Son sürüme güncelledim. Pişman olmaz isem çok iyi olur.

@CRT_User @Ayhan Dönmez bunlar mı?

@CRT_User burada ne yapmam gerek?

Gear 1 yaptım diğer ayarlar böyle. @Ayhan Dönmez senin dediklerin nerede bulamadım?

Bunları uyguladım.

Gear 1-1 olmadı galiba MHz düşürmem gerek.

VDD2 ve SA isteyebilir. SA=1.25v bırak.

VDD2=Auto kalsın.

1770148451060.webp

Bunu uygula.

Son sürüme güncelledim. Pişman olmaz isem çok iyi olur.

@CRT_User @Ayhan Dönmez bunlar mı?

@CRT_User burada ne yapmam gerek?

Active e-cores: Şu an all bunu 0 veya en düşük sayıya çekerek e-Core'ları kapat CS2/Valorant gibi oyunlarda Windows bazen işi bu küçük çekirdeklere atar ve stutter yaşatır. E-Core'ları kapatırsan ring bus hızın artar, gecikme düşer. Intel C-state: Şu an Auto. Bunu da disabled yap Intel Speed Shift Technology bunu enabled deneyebilirsin

Eğer e-Core'ları kapattıysak, üzerine bir de Hyper-threading'i disabled yapmayı deneyebilirsin bunu yaparsan işlemcin tam bir safkan yarış atı olur. Windows çekirdekleri paylaştırmakla uğraşmaz, mermiler daha istikrarlı gider. Ama en büyük artısı sıcaklıkta olur 140mm hava soğutman bayram eder. Oyuna gir, eğer FPS'in hala yüksekse ama oyunun hissiyatı daha keskinleşmişse böyle bırak. Ekstra çekirdekler kapanacağı için CPU frekansını daha da arttırabilirsin ama Windows da kontrol et cpu-z ile en yüksek frekansta sabit çalıştığına emin ol BIOS'ta P-Core Ratio kısmını 55 veya 56 olarak sabitlemeyi de dene. Oyun sırasında frekansın 5.0 ile 5.6 arasında sürekli gidip gelmesi frametime grafiğinde dalgalanma yaratır. Sabit bir frekans, daha istikrarlı olur. Voltaj ve RAM konularına da @Ayhan Dönmez hocam el atar artık. :D

Active e-cores: Şu an all bunu 0 veya en düşük sayıya çekerek e-Core'ları kapat CS2/Valorant gibi oyunlarda Windows bazen işi bu küçük çekirdeklere atar ve stutter yaşatır. E-Core'ları kapatırsan ring bus hızın artar, gecikme düşer. Intel C-state: Şu an Auto. Bunu da disabled yap Intel Speed Shift Technology bunu enabled deneyebilirsin.

Eğer e-Core'ları kapattıysak, üzerine bir de Hyper-threading'i disabled yapmayı deneyebilirsin bunu yaparsan işlemcin tam bir safkan yarış atı olur. Windows çekirdekleri paylaştırmakla uğraşmaz, mermiler daha istikrarlı gider. Ama en büyük artısı sıcaklıkta olur 140mm hava soğutman bayram eder. Oyuna gir, eğer FPS'in hala yüksekse ama oyunun hissiyatı daha keskinleşmişse böyle bırak. Ekstra çekirdekler kapanacağı için CPU frekansını daha da arttırabilirsin ama Windows da kontrol et CPU-Z ile en yüksek frekansta sabit çalıştığına emin ol BIOS'ta p-Core ratio kısmını 55 veya 56 olarak sabitlemeyi de dene. Oyun sırasında frekansın 5.0 ile 5.6 arasında sürekli gidip gelmesi frametime grafiğinde dalgalanma yaratır. Sabit bir frekans, daha istikrarlı olur. Voltaj ve RAM konularına da @Ayhan Dönmez hocam el atar artık. :D

BIOS BT-Wi-Fi bulup kapatamadım. Nerede o ayarlar? F10 kayıt ettiğim BIOS ayarlarına bakar mısınız? Gear 1-1 olmadı. Görev Yöneticisi hala yüksek çekirdek gösteriyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 18
  • image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS BT-Wi-Fi bulup kapatamadım. Nerede o ayarlar? F10 kayıt ettiğim BIOS ayarlarına bakar mısınız? Gear 1-1 olmadı. Görev Yöneticisi hala yüksek çekirdek gösteriyor.

MSI anakartlarda bu ayarlar genellikle settings kısmındadır settings Advanced ıntegrated peripherals veya onboard device Configuration orada onboard Wi-Fi/BT module veya Wi-Fi Controller seçeneğini görürsen. Onu disabled yaparsan Windows'ta görünmezler.

i7-14700K normalde 20 çekirdektir (8 performans + 12 verimlilik). Sende sadece 8 çekirdek göründüğüne göre e-Core'lar tamamen devre dışı kalmış.

Eğer o 16 sayısını da düşürmek istersen, bir önceki adımda söylediğim Hyper-threading ayarını disabled yapman gerekir. O zaman 8 çekirdek görürsün.

Ve işlemci hızın 3.23GHz görünüyor BIOS'tan dediğim ayarları uygularsan sabit 5.5GHz çalıştırabilirsin tüm çekirdekleri.

MSI anakartlarda bu ayarlar genellikle settings kısmındadır settings Advanced ıntegrated peripherals veya onboard device Configuration orada onboard Wi-Fi/BT module veya Wi-Fi Controller seçeneğini görürsen. Onu disabled yaparsan Windows'ta görünmezler.

i7-14700K normalde 20 çekirdektir (8 performans + 12 verimlilik). Sende sadece 8 çekirdek göründüğüne göre e-Core'lar tamamen devre dışı kalmış.

Eğer o 16 sayısını da düşürmek istersen, bir önceki adımda söylediğim Hyper-threading ayarını disabled yapman gerekir. O zaman 8 çekirdek görürsün.

Ve işlemci hızın 3.23GHz görünüyor BIOS'tan dediğim ayarları uygularsan sabit 5.5GHz çalıştırabilirsin tüm çekirdekleri.

Hocam ağır drop sorunları yaşıyorum. FPS 450X.

Son düzenleyen: Moderatör: