Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teknoloji şans işi biraz bence Nvidia kullanıyorum. Bazı oyunlar da bende de problem oluyor. %1 ler düşük olabiliyor çok yüksek fps almama rağmen.

Donanımsal ise bu sorunun kaynağı ben miyim kardeşim? Sıfır kart bu. AMD bozuk kart üretmiş o zaman. Recep Baltaş da sorunlar yaşadı, 3070 ile yoktu diyor. O kart da bozuk. Etti 2. İnternette aynı sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçerek çözenler var, onlar da bozuk.

AMD'nin bozuk ürettiği kartı neden ben düzeltiyorum? Sen de ben ne yapabilirim diyorsun. O halde bozuk kart üreten AMD'yi neden öneriyorsun?

Sorun yaşamıyorum demek sorun yaşayanın sorununu çözmediğine göre umurum dışı. Senin arabanın tekeri patlaksa başkası benim arabamın tekeri sağlam dediğinde sorunun çözülüyor mu? Benim sorunumu çözün, bana şu sorun yaşamıyor demeyin. Bana ne bundan? Sorun yaşayan benim.

Ne alaka? Sorun yaşamayan bir kişinin sizin sorununuzu çözme gibi bir zorunluluğu yok ki donanım hatalı bir ürünü nasıl çözsün uzaktan? Servise götür, yoksa kendi kendine devam edersin.

Sadece sizdeki seride genel bir problem yok, o anlık takılmaların sebebi farklı olabilir araştırmak lazım.
Buyurun:

Tavsiyeniz var ise sabaha kadar vaktimiz var, deneriz.

Ne alaka? Sorun yaşamayan bir kişinin sizin sorununuzu çözme gibi bir zorunluluğu yok ki donanım hatalı bir ürünü nasıl çözsün uzaktan?
Tamam benim derdim de o değil zaten. Kimse zorunda değil ama ben sorun yaşıyorum diyorum, geliyorlar ben yaşamıyorum diyor. Bu ne alaka asıl? Asıl sorun şu ki bu kişiler farklı konularda AMD'ye toz kondurmuyor, gelene geçene AMD öneriyor. Her şey cennet gibi davranıyor, sorun olduğunda da ''ben yaşamıyorum'' deyip kestirip atıyor.

ASUS Dual RX 6600 kullanıyorum stutter sorunum yok, fabrika üretimi şeyler bunlar. Fabrikadan bozuk çıkmış olabilir. Bunun için servisler var zaten. 10 kişi 100 kişi yaşadı diye sorunlu bir marka olmuyor bu elbet sorun yaşayanlar fazladır fakat NVIDIA da öyle birçok sorun yaşayan kişi var, kusursuz bir marka yoktur zaten.

Buyurun:

Tavsiyeniz var ise sabaha kadar vaktimiz var, deneriz.

Tamam benim derdim de o değil zaten. Kimse zorunda değil ama ben sorun yaşıyorum diyorum, geliyorlar ben yaşamıyorum diyor. Bu ne alaka asıl? Asıl sorun şu ki bu kişiler farklı konularda AMD'ye toz kondurmuyor, gelene geçene AMD öneriyor. Her şey cennet gibi davranıyor, sorun olduğunda da "ben yaşamıyorum" deyip kestirip atıyor.

Sorun yaşayanlar NVIDIA'da da var onu demeye çalışıyorum bende. Eğer bazı kişiler yaşamıyor ise demek ki donanımsal. Bu durumda yapabilecekleri hiçbir şey yok, servise gönderirsin.

Hocam tamam. Geçmiş konularından beri bu sorunlarla yüzleştiğini biliyoruz fakat güzünüzün önündeki tek çözümü de göz ardı ediyorsunuz. Aynı sorunu bende yaşayıp sizin gibi buralarda çözmeye çalıştım olmayınca servise gönderdim. Şu anda da gayet kartımla mutluyum. Fakat size gelince insanlar size yine tavsiye veya yorum yapınca çözüm teklifini kırpıp sadece karşılık veriyorsunuz. Böyle olmaz.

