AMD vs Intel input lag testi

Sync All Cores ile statik OC düşünürsen 5.5/5.6 GHz silikona göre sabitlersin belki. Benimki UV işlemine giriyor, statik ayrı.

Hocam ağır drop sorunları yaşıyorum. FPS 450X.

6000 2:1 açtın sanırım şu anda. CPU-Z'den kontrol et DRAM Frequency kısmından. Uncore frekansı artırabilirsin bir de, o ayrı İntel'de. 6000 1:1 dene attığım görseldeki voltajlar ile.

E-Cores kısmını kapatıp Sync All Cores 5.5 GHz sabitleyebilirsin. UV işlemi uygulayabilirsin eş zamanlı, Offset Mode aktif olur. Diğer türlü statik OC, sabit VCore sabitlemen lazım.

E-Core ile işin yok, P-Core ile işin var.

Evet, belleği 1:1 ayarına al. Ardından tüm çekirdekleri 5.5 GHz'e sabitleyip Undervolt'a başla. Bu süreçte anakartın VRM sıcaklıklarını mutlaka takip et Throttle'a girmesin. Sonrasında ring bus hızını da artır frekansı sabit olsun onunda. Eğer Windows tarafında tüm çekirdekler ve ring sabit frekansta çalışıyorsa, sistem optimize edilmiş demektir yapılacak pek bir şey kalmıyor.

Başka ayar var mı?

Başka ayar var mı?

@CRT_User @Ayhan Dönmez görselere bakar mısın? CPU sabit GHz nasıl yapacağım?

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 34
  • image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 29
  • image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 27
  • image.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Başka ayar var mı?

0.050 kısmı negatif olsun, ona dikkat et. UV işlemi yapıyorsun. E-Cores'ları kapat, Ring sabit değere alabilirsin. P-Core için Sync All Cores 5.5 GHz dene önce. UV ile tutarsa öyle kullan. OCCT testi yap CPU+RAM Large+Extreme.

Benim i9-11900K Rog Z490-E UV yapıldı HT kapatıldı ring bus, CPU clock her şey el ile yazdığım değerde çalışıyor bellek ise 1:1

E Core kapalı değil mi? Nerede p-Core all Core, göremedim?

Benim i9-11900K ROG Z490-E UV yapıldı ht kapatıldı ring bus, CPU clock her şey el ile yazdığım değerde çalışıyor bellek ise 1:1

Eki Görüntüle 224251

Hocam zaten yabancı geliyor. Kafam çok karışıyor, BIOS ayar arıyorum. Çok gerildim şu an. Bir şey diyorsunuz onu arıyorum bulamıyorum. Sinir küpü oldum.

P-Core frekans ayarlama kısmı var. Oradan Sync all cores 5.5 GHz sabitle. X55 şeklinde multiplier girmeni isteyebilir, BIOS arayüzleri farklı. ASUS'ta 55.0 girmek yeterliydi tüm p-Core'lara.

Nerede hocam bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…