@YusufEymen, hocam koskoca firma 2026 yılında hala driver sorunları yaşıyorsa kapatsın dükkanı gitsin bu konuda düzgün olması gerekiyor zaten.
Ben NVIDIA'yı gelecek konusunda öncü bir firma olarak gördüğümden o tarafa kayıyorum. Burada ne anlatmak istiyorsan dersen önce NVIDIA yapıp sonra AMD'nin yapmasından bu belli oluyor zaten uzun uzadıya kafa yormaya gerek yok.
Geçen bir video izlemiştim, adamlar daha ihtiyaç yokken piyasanın ihtiyaç duymadığı özellikleri geliştirmişler. Zamanı gelince de doğal olarak ana kaynak oldukları için daha da öne çıkmışlar;
İnsanların önce güven duyması gerekiyor, NVIDIA ise bunu sağlıyor.
Örneğin 9070 XT almanın şu an daha cazip olduğunu biliyorum lakin NVIDIA öyle bir firma ki bir güncelleme yayinlar VRAM sorununu öyle bir çözer ki 8 GB VRAM kullanmak artık sorun olmaktan çıkar sonra daha stabil bir MFG özelliği verir bu sayede yeni kareler oluşurken hem akıcı hem de takilmadan yüksek akıcılıkta oynarız kim bilir. Tabii bu bir varsayım ancak bu güveni veriyor.
Ee peki bunu AMD yapamaz mı dersen FSR 4'un eski sürümlerde çalışmadığı gibi yeni özellikleri bu karta yani 90xx serisine buyuk ihtimalle vermez, veremeyebilir. NVIDIA ise bunun altyapısını çok önceden kurduğu için bu konuda daha rahat bir entegrasyon sağlıyor.
Bunlar kendi fikrimdir, hatalı yerler olabilir.