. Hatta robocop oyununda da ayni sorun mevcut. Avatar pandora ilk sürümlerinde sorun yokken gelen güncellemeler ile benzer durum bu oyunda da yaşanıyor. FSR 3.1 ile ne değişeceğini göreceğiz.

FSR3 şu an da resmi olarak Starfield da harika çalışıyor. Tam manasıyla en düzgün çalışan oyun şimdilik bu.

@Algos
Şimdi hocam şu şekilde videoyu tam izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız sorunun FSR 3.0.3 sürümünden kaynaklandığı söyleniyor. Şimdi diyeceksiniz ki resmi olarak öyle bir sürüm numarası yok ama asıl olan öyle değil. Hatta robocop oyununda da ayni sorun mevcut. Avatar pandora ilk sürümlerinde sorun yokken gelen güncellemeler ile benzer durum bu oyunda da yaşanıyor. FSR 3.1 ile ne değişeceğini göreceğiz.

FSR3 şu an da resmi olarak Starfield da harika çalışıyor. Tam manasıyla en düzgün çalışan oyun şimdilik bu.

Yok hocam öyle bir sürüm yok demem niye diyeyim ki. Hatta şu an en son SDK sürümü 3.0.4 sürümüdür. 3.0.3'dü ufak bir güncelleme almış anlaşılan sonradan. Bizler sadece 3.0, 2.2 diye biliyoruz.

AMD'nin suçu varsa da geliştiricilerin de suçu var. Uyuyan The Last of Us: Part 1 oyununu bile bir FSR 3 için uyandırdırdılar. Alel acele yapılmış bir şey olduğunu düşünüyorum. CoD: MW 3'te aynı şekilde.

3.1 sürümü gelmesi tabii ki iyi bir şey. Neden kötü olsun? 3.0 sürümü olan oyunlar zaman içinde FSR 3.1'e güncellencek.

Hem kullanıcılara farklı şeçenekler de sunuyor AMD. Yani sen XeSS ile FSR 3.1 FG'yi aynı anda kullanabileceksin. Bu ne demek oluyor; Görüntü kalitesi olarak Intel veya NVIDIA, Kare oluşturma olarak AMD kullanacaksın demek.

Şu an indiriyorum The Last of Us oyununu. Bakalım Mod ile resmi sürüm arasında fark var mı?

Son düzenleme:
Yok hocam öyle bir sürüm yok demem niye diyeyim ki. Hatta şu an en son SDK sürümü 3.0.4 sürümüdür. 3.0.3'dü ufak bir güncelleme almış anlaşılan sonradan. Bizler sadece 3.0, 2.2 diye biliyoruz.

AMD'nin suçu varsa da geliştiricilerin de suçu var. Uyuyan The Last of Us: Part 1 oyununu bile bir FSR 3 için uyandırdırdılar. Alel acele yapılmış bir şey olduğunu düşünüyorum. CoD: MW 3'te aynı şekilde.

3.1 sürümü gelmesi tabii ki iyi bir şey. Neden kötü olsun? 3.0 sürümü olan oyunlar zaman içinde FSR 3.1'e güncellencek.

Hem kullanıcılara farklı şeçenekler de sunuyor AMD. Yani sen XeSS ile FSR 3.1 FG'yi aynı anda kullanabileceksin. Bu ne demek oluyor; Görüntü kalitesi olarak Intel veya NVIDIA, Kare oluşturma olarak AMD kullanacaksın demek.

Şu an indiriyorum The Last of Us oyununu. Bakalım Mod ile resmi sürüm arasında fark var mı?
Fark var mı?

Şu gölgelendirici şey zımbırtısı geçsin sonra girip bakacağım bir. Sadece akıcılık var mı yok mu ona bakacağım. Görüntü kusurları için bir süre oynamam lazım.

@Chef

He bu arada, 3.1 gelmedi The Last of Us'a. FSR 3'ü bakıyorum sadece. Kötü falan deniliyordu.

Ana menüde bile 8 GB VRAM tüketiyor oyun ya. Yok böyle bir şey.

@Chef

Bu ne ya? 80 FPS alıyordum 150 oldu oyun daha da kastı. :D Ne biçim entegrasyon yapmış bu elemanlar ya?

Vallahi FSR 3 modu bundan çok daha iyiydi.

Beceriksiz Iron Galaxy.

Son düzenleme: