Hocam bende yakın zamanda sistem dizeceğim inşallah da, hem RX 9070 XT hem de RTX 5000 serisi için sürekli problem çıkıyor, kimse anlamış değil ama her kafadan da ayrı ses çıkıyor.

Gülü seven dikenine katlanır diyelim. Ben de yakında şu kartı denersem çok daha rahat edeceğim.

Süreç derken? Ürünü kutusuna koyuyorsun ve iade kodu alıp ürünü beğenmedim diyerek iade ediyorsun.

Ne kadar süre geçmişti iade ettiğinde, nasıl sorun yaşadı, nereden aldı ve bu durumu nasıl karşıladılar anlamında.

Ne kadar süre geçmişti iade ettiğinde, nasıl sorun yaşadı, nereden aldı ve bu durumu nasıl karşıladılar anlamında.

6700XT almıştı işte 3 sene oldu sanırım. Hepsiburada'dan almıştı, durumu karşılama diye bir şey yok çünkü firma ile iletişime bile geçmene gerek yok. İade talebi oluşturuyorsun kod geliyor yolluyorsun o kadar. Paranın hesaba dönmesi 2-3 hafta sürmüştü sanırım o kadar da olur zaten.

Hem NVIDIA hem de AMD kullandım, şu an 4070 Ti super kullanıyorum. İleride GPU değiştirirsem ilk bakacağım yine yabancı kaynaklar olacak. Forumlarda tarafsız yorum yapan çok az, özellikle bu forumda AMD Hater'ı inanılmaz fazla. İki markada da sorun yaşadığım oldu fakat hiçbirinde ne NVIDIA'dan ne de AMD'den soğumadım. İki markada da sürücü bazlı sorunlar olabiliyor.

4070 Ti Super'i tercih etme sebebim stabilite değil, 7000 serisindeki çöp FSR ve zayıf RT performansı gibi sebeplerdi. 9000 serisinde bu sorunları minimize edeceklerini biliyordum fakat beklemek istemedim. 7000 serisine de getirmeyeceklerini ön görmüştüm. Tam da dediğim gibi oldu. Bence 9070XT güzel bir kart, kötü bir tercih yaptığınızı düşünmüyorum. Zaten sorun olduğu zaman yurt dışında markayla alakalı paylaşımlar yapılıyor. Yani Intel'in çökme sorunları gibi adı çıkar. Kartlar sorunluysa bu TR özelinde olmaz, dünya genelinde şirketi linçlerler.

Hem NVIDIA hem de AMD kullandım, şu an 4070 Ti super kullanıyorum. İleride GPU değiştirirsem ilk bakacağım yine yabancı kaynaklar olacak. Forumlarda tarafsız yorum yapan çok az, özellikle bu forumda AMD Hater'ı inanılmaz fazla. İki markada da sorun yaşadığım oldu fakat hiçbirinde ne NVIDIA'dan ne de AMD'den soğumadım. İki markada da sürücü bazlı sorunlar olabiliyor.

4070 Ti Super'i tercih etme sebebim stabilite değil, 7000 serisindeki çöp FSR ve zayıf RT performansı gibi sebeplerdi. 9000 serisinde bu sorunları minimize edeceklerini biliyordum fakat beklemek istemedim. 7000 serisine de getirmeyeceklerini ön görmüştüm. Tam da dediğim gibi oldu. Bence 9070XT güzel bir kart, kötü bir tercih yaptığınızı düşünmüyorum. Zaten sorun olduğu zaman yurt dışında markayla alakalı paylaşımlar yapılıyor. Yani Intel'in çökme sorunları gibi adı çıkar. Kartlar sorunluysa bu TR özelinde olmaz, dünya genelinde şirketi linçlerler.

Anladım. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü bu çok az bir şansla gerçekleşen bir durum. En çok satan ekran kartlarından biri olduğunu düşünürsek şikayet sayısı gayet normal bence. Fazlasıyla yabancı kaynakları takip ediyorum ama kim güvenilir kim güvenilmez bilemiyorum. Sizin güvendiğiniz kaynakların fikirleri neler?

hocam yanlış anlama ama sen şuan fanboyluk yapıyorsun.Attığın bütün yorumlar çok karamsar ve desteklediğin tarafı çok net belli eden yorumlar.Adam sorun yaşamadım diyor,sen niye çıkacak çıkacak kafasındasın?Şunu da unutma ki,sorun çıkan birinin çıkmayan birine göre konu açma şansı çok çok çok daha yüksek.
Fanboyluk ise fanboyum öyleyse, türlü türlü forumlarda her gün 10 ekran kartı konusundan 8'i AMD ekran kartı sorunu ile ilgili ise AMD ekran kartları sorunludur, alınmamalıdır. Bu kadar basit bence.

Yav tam AMD sistem toplamışken... İade de edemiyorum...

Ne topladınız hocam?

AMD kartlarda daha fazla hata olduğu bir gerçek ama bu oranın pek de yüksek olduğunu sanmıyorum. Şu ana kadar son 3 nesilden 4 adet farklı model kart elime geçti ama neredeyse hiç baş ağrıtan sorun yaşamadım.

İnanın şu an NVIDIA bana göre çok daha sorunlu, keşke AMD'den devam etseydim yoluma.

Fanboyluk ise fanboyum öyleyse, türlü türlü forumlarda her gün 10 ekran kartı konusundan 8'i AMD ekran kartı sorunu ile ilgili ise AMD ekran kartları sorunludur, alınmamalıdır. Bu kadar basit bence.

Her 10 ekran kartı konusundan 8'inin AMD ekran kartı konusu olduğuna dair verdiğiniz istatistiğinin kaynağı nedir? Hani kaynağı biliyorum da görsel olarak atacak mısınız merak ettim :) Olay rastgele istatistik atmaksa o zaman her 10 NVIDIA kartın 9'u fiziksel olarak yanıyor diye bir fikir atayım bende sonuçta kanıtlama ihtiyacı yok.

Her 10 ekran kartı konusundan 8'inin AMD ekran kartı konusu olduğuna dair verdiğiniz istatistiğinin kaynağı nedir? Hani kaynağı biliyorum da görsel olarak atacak mısınız merak ettim :) Olay rastgele istatistik atmaksa o zaman her 10 NVIDIA kartın 9'u fiziksel olarak yanıyor diye bir fikir atayım bende sonuçta kanıtlama ihtiyacı yok.
Teknik destek kısmında 10 konu varsa 5 tanesini NVIDIA şuan, arkadaş 500 serisinden geliyor olabilir.

Sayısal veriler ile olayı somutlaştırmaya gerek yok, bu forumda bile sorun yaşayan insanların çoğunun ekran kartının AMD olmasından bile anlayabilirsiniz.

Sayısal veriler ile olayı somutlaştırmaya gerek yok, bu forumda bile sorun yaşayan insanların çoğunun ekran kartının AMD olmasından bile anlayabilirsiniz.
Ortada kanıt yok, ben niye göremiyorum bunları?
Ben sana şuan tonlarca NVIDIA sorunu atsam ''NVIDIA AMD'den daha sorunlu'' demeye hak kazanıyorum o zaman?