AMD vs Intel input lag testi

Teşekkür ederim hocam ayarlar icin.

Apex ile 14900KS dusunuyordum ama fiyat aşırı kazik ya ikisi de neredeyse 100k ediyor hani cozulcegini bilsem alayim eyvallah ama iade de falan sorun cikarsa sıkıntı o yuzden riske atmayayim dedim.

Yeterki sorun fixlensin ondan sonra apex de deneriz hocam sizde gormus olursunuz haber ederim tekrar.

Aynen hocam, 100K bağlayıp çözüm garantisi olmaması büyük risk, KS + Apex fanteziye kaçardı, 14900K gayet mantıklı tercih. Yapacağımız işlemler şu E-Core, Hyper-Threading gibi fazlalıkları kapattığında işlemci saf kas gücüne dönüyor Windows Scheduler'ın kafası karışmıyor ve o stutter düzelebiliyor.

Ring Ratio'nun yüksek olması demek işlemci çekirdeklerinin önbelleğe ve RAM kontrolcüsüne IMC ulaşma süresinin kısalması demek. Bu da oyunlardaki o anlık veri sıkışmasını 1% low FPS düşüşlerini önleyip hitreg hissini keskinleştirir.

Çekirdek hızını da sabitleyince frekans dalgalanması biter. Sen önce XMP açıp bu BIOS ayarlarını bir uygula. Stutter kalacağını sanmam ama olursa veya daha da düşük gecikme istiyorum dersen RAM tuning Gear 2 olsa bile CR1 zorlama gibi işine o zaman gireriz. Bu haliyle bile canavar olur umarım, şimdiden hayırlı olsun.

Deniyorum su anda hocam.

Deniyorum su anda hocam
Bu arada XMP yok iExpo var.

@ggbye

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez @CRT_User bu ayarlar ne işe yarar? ReSize BAR ve SHA256 açık. SMT kapalı, şu an mouse ışık hızında çalışıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_7205.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_7204.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 23
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…