Sorun çözmeye gelince neden 3 yıllık sürücü öneriyorsunuz?
Ben mi önerdim hocam 3 yıllık sürücüyü? Ben diyorum ki kartında donanımsal bir sorun var, her haltı deneyip servise göndermediyseniz sizin hatanız diyorum. Siz gelmiş sorunumu çöz diye emir kipiyle konuşuyorsunuz. AMD bozuk kart üretiyor diyorsunuz, NVIDIA üretmiyor mu deyince agresifleşiyorsunuz. @Ehwenisher'e tamamen hak veriyorum. Kendisi de aynı sorunu yaşayıp bu şekilde çözmüş ve şu anda sorunsuz çalışıyor. Çözüm yolu istiyorsunuz, önünüze sunuyoruz ama göz ardı ediyorsunuz. Bu durumda yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

IMG_20250805_112026_646.webp

Bu kadar şeyi deneyip de garantiye göndermeyi denememeniz gerçekten sebep göremiyorum. Sizin aldığınız kartta sorun var diye AMD'yi suçlamanızı anlıyorum ancak aynı şekilde düşünürsek NVIDIA da suçlu olmuyor mu? Sadece AMD kartlarda mı stuttering yaşanıyor?

Her haltı deneyip servise göndermediyseniz sizin hatanız diyorum.
AMD bozuk kart ürettiği için benim hatam, özür dilerim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşım servise gönderdi, adamlar sorun yok deyip geri postaladılar. Ben sistemi alalı 2 seneyi geçti, garantisi doldu zaten. Şu zamana kadar da üniversite olduğum için yanımda laptop götürdüm, kasayı taşıyıp garantiye gönderme fırsatım olmadı.

NVIDIA üretmiyor mu deyince agresifleşiyorsunuz.
Hayır, alakası yok. NVIDIA da üretiyor ki bence 5000 serisi çıkışından itibaren fiyasko. Konu o değil, ben sorunum çözülmeyip üstüne AMD övülünce agresifleşiyorum. Çünkü gelip gidip ''ben kullanıyorum sorun yok'' yazılıyor. Yahu bana ne bundan? Ben çözüm arıyorum, sizin sorunsuz kullanmanız benim sorunumu çözmüyor.

Bunu nereden çıkardınız? Kaynak var mı?
Gel seninle istatistik tutalım. Sadece bu forum özelinde olsun mesela. Günlük açılan konuları takip edelim, AMD sorun konusu mu daha çok yoksa NVIDIA mı? Sadece bu forum olmasın, nerede istersen orada yapalım. Hadi onu da geçelim, Reddit'te ''AMD ile bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçtim, çözüldü'' diyen birçok kullanıcı var. Yani bunların hepsi mi tesadüf mesela bunu merak ediyorum. Diyorsanız ki evet hepsi tesadüf, AMD mükemmel, o zaman tamam.

Sizin aldığınız kartta sorun var diye AMD'yi suçlamanızı anlıyorum ancak aynı şekilde düşünürsek NVIDIA da suçlu olmuyor mu?
Evet, NVIDIA suçlu oluyor. Kim ürettiyse o suçlu. Bozuk kart üretmeyecekler. Ben yeri geldiğinde NVIDIA'ya sallıyorum ama siz hiçbir şekilde AMD'ye toz kondurmuyorsunuz. NVIDIA 5000 serisi fiyasko diyebiliyorum, siz AMD'nin her serisi çıktığında övüyorsunuz. FSR 4'e kadar hangi biri işe yarardı mesela?

Sadece AMD kartlarda mı stuttering yaşanıyor?
Hayır ama AMD ile yaşayıp NVIDIA'ya geçen kullanıcı bu sorun çözüldü diyorsa oturup bir düşünmen gerekmiyor mu? Ya her şey mi tesadüf arkadaşım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.