Hayırlı olsun şimdiden. Anakart bir Apex değil ama olsun @Ayhan Dönmezişlemci imc sağlam en azından 1T çalışma şansı var 14900k da. Sistem gelince ilk bu BIOS ayarlarını yap:
BIOS ayarları:
İlk XMP açarak başla.
P-Core ratio apply mode: All Core.
P-Core ratio: 57.
E-Core Control: All disabled (tüm e-Core'ları kapat)
Ring ratio: Min 52 / Max 52.
CPU ratio mode: Fixed mode.
Hyper-threading: Disabled.
C-states: Disabled.
Intel vt-D: Disabled.
Intel virtualization Technology: Disabled.
Onboard Wi-Fi / Bluetooth: Disabled.
HD Audio Controller: Disabled (USB kulaklık kullanıyorsan)
Spread Spectrum: Disabled.
Windows tarafında.
Güç planını yüksek performans moduna al. Görev Yöneticisi'nden işlemcinin sabit 5.7 GHz, ring Ratio'nun 5.2 GHz çalıştığını kontrol et. Sistem 8 Core 8 thread olarak görünmeli.
Sistemi açınca HWMonitor/HWInfo ile Vcore değerine bak. Eğer 1.40v üzerindeyse, BIOS'tan CPU Lite load ayarını bulup mode 4, 5 veya 6 dene. Voltajı düşürüp ısıyı 10-15 derece aşağı çeker.
Teşekkür ederim hocam ayarlar icin.
Apex ile 14900KS dusunuyordum ama fiyat aşırı kazik ya ikisi de neredeyse 100k ediyor hani cozulcegini bilsem alayim eyvallah ama iade de falan sorun cikarsa sıkıntı o yuzden riske atmayayim dedim.
Yeterki sorun fixlensin ondan sonra apex de deneriz hocam sizde gormus olursunuz haber ederim tekrar.Teşekkür ederim hocam ayarlar icin.
Apex ile 14900KS dusunuyordum ama fiyat aşırı kazik ya ikisi de neredeyse 100k ediyor hani cozulcegini bilsem alayim eyvallah ama iade de falan sorun cikarsa sıkıntı o yuzden riske atmayayim dedim.