Ben 2 yıldır AMD kart kullanıyorum tam deneyimim şöyle...
1 yıl 8 ay MSI MECH RX7600;
Normalde 7700XT alacaktım anlık ekonomik durumlar nedeniyle 7600 almak zorunda kaldım. Kartı aldığım ilk 3 ay, Last of us 1 ve CS2 oynarken çökme (Driver Timeout) yapıyordu, bu sorunu da zamanla düzelttiler sonra genel olarak daha sorun olmadı. 2K monitör alınca yetersiz kaldı ben de kart bakmaya başladım. 5070 veya 9070XT de alabilirdim 9070XT'de 3x8pin beni aşardı PSU alacağıma %10 güçsüz olsun fark etmez diye 30 bine Prime 9070 aldım. 5070'i almama sebebim Vram'den dolayı, 8GB kartın sınıra dayanıp stutter yapması gibi sorun yaşamak istemediğimden. Ha birde GPU'dan bağımsız olarak kartın fanından biri yerinden fırlamıştı MSI kaliteyi bozmuş sanırım yakışmadı...
2 aylık ASUS PRIME RX9070;
VRAM,
7 yıllık RE2 Remake'i açtınız kartınız güçlü, ışın izlemeyi de açtınız, e Lambo sürüyorsan arada gaza basarsın tabi. Bi bakıyorsun VRAM 15'e dayanmış o zaman diyorsun ki en iyi kararı vermişim.
Sürücü durumu;
1. ay, 7600'de ilk zamanlar yaşadığım o "Driver timeout" sorunları artık yok neyi açarsam açayım uzun süreler oynayabiliyorum ama... Sürücünün arayüzünün arada sırada Alt+R yaptığınızda kapanması olayı var, oynamaya engel mi? Değil, oyun oynatmaya devam ediyor, sürücüyü tekrar açıp yine yapmak isteğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz da, niye aga? Bu sorunu da büyük ölçüde Windows düzeltti, çok nadiren olmaya başladı.
https://www.guru3d.com/story/windows-11-december-update-fixes-amd-gpu-hangs-and-dx12-game-crashes/Onun dışında FSR4 çok iyi olmuş FSR3'ü gömer yerin dibine zaten. E tabi bir de bazı oyunları adam akıllı görünsün diye 2. kez çalıştırmanız gerekiyor neden? Çünkü sürücü ilk açılışta oyunu tanımaya biliyor ve görüntü biraz bulanık oluyor, sorun mu? Değil, niye? E zaten çoğu oyunu ilk açtığınızda grafik ayarı çakarsınız o da bi reset at da gel kardeşim der, o da arada kaynar. Ha yine mi tanımadı gidiyorsun paşa paşa ekliyorsun oyunun .exe dosyasını oraya bak kardeşim bu bir oyun bunu tanıyacaksın diyorsun, tanıyor.
Ve 25.12.1 sürücüsü FSR Redstone, daha az önce 25.11.1'e geri döndüm ve şunu fark ettim, Silent Hill 2 oynarken James'in saçları 25.12.1'de karıncalı. Image Sharpening 2, 25.11.1'de daha pürüzsüz çalışıyor. Yani bu RedStone benim gözüme öyle "aman aman ne değişiklikler ne değişiklikler" dedirtecek bir durum getirmedi.
E yani kartımdan çok memnunum, gerek performans gerek görüntü kalitesi olarak, belki Nvidia alsam orada da sorun yaşardım vs vs.