@YusufEymen, hocam koskoca firma 2026 yılında hala driver sorunları yaşıyorsa kapatsın dükkanı gitsin bu konuda düzgün olması gerekiyor zaten.

Ben NVIDIA'yı gelecek konusunda öncü bir firma olarak gördüğümden o tarafa kayıyorum. Burada ne anlatmak istiyorsan dersen önce NVIDIA yapıp sonra AMD'nin yapmasından bu belli oluyor zaten uzun uzadıya kafa yormaya gerek yok.

Geçen bir video izlemiştim, adamlar daha ihtiyaç yokken piyasanın ihtiyaç duymadığı özellikleri geliştirmişler. Zamanı gelince de doğal olarak ana kaynak oldukları için daha da öne çıkmışlar;

İnsanların önce güven duyması gerekiyor, NVIDIA ise bunu sağlıyor.

Örneğin 9070 XT almanın şu an daha cazip olduğunu biliyorum lakin NVIDIA öyle bir firma ki bir güncelleme yayinlar VRAM sorununu öyle bir çözer ki 8 GB VRAM kullanmak artık sorun olmaktan çıkar sonra daha stabil bir MFG özelliği verir bu sayede yeni kareler oluşurken hem akıcı hem de takilmadan yüksek akıcılıkta oynarız kim bilir. Tabii bu bir varsayım ancak bu güveni veriyor.

Ee peki bunu AMD yapamaz mı dersen FSR 4'un eski sürümlerde çalışmadığı gibi yeni özellikleri bu karta yani 90xx serisine buyuk ihtimalle vermez, veremeyebilir. NVIDIA ise bunun altyapısını çok önceden kurduğu için bu konuda daha rahat bir entegrasyon sağlıyor.

Bunlar kendi fikrimdir, hatalı yerler olabilir.

NVIDIA geleceği size sattıkları çiplerle değil, yapay zeka çipleriyle yönetiyor. Teknoloji açısından NVIDIA önde evwt ama AMD'de de var bir şeyler.

FSR 4 ve DLSS 4 birbirine çok yakın. Dlsa 4 eaktra fpa veriyor ve daha çok destekleyen uygulama var.
Ben görüntü kalitesinden bahsetmiyorum evet FSR4 çok iyi sıçrama yaptı ama oyun desteği rezalet durumda, sana şöyle diyim DLSS sektör standartı haline geldi FSR4 daha 30 tane oyunda sayamıyorum.

Ben görüntü kalitesinden bahsetmiyorum evet FSR4 çok iyi sıçrama yaptı ama oyun desteği rezalet durumda, sana şöyle diyeyim DLSS sektör standartı haline geldi FSR4 daha 30 tane oyunda sayamıyorum.

Cümlenin sonunu okudunuz mu?

Şu an ortalama bir 9070 XT 35bin TL. 5070 Ti ise 43-45 civarı. Arada 10k var. Yani gerçekten bahsettiğiniz DLSS 4 daha çok oyunda var falan diye alıyorsanız ya harcayacak çok paranız vardır ya da fanboyluk yapıyorsunuzdur. Tekrardan hatırlatıyorum, arada 3K değil 11K VAR!

Dostum oyun desteği artıyor biliyorum ama sen bu desteklenen oyunları oynuyor musun? oyuncuların çoğu 5 yıl önceki oyunları oynuyor, AMD nin destek getirdiği oyunları diyorum popüler oyunlar olmuyor genelde, mesela sen RDR2 de FSR4 açamıyorsun ve TAA ile oynamak zorundasın ben DLSS 4.5 ile cam gibi görüyorum işte buraları da hesap etmeniz lazım, Nostalji yaparken bile kaliteyi arşa çıkarıyor NVIDIA, ben aylarca söyledim forumda beni dinleyen şu ram krizinde arkasına yaslanarak okuyordur mesajları. DLSS4 ve 4.5 sürümlerini 8 yıl önceki oyunda açabiliyorum ve bundan iyi bir oyun deneyimini AMD asla sağlayamaz çünkü geçmiş desteği yok direkt orada bitiyor olay.

Nvidia, Nvidia App'i betadan cikardigindan beridir bayagi kotu ilerliyor. 4070'ten tut 1050'ye kadar cevremde bircok kisi Nvidia kart kullaniyor. Performans dususu, siyah ekran sorunlari, driverin cokmesi vs. bircok farkli sorunlar yasadik. Ben 1660 Super kullaniyorum, 59x surumlerinden 537.58 surumune gecince CS2'de 20-30 FPS civari FPS artti ve daha da onemlisi %1 FPS duzeldi. Oyun akiciligi 2 kat artti yeminle, aylardir farkli bir oyun oynuyormusum driver problemleri yuzunden. Zaten Nvidia son kullaniciyi dusunmeyi birakip AI sirketlerine yoneldi diye biliyorum. DLSS falan da son zamanlarda asiri sacma, goruntu kalitesine yonelip performans artisini azalttilar. Teknolojinin ne amaci kaldi ki o zaman :D AMD son zamanlarda daha iyi gozukuyor bence. Eski AMD kartlarda bircok sorun gordum fakat 9000 serisi su anlik iyi bir seviyede. Yakin zamanda 1660 Super'i satip RX 6700 XT ile beraber hem Nvidia'dan hem de Windows copunden kurtulmayi dusunuyorum.

Şu an ortalama bir 9070 XT 35bin TL. 5070 Ti ise 43-45 civarı. Arada 10k var. Yani gerçekten bahsettiğiniz DLSS 4 daha çok oyunda var falan diye alıyorsanız ya harcayacak çok paranız vardır ya da fanboyluk yapıyorsunuzdur. Tekrardan hatırlatıyorum, arada 3K değil 11K VAR!
Mesajımı komple okumamışşın, karşı argüman olarak kartın fiyatını söyleyenlere cevabımı yazdım yukarıya, bütçe alıcıyı ilgilendirir beni ilgilendirmez, ona sen karar verirsin, ben somut kanıtlarla hangi markanın daha mantıklı ve deneyim konusunda kaliteli olduğunu söyler geçerim, bütçe hesabını sen yaparsın, ben sana 10k verme değmez diyemem çünkü sana bana göre 10K çok pahalı başkasına göre günlük kazanç olabilir, bak bu kafadan çıkın arkadaşım sürekli aynı muhabbet, hep böyle anlatıyorum sürekli fiyatı bahane ediyorsunuz, aynı şeyleri demekten çok sıkıldım, Fiyat hesabını bir zahmet siz yapın ben seni mi avutucam 10K çok fazla değmez diyemem abi böyle ticaret yapılmaz. Ben bu öneriyi ilk defa bu konuda yapmıyorum, mesajları okumuyorsunuz AYLARDIR diyorum nedemek AYLARDIR? 6 ay önce 11K fark yoktu 5K vardı ozamanda aynı cevaplar verildi.

NVIDIA geleceği size sattıkları çiplerle değil, yapay zeka çipleriyle yönetiyor. Teknoloji açısından NVIDIA önde evwt ama AMD'de de var bir şeyler.

Hocam yazıda da belirttiğim üzere AMD FSR3'ten 4'e geçişte olduğu gibi yeni çıkan özellikleri şu anki 90xx serisine vermeyebilir benim aklıma takılan konu O, NVIDIA bu konuda biraz daha tercübeli olduğu için güven sağlıyor. Çip konusuna gelirsek ya satış politikası ya da bu kartların çalışma prensibine bakarak daha fazla güç artışına gidemiyor olması nedeniyle de geliştiremiyorlar olabilirler. Bu hususta yapay zeka gelişimini ben doğru ve iyi buluyorum.

Hatta 4060 bulunan laptopumda Frame Generation özelliğini bayağı beğeniyorum gayet güzel bir akıcılığı çok düşük güç tüketiminde sağlarken cihaz hiç ısınmıyor bunu da en yüksek grafikte oynarken sağlıyor. Bence harika bir şey.

Aynı perspektifte olduğumuzu ve yazdıklarımı tam olarak anladığınızı sanmıyorum. Kendi açımdan tekrara düşmenin bir anlamı yok. İyi forumlar dilerim.
Sen en başta kablo yanmasından kaynaklı Nvidia özür dilemedi dedin. 9070xt de yanmış hemde 4090-5090 gibi kartlara göre 200-300w daha az güç tüketmesine rağmen AMD'de özür dileyecek mi? Yoksa kullanıcı hatası mı?

IMG_20260118_232743.webp

Sen en başta kablo yanmasından kaynaklı Nvidia özür dilemedi dedin. 9070xt de yanmış hemde 4090-5090 gibi kartlara göre 200-300w daha az güç tüketmesine rağmen AMD'de özür dileyecek mi? Yoksa kullanıcı hatası mı?

Eki Görüntüle 219195
Yanan Nitro+'lar için de bir çok yerde aynı yorumu yaptım.
Bunun cevabını zaten vermiştim. Ayrıca "Nvidia özür dilemedi" demedim, "hatasını kabul etmedi, suçu kullanıcıya attı" dedim. Benim Nvidia'yı eleştiriyor olmam AMD fanı olduğum anlamına gelmiyor. Bunu bu kadar mesajdan sonra anlayamamış olmanız sebebiyle "aynı perspektifte değiliz" dedim